אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
צוות העתקת מכון וולקני בוחן העברת שטחו לשליטת בית דגן צילום: אוראל כהן

בלעדי לכלכליסט

צוות העתקת מכון וולקני בוחן העברת שטחו לשליטת בית דגן

מכון וולקני משויך מוניציפלית לראשל"צ, וראש העיר דב צור מתנגד לבניית שכונת מגורים בשטחו, אם יועבר לצפון. כדי להתגבר על כך מציעים בצוות העתקת המכון להעביר את השטח לרשות בית דגן הסמוכה. עיריית ראשל"צ: "חלומות באספמיה"

22.02.2017, 06:58 | דותן לוי

הצוות לבחינת העתקת מכון וולקני לצפון מציע להעביר את שטחו משטחה המוניציפלי של ראשון לציון לשטחה המוניציפלי של בית דגן הסמוכה — זאת כדי להתגבר על התנגדותו של ראש עיריית ראשון לציון דב צור לבנייה בשטחים שיפונו. השבוע הוצגה בפני הצוות חוות דעת לפיה ההכנסות שייוותרו בידי המדינה לאחר שיווק קרקעות המכון — כ־3,000 דונם — בניכוי העתקת המכון והקמתו מחדש — יעמדו על כ־1.2 מיליארד שקל. שר החקלאות אורי אריאל, שמקדם את המהלך, טוען כי על שטחי המכון ניתן לבנות כ־15 אלף יחידות דיור.

קראו עוד בכלכליסט

ואולם, ראש עיריית ראשון לציון מתנגד הן להעתקת המכון והן לבנייה בשטחו. לפי ראש העיר, ההצעה להקים על שטחי המכון יחידות דיור אינה תואמת את תוכנית המתאר שתשמש את העיר עד לשנת 2030. לפי צור, בניית הדירות בשטח המכון — המנותק מהעיר עצמה על ידי כ־2,000 דונם של שטח נופש מטרופוליני — יחייב את שינוי תוכנית המתאר או לחלופין יחייב בניית שכונה שמנותקת מהעיר.

דב צור ראש עיריית ראשון לציון, צילום: אוראל כהן דב צור ראש עיריית ראשון לציון | צילום: אוראל כהן דב צור ראש עיריית ראשון לציון, צילום: אוראל כהן

"ראשון לציון תורמת למאמץ הלאומי 30—40 אלף יחידות דיור חדשות בתוכנית המתאר ובמסגרת הסכמי הגג", אמר צור בעבר. "לא נבנה אפילו עוד יחידת דיור אחת כל עוד אני עומד בראשות העיר הזו".

מנגד, ראש מועצת בית דגן רמי תנעמי לא מביע התנגדות לקבלת השטחים, אך הוא מתנה זאת בכך שיוכל להשתמש בחלקם לטובת מסחר ותעשייה. "אני אגיד דבר אחד פשוט, אני לא אתמוך בדבר כזה אם הבנייה לא תתמוך בדברים נוספים", אמר תנעמי. "יש לנו מחסור בשטחי מסחר ותעשייה שמקשים על יכולתנו להתקיים; בעבר כבר התנגדנו לבניית שכונה אחת מסיבות דומות".

על פי פקודת העיריות, העברת שטחים דורשת הגשת תסקיר לשר הפנים ומינוי ועדת חקירה, כך שגם אם יוחלט על העברת השטחים בסופו של דבר מדובר בתהליך. עם זאת, לאחר שהוועדה מעבירה את התסקיר אל שר הפנים, הוא רשאי לפעול לפי שיקול דעתו ולהחליט האם להרחיב יישוב כזה או אחר.

לפני כחודש חתם ראש הממשלה בנימין נתניהו על כתב מינוי לצוות שיבחן את העתקת המכון, ופעילות הצוות החלה ב־24 בינואר. בראש הצוות עומדת מ"מ ראש מנהל התכנון שירה ברנד, וחברים בו מנכ"ל משרד החקלאות שלמה בן אליהו, סגן הממונה על התקציבים באוצר אודי אדירי, ראש המועצה הלאומית לכלכלה אבי שמחון ומנהל רשות מקרקעי ישראל עדיאל שמרון. לפי שר החקלאות אריאל, שכאמור מקדם את העתקת המכון, המהלך נועד לחזק את הצפון על ידי יצירת מרכז מחקר.

מעיריית ראשון לציון נמסר בתגובה להצעה להעביר את שטחי המכון לבית דגן: "מדובר בחלומות באספמיה".

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
עיוות גובה הארנונה גורם למחסור בדיור
כולם יודעים שהארנונה למגורים היא "גרעונית" לרשויות המקומיות - כלומר ההוצאות שלהן גדולות מההכנסות על מגורים. לעומת זאת ההכנסות מעסקים "רווחיות" מאוד. אני יודע שזה לא פופולרי, אבל כל עוד לא יעלו את הארנונה למגורים באופן גורף בכ 30% - הרשויות המקומיות ימשיכו לגרור רגליים בוועדות תכנון, בהקמת תשתיות וכו' ויתקעו את הבניה לדיור.
המלך עירום  |  22.02.17