אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המנהל המיוחד לנכסיו של פישמן:  לבטל תיקונים שבוצעו בתקנון של חברת פישמן רשתות שנועדו לפגוע בנושים צילום: יאיר שגיא

המנהל המיוחד לנכסיו של פישמן: לבטל תיקונים שבוצעו בתקנון של חברת פישמן רשתות שנועדו לפגוע בנושים

עו"ד יוסי בנקל טוען כי התיקונים נעשו כחלק מההיערכות של פישמן ובני משפחות להליך פשיטת רגל "מתוך ראייה לעתיד לבוא במטרה לשבש ולהפריע לפעילותו של מי שימונה כבעל תפקיד"

22.02.2017, 14:26 | נעמי צורף
המנהל המיוחד לנכסיו של איש העסקים אליעזר פישמן מבקש מבית המשפט להורות על ביטול תיקונים שנערכו בתקנון חברת פישמן רשתות בחודש מרץ 2016. לטענתו, השינויים שבוצעו הם "מחטף" שמהותו "ויתור מובהק של פישמן על זכויות השליטה שלו בחברה לטובת קרובי משפחתו הפוגע באורח מהותי בנושים".

המנהל המיוחד, עו"ד יוסי בנקל, מסביר כי בעקבות ביצוע השינויים "הועברו ללא כל תמורה זכויות רבות ערך באחד מהנכסים העיקריים, אשר אף לדברי פישמן יכול לשרת את החובות לנושיו הלא מובטחים, שכן מדובר בנכס שאיננו משועבד". השינויים בתקנון בוצעו לאחר ששלושה חודשים לפני כן, בסוף דצמבר 2015, הוגשה לבית המשפט התראת פשיטת הרגל נגד פישמן על ידי רשות המיסים.

קראו עוד בכלכליסט

במקביל, ועל מנת "למנוע את המחטף", ביקש עו"ד בנקל מבית המשפט למנוע מינוי דירקטורים חדשים בחברה עד לביטול התיקון וכן למנות את שרון זאוברך כמשקיף מטעמו.

אליעזר פישמן ואשתו טובה בביהמ"ש (ארכיון), צילום: יאיר שגיא אליעזר פישמן ואשתו טובה בביהמ"ש (ארכיון) | צילום: יאיר שגיא אליעזר פישמן ואשתו טובה בביהמ"ש (ארכיון), צילום: יאיר שגיא

על-פי הבקשה שהוגשה לבית המשפט המחוזי בתל-אביב בתחילת השבוע (ב'), פישמן רשתות היא חברה שפישמן הציג למנהל המיוחד כתת חברה בתוך קבוצת פישמן וטען כי הוא מחזיק ב-55 אחוזים ממניותיה וכי יתרת המניות מוחזקת על-ידי 3 ילדיו: איל פישמן, ענת מניפז ורונית פישמן אופיר.

בין השאר, מחזיקה פישמן רשתות בחברות זר פור יו, מגה ספורט וסליו. נכס משמעותי נוסף שלה הוא הרשת הום סנטר, הנשלטת על-ידה יחד עם חברה אחרת בקבוצת פישמן ועל פי הנטען מנוהלת על ידי בנו של פישמן, איל "שהינו, לצד אחיותיו, הנהנה העיקרי מהמחטף המתואר", כותב עו"ד בנקל. עוד כותב המנהל המיוחד כי החברה הוצגה לו כבעלת ערך חיובי וככזו שבמסגרת הסדר תוכל לשמש כמקור חשוב לפירעון החובות לנושיו של פישמן.

אולם, במסגרת הבדיקות שמבצע המנהל המיוחד, התברר לו לאחרונה כי במרץ האחרון בוצעו כאמור תיקונים בתקנון החברה שנועדו לשנות ולהגביל את סמכויותיו וזכויותיו של פישמן ולהעבירן לידי מניות המיעוט, כלומר לידי ילדיו. לטענת עו"ד בנקל, צעד זה הוא צעד נוסף שנעשה "כחלק מן ההיערכות של החייב ובני משפחתו להליך פשיטת הרגל" אשר נעשה "מתוך ראייה לעתיד לבוא במטרה לשבש ולהפריע לפעילותו של מי שימונה כבעל תפקיד".

"בין אם מדובר במחטף שהחייב אינו מודע ולו ובין אם, חמור מכך, הוא נתן לו את ידו, משמעותו האחת הינה ניסיון להעניק, שלא כדין, זכויות מהחייב לילדים טרם חלפו שנתיים מיום ההענקה ועד המועד בו אין חולק כי כבר החלה פשיטת הרגל בפועל של החייב", כותב עו"ד בנקל. "מכאן, שעל המהלך כולו חלה בטלות מוחלטת של כל הענקה שביצע החייב".

לטענת עו"ד בנקל, הנזק הצפוי לנושים כתוצאה מהתיקון, הן לעניין חלוקת דיבידנדים, הן לעניין מינויים בחברה המהווה נכס מרכזי שאיננו משועבד והן לעניין הצרת אפשרות הפיקוח של המנהל המיוחד "עולה לאין ערוך על כל נזק שילדי החייב יוכלו לטעון לו, בשל עיכוב יכולתם לעשות בחברה כבשלהם".

תגיות