אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הלוואה של חצי מיליון דולר למיי סייז, בצ'קים ללא כיסוי

הלוואה של חצי מיליון דולר למיי סייז, בצ'קים ללא כיסוי

משקיע אלמוני הבטיח לחברה אשראי שניתן להמרה ל־140 אלף מניות. אתמול התברר שהכסף לא הגיע והבטוחות שהופקדו בבנק לא כובדו

22.02.2017, 20:01 | דרור רייך

מיי סייז לא מפסיקה להפתיע את המשקיעים. לאחר שבשבוע שעבר הסטארט־אפ הישראלי עם החלום האופנתי שפועל ללא הכנסות זינק במאות אחוזים במחזורים חריגים, אתמול דיווחה החברה על הלוואה שלא התרחשה. הסיפור מתחיל במאי 2016, אז דיווחה מיי סייז על קבלת הלוואה של כחצי מיליון דולר מאדם פרטי ששמו לא פורסם. ההלוואה שעמדה לפירעון בסוף מרץ 2018 היא המירה, כלומר נותן ההלוואה יוכל להמיר אותה ל־140 אלף מניות החברה, המשקף מחיר של 3.5 דולר למניה. בנוסף, הוא קיבל 140 אלף אופציות לרכישת מניות החברה במחיר של 18 שקל. נכון להיום מניית מיי סייז נסחרת ברמה של 12.75 שקל.

קראו עוד בכלכליסט

הפרה יסודית של ההסכם

 

אתמול, כאמור, נודע למשקיעים שכל סיפור ההלוואה התנפץ. מעניק ההלוואה וצדדים שלישיים אשר ערבו לקיום ההסכם לא קיימו את התחייבותם ולא העמידו לחברה את סכום ההלוואה. בדיווח של מיי סייז נאמר שהצ'קים שנמסרו לה להבטחת התחייבויותיהם של המלווה והערבים, הופקדו בבנק, היו ללא כיסוי. מיי סייז דווחה עוד כי פנתה כבר שלשום למלווה ולערבים וניסתה להגיע לפתרון מוסכם ביחס להפרת ההסכם, אך ללא הועיל. מיי סייז דיווחה כי אם לא תקבל חצי מיליון עד ליום שני הקרוב (27 בחודש) הדבר יהווה הפרה יסודית של ההסכם והיא תנקוט נגד המלווה והערבים בצעדים משפטיים.

מיי סייז נסחרת בארה"ב במחיר של 3.5 דולר למניה לפי שווי שוק של 65 מיליון דולר. ביום שני בשבוע שעבר זינקה המניה ב־270% לרמה של 16.5 דולר למניה ובמחזור של 980 אלף מניות לעומת מחזור יומי ממוצע של 2,400 מניות. מיי סייז סגרה את יום המסחר הזה במחיר של 11 דולר למניה – זינוק של 185% – לשווי של 200 מיליון דולר.

גיוס במחיר מציאה למניה

 

שלושה ימים לאחר הזינוק במחיר המניה שקרסה בינתיים, מיי סייז דיווחה ביום חמישי האחרון כי תנפיק 200 אלף מניות לאדם פרטי ששמו לא פורסם, שממנו גייסה 200 אלף דולר. במילים אחרות: החברה בחרה לגייס הון במחיר של דולר אחד בלבד למניה שמחירה באותו יום עמד על יותר מ־4 דולר. אותו משקיע קיבל גם חבילת אופציות במחיר מימוש של 3.5 דולרים ללא תמורה. כלומר, בשקלול מחיר האופציות, מחיר המניה בגיוס של מיי סייז היה אף נמוך מדולר אחד.

רונן לוזון מנכ"ל מיי סייז, צילום: אילן בשור רונן לוזון מנכ"ל מיי סייז | צילום: אילן בשור רונן לוזון מנכ"ל מיי סייז, צילום: אילן בשור

מיי סייז פיתחה אפליקציה המאפשרת למשתמשים למדוד את מידות גופם לצורך התאמת בגדים באתרי מכירות. היא הפכה לחברה ציבורית בתחילת 2014 כאשר פעילותה מוזגה לתוך השלד הבורסאי נולדצ'טרי ונצ'רס. התחזיות של מיי סייז שאפתניות במיוחד. בעלי המיזם מעריכים כי הוא יתפוס נתח שוק של 2% מרכישות האופנה המקוונות בארה"ב שמגלגל מיליארדי דולרים, כבר בתום שלב החדירה. לפי בדיקה של BDO שפורסמה בעבר למשקיעים, מיי סייז היתה אמורה להגיע למכירות של מיליארד דולר כבר ב־2016. אבל נכון להיום לחברה אין הכנסות והיא סיימה את ינואר־ספטמבר עם הפסד של 15.8 מיליון שקל.

עדיין לא ברור מה גרם לזינוק החד במניית מיי סייז בשבוע שעבר. יש הגורסים כי סקירה אוהדת באתר STOCK NEWS UNION היא שאחראית לניתור. כותב הסקירה, ג'יימס מריון, ציין כי מיי סייז יכולה להיות הזדמנות השקעה שפותרת בעיה אמיתית, הן של הקמעונאים והן של הצרכנים. אבל בשוק מתקשים לקבל את ההסבר הזה. בעיקר כשברקע נמצא יצחק זיגדון, בעלה של שושנה זיגדון המחזיקה (20%) הגדולה ביותר במניות החברה. זיגדון כיכב עד לאחרונה ברשימת המבוקשים של האינטרפול בגין תרמית בני"ע בארה"ב, ותמונתו התנוססה באתר הבולשת האמריקאית. זיגדון אמר בעבר כי אינו מעורב בפעילות של מיי סייז וכי הגיע להסדר פשרה עם הרשויות בארה"ב והתביעה נגדו בוטלה. שמו אכן ירד מרשימת המבוקשים. 

מענקים מהאיחוד האירופי

סיבה נוספת שאולי יכולה להסביר את העניין סביב מיי סייז הוא הסכמי ייעוץ חדשים שחתמה החברה. באחד מהם, מיי סייז התקשרה עם החברה הפולנית Polska PNO בהסכם למתן שירותי ייעוץ להשגת מענקים מהאיחוד האירופי לפרויקטים בתחום עיסוקה של החברה. השירותים יכללו ייעוץ, סיוע בהכנת בקשות מענק לאיחוד האירופי וליווי החברה בתכניות נשוא הפרויקטים ובדיווח עליהם לרשויות האיחוד האירופי. מהמענקים, שלפי ההסכם יכולים להגיע למיליוני יורו, מיי סייז תשלם לחברת הייעוץ תשלומים קבועים ודמי הצלחה, בכפוף לקבלת המענקים בפועל. הסכם הייעוץ הנוסף שעליו חתמה החברה נעשה מול יועץ חיצוני למתן שירותים בנושאי אסטרטגיית שיווק ויחסי ציבור, וקשר עם משקיעים פוטנציאליים. התמורה לשירותי ייעוץ אלה, בדומה לנהוג בסטארט־אפים נוספים ללא הכנסות, היתה בדמות 2 מיליון אופציות לא רשומות לרכישת מניות החברה, במחירי מימוש משתנים, הנעים בין 5.3 ל־9 דולר למניה.

תגיות