אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רשויות מקומיות גבו 60 מיליון שקל עודפים מחייבים צילום: bigstock

רשויות מקומיות גבו 60 מיליון שקל עודפים מחייבים

120 רשויות מקומיות גבו מ־58 אלף חייבים בהוצאה לפועל ריבית גבוהה מדי. משרד הפנים ומרכז השלטון המקומי טוענים שלא מתפקידם לטפל בהחזרים

28.02.2017, 09:14 | שחר אילן

כ־120 רשויות מקומיות גבו כמעט 60 מיליון שקל עודפים מ־58 אלף חייבים בהוצאה לפועל, ומחלוקת בין משרדי הממשלה מונעת את החזרת הכסף. רשות האכיפה והגבייה הודיעה שכדי לתקן את עודף הגבייה בתיקי החייבים היא צריכה אישור של בעלי החוב — כלומר של הרשויות המקומיות. משרד הפנים ומרכז השלטון המקומי טוענים שאין זה מתפקידם ומסמכותם לחייב את הרשויות להחזיר את הכספים, וסגן מנהל מינהל השלטון המקומי במשרד הפנים סיוון להבי התעקש שאין זה מתפקיד המשרד לכפות על הרשויות לבצע את התיקון. כתוצאה מכך לא מתוקנים החובות הבלתי חוקיים.

אתמול הודיע מנהל חטיבת ביקורת במשרד מבקר המדינה יובל חיו שמשרדו יפתח בביקורת פרטנית נגד הרשויות להחזרת הכספים, אבל כיוון שמדובר בכ־120 רשויות, ספק אם הדבר מעשי.

הסיבה לגביית יתר נעוצה בשינוי גובה ריבית הפיגורים. עד יוני 2014 עמדה ריבית הפיגורים על חובות לרשויות המקומיות על 9% לשנה. לאחר מכן היא הופחתה ל־6%. דו"ח מבקר המדינה בנושא גביית חובות בהוצאה לפועל שפורסם באפריל 2016 גילה שבמשך קרוב לשנה המשיכו רשויות מקומיות לגבות ריבית יתר.

יו"ר הוועדה לביקורת המדינה ח"כ קארין אלהרר (יש עתיד) ניהלה שלושה דיונים בנושא, אבל לא הצליחה להביא לפתיחת תהליך של החזרת הכסף. אלהרר תקפה בחריפות את משרד הפנים על "גרירת רגליים", וטענה כי "לא אכפת לכם. אם כל רשות סוברנית להחליט בעצמה, למה צריך את משרד הפנים?".

הוצאה לפועל (ארכיון), צילום: תומי הרפז הוצאה לפועל (ארכיון) | צילום: תומי הרפז הוצאה לפועל (ארכיון), צילום: תומי הרפז

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
גביית היטל השבחה שלא כדין.
היטל ההשבחה נגבה "בשיטה הגורפת ", ולא היה לה כול בסיס חוקי 25 שנה .היא בוטלה על -ידי בג"ץ לפני כעשור . כיום "שיטת המדרגות " נוהגת כחוק . ההבדל בכסף עצום . לא הוחזר שקל . ההשבחה חושבה ישירות בין התוכנית הראשונה לאחרונה במקום יחסית לקודמתה והצמדה ליום המימוש . כיום גם היטלי הפיתוח מחושבים בממוצע למ"ר ובמנותק מתוצאות המכרזים לפיתוח , ומבלי התאמה ואיזון בינהם -כמתחייב .
יוסי מושקוביץ -שמאי מקרקעין  |  01.03.17
4.
הרשויות מתעמרים באלמנות ויתומים
אני אלמנה שקרסתי במשך שנים מהריביות של העיריות הם לוקחים ריביות של שוק אפור ולתדהתמי לא הייתי זכאית להנחה משמעותית מכיוון שכל פשעי שאני עובדת ומרוימה 200 שקל מעל התיראה האפסורדית שלהם להנחות כשאנשים שיושבים בבית מקבלים הבטחת הכנסה מקבלים את ההנחה המירבית ארץ אוכלת יושביה אין עתיד פה לא לי ולא לילדי
חמו פנינה  |  01.03.17
2.
יצחק: אתה קשקשן
ראשית, המדובר בחייבים שאינם משלמים את חובותיהם , ולרוב הם בעלי יכולת לשלם ולמעלה מזה..... בעצם, מה לרוב? הרי ברשויות המקומיות עושים הנחות מפליגות לחסרי היכולת. ממש רחמים על העבריין שחי על חשבונך... אגב, בבנקים לוקחים ריבית גבוהה יותר, אבל זה בסדר, נכון?
אברם  |  28.02.17
לכל התגובות