אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המחיר הכלכלי שאתם משלמים על התינוק שלא ישן בלילה צילום: שאטרסטוק

המחיר הכלכלי שאתם משלמים על התינוק שלא ישן בלילה

מחקר חדש מצא ששעת שינה אבודה אחת מגדילה את הסיכוי שהאם לא תחזור למעגל העבודה ופוגעת בהכנסות המשפחה. כל התעוררות של התינוק בלילה שווה לחצי שעת ערות של האם

28.02.2017, 14:11 | מעין מנלה
הם מסתובבים ביניכם במשרד עם טרוטי עיניים ונושאים ספל קפה כדרך קבע. הורים לילדים קטנים הם לרוב עייפים. תינוקות וילדים קטנים מתעוררים בלילה ומשפיעים על כמות ואיכות השינה של הוריהם, אך מחקר חדש מראה שלהתעוררויות של בלילה יש גם מחיר כלכלי אותו משלמים ההורים ובעיקר האמהות.

קראו עוד בכלכליסט

החוקרות ג'ואן קוסטה איי פונט ושרה פלש מלונדון סקול אוף אקונומיקס מצאו ששעת שינה אחת נוספת מגדילה את הסיכוי שאם לילדים קטנים תחזור למעגל העבודה ב-4% , את מספר שעות העבודה ב-7%, את ההכנסה המשפחתית ב-11%. דבר אחד שעליו איכות השינה בלילה לא משפיעה היה שביעות הרצון של ההורים בעבודתם.

בכל פעם שתינוק מתעורר בלילה האם מאבדת 30 דקות של שינה, כך לפי המחקר. לעומת זאת שעה אחת נוספת של שינה של הילד מוסיפה 12 דקות בלבד לשנת הלילה של האם. אמנם שנת לילה מקוטעת של הילדים משפיעה על איכות השינה של שני ההורים אך המחקר מצא שהחלוקה בתוך המשפחות היא עדיין מאוד מסורתית. ההשפעה של התעוררויות הילדים על שנת האמהות גדולה פי יותר משניים מאשר על זו של האבות. אגב, בנים ישנים פחות ומתעוררים יותר פעמים מבנות וכן ילדים לאמהות צעירות יותר ישנים פחות בעוד שילדים לאמהות שישנו טוב במהלך ההריון ישנים יותר.

השפעת ההתעוררויות בלילה על אבות היא מחצית מזו שעל האמהות, צילום: שאטרסטוק השפעת ההתעוררויות בלילה על אבות היא מחצית מזו שעל האמהות | צילום: שאטרסטוק השפעת ההתעוררויות בלילה על אבות היא מחצית מזו שעל האמהות, צילום: שאטרסטוק

הנפגעות הקשות ביותר מחוסר שינה של ילדיהן הן אמהות בעלות רמות כישורים נמוכות אשר נוטות להפחית את מספר שעות העבודה ולצאת ממעגל התעסוקה יותר מאשר אמהות בעלות כישורים מקצועיים גבוהים.

כדי לבדוק את ההשפעה הכלכלית של חוסר השינה של הורים לילדים קטנים השתמשו החוקרות במידע על 14 אלף משפחות בבריטניה מהלידה ועד שהילדים הגיעו לגיל 25. הן טוענות כי איכות השינה של הורים לילדים קטנים משפיעה מאוד על ביצועיהם בשוק העבודה ולכן צריכה להוות שיקול משמעותי בקביעת מדיניות בתחום התעסוקה. לדבריהן, מכיוון שפרודוקטיביות בעבודה מושפעת משינה, אין זה יעיל להגדיל את מספר שעות העבודה מעבר לרף מסויים.

תגיות