אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רבעון רביעי באופקו: הפסד תפעולי של 50 מיליון דולר צילום: בלומברג

רבעון רביעי באופקו: הפסד תפעולי של 50 מיליון דולר

זאת לעומת הפסד של 8 מיליון דולר בלבד ברבעון המקביל בשנת 2015; ההכנסות הסתכמו ב-275 מיליון דולר, נמוך ב-30 מיליון דולר מתחזית האנליסטים - המניה נופלת ב-5% בבורסה בת"א

02.03.2017, 11:38 | דרור רייך

חברת אופקופרסמה היום (ה') את הדוחות הכספיים לרבעון האחרון של 2016 ומהם עולה כי ההפסד התפעולי קפץ ל-50 מיליון דולר לעומת 8 מיליון דולר בלבד ברבעון המקביל בשנת 2015. בתגובה לדו"ח, מניית החברה נופלת ב-5% בבורסה בת"א.

קראו עוד בכלכליסט

בשורה העליונה, החברה שבשליטת פיליפ פרוסט דיווחה על הכנסות של 275 מיליון דולר, זאת לעומת הכנסות של 276 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד, ונמוך מתחזית האנליסטים של 305 מיליון דולר.

בשורה התחתונה, ההפסדים של אופקו היו קטנים יותר (עקב הכנסות מס) ועמדו ברבעון על 14 מיליון דולר, זאת לעומת רווח של 2 מיליון דולר ברבעון המקביל - ההפסד למנייה עמד על 4 סנט לעומת תחזית האנליסטים של 5 סנט.

פיליפ פרוסט מנכ"ל אופקו, צילום: בלומברג פיליפ פרוסט מנכ"ל אופקו | צילום: בלומברג פיליפ פרוסט מנכ"ל אופקו, צילום: בלומברג

בינואר 2017 נרשמה דרמה בחברת המחקר והפיתוח בתחומי הביו-פארמה והדיאגנוסטיקה בעקבות תוצאות מאכזבות בניסויים הקליניים בהורמון גדילה של פרולור.

אופקו למעשה היא חברה זרה שנרשמה למסחר בתל אביב בעקבות רכישת חברת התרופות פרולור ב-480 מיליון דולר באמצע 2013. פיליפ פרוסט, יו"ר טבע לשעבר, היה בעל המניות הגדול בשתי החברות.

פרולור הישראלית הוקמה ע"י שי נוביק ואברי הברון בשנת 2005, והיא עושה שימוש בטכנולוגיה בשם CTP לפיתוח גרסאות ארוכות טווח של תרופות קיימות לטיפול בהמופיליה, וגלוקגון לטיפול בסוכרת ובהשמנת יתר. את זכויות פיתוח והמסחור של טכנולוגיית ה־CTP, הנכס העיקרי של פרולור, היא קיבלה מאוניברסיטת וושינגטון בסנט לואיס שבארה"ב.

תגיות