אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
משרד הבריאות יחייב רשתות מזון לפרסם את הערך הקלורי של כל המנות צילום נמרוד גליקמן

משרד הבריאות יחייב רשתות מזון לפרסם את הערך הקלורי של כל המנות

ליצמן מסמן את המסעדות ובתי הקפה כיעד הבא שלו במאבק נגד ההשמנה. בכוונתו לחייב רשתות עם יותר מ-5 סניפים לפרסם את הערך הקלורי של המנות הנמכרות בהן

04.03.2017, 15:38 | ספי קרופסקי
היעד הבא של שר הבריאות יעקב ליצמן ומשרדו במאבקם נגד ההשמנה הוא המסעדות ובתי הקפה. המשרד הגיש קובץ תקנות לאישור ועדת העבודה, הרווחה והבריאות בכנסת שיחייב בתי עסק שלהם לפחות חמישה סניפים לפרסם את הערך הקלורי של המנות הנמכרות במקום, צעד שצפוי להיתקל בביקורת והתנגדות מצד העוסקים בדבר.

קראו עוד בכלכליסט

לפי התקנות החדשות, הערך הקלורי יסומן בתפריט בתי העסק "בגודל ובגופן ברורים ובולטים לעין ושיהיו בגודל של שם הפריט לכל הפחות". הערך הקלורי יחושב ויפורסם לפי 100 גרם מזון מוצק או 100 מיליליטר נוזליים. במלים אחרות, אם לא יהיו עיכובים מיוחדים – בהמשך השנה לקוחות רשתות המסעדות ובתי הקפה ייתקלו בכמות הקלוריות המצויות במאפה, הקינוח והסלט ממש ליד מחירן של המנות. 

ליצמן. לא ידרוש פירוט נוסף מעבר לערך הקלורי, צילום נמרוד גליקמן ליצמן. לא ידרוש פירוט נוסף מעבר לערך הקלורי | צילום נמרוד גליקמן ליצמן. לא ידרוש פירוט נוסף מעבר לערך הקלורי, צילום נמרוד גליקמן

מדובר בצעד רגולטורי קל יחסית, שכן משרד הבריאות לא דורש פירוט של רכיבי המנה אלא רק ערך קלורי, בשונה מכפי שהמליצה ועדת האסדרה בנוגע למוצרים של חברות מזון הנמכרות בשוק בשנה שעברה. יש לציין שישנן רשתות מזון שכבר החליטו על ביצוע צעדים כאלו בעצמן מבלי שהמשרד ידרוש זאת, אחת מהן אגב היא אותה מקדונלד'ס שהשר ליצמן עצמו מתח עליה ביקורת בשנה שעברה כשהשתמש במטבע הלשון שהשתרש – "מקדונלד'ס – אאוט".

המשרד דורש עוד כי החישוב ייעשה על ידי תזונאי או דיאטן המחזיק בידע הנדרש לשם כך. כמו כן התקנות דורשות להחיל סימון קלורי גם על מכונות ממכר מזון ומשקאות גם כן – בגודל ובגופן ברורים לעין. לאחר אישור התקנות, ועל מנת שלבתי האוכל יהיה מספיק זמן להתארגן, יינתן פרק זמן של כחצי שנה עד שיחויבו ליישם אותן.

שר הבריאות ליצמן כתב ביום חמישי ליו"ר ועדת העבודה, הרווחה והבריאות, ח"כ אלי אלאלוף (כולנו) עם הגשת התקנות כי "הצגת הערך הקלורי של מנות לאכילה ושתייה, הנמכרות בשירותי ההסעדה, יכולה לסייע לאנשים לבחור באופן נבון יותר את מזונותיהם, ובכך לסייע בהפחתת שיעורי השמנת היתר והתחלואה הנלווית לה בישראל. חקיקה זו, הינה חלק מהתכנית הלאומית לקידום אורח חיים פעיל ובריא 'אפשרבריא', בהובלת משרד הבריאות ובשיתוף פעולה עם משרדי התרבות, הספורט ומשרד החינוך".

תגיות