אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"הסתלקות משפחת אדלסבורג תחסוך לנו הרבה כסף" צילום: אוראל כהן

"הסתלקות משפחת אדלסבורג תחסוך לנו הרבה כסף"

בעל השליטה בלוזון קבוצה, עמוס לוזון, נושם לרווחה לאחר שהאדלסבורגים מכרו את מניותיהם בחברה (7.6%) ורשמו על ההשקעה תשואה של 8% בשנה שחלפה מאז הרכישה. לוזון: "ההצקות שלהם היו על דברים חסרי בסיס, ונמשיך להיאבק בהם בחברת דוראד"

05.03.2017, 07:24 | אורן פרוינד

"הסתלקות האדלסבורגים מהחברה תחסוך לנו הרבה כסף על עורכי דין והרבה שעות עבודה בלוזון קבוצה", אמר ל"כלכליסט" במהלך סוף השבוע עמוס לוזון, בעל השליטה בחברת הנדל"ן והאנרגיה לוזון קבוצה, לגבי עזיבת השותפים היריבים שלו, משפחת אדלסבורג, את החברה ביום חמישי האחרון.

קראו עוד בכלכליסט

"זו היתה התעסקות מיותרת, כי ההצקות שלהם היו על דברים חסרי בסיס. זה היה יותר כדי להפריע, ולא כדי לקדם את החברה. עכשיו נוכל להמשיך להוביל את החברה קדימה. בדוראד עדיין יש מאבק משפטי ודבר לא השתנה. לכן נמשיך להיאבק בהם שם".

אחרי מאבק משפטי שנמשך כשנה ואינספור חילופי האשמות הגיעו לסיומם הנישואים הכושלים בין לוזון לבין האחים אורי ורוני אדלסבורג. האחים, שהחזיקו עד יום חמישי ב־7.6% מקבוצת הנדל"ן והאנרגיה לוזון קבוצה, באמצעות חברת אדלטק שבבעלותם, חיסלו את אחזקותיהם בחברה באמצעות הפצה שביצעה לידר שוקי הון בבורסת תל אביב. הם מכרו את המניות במחיר של 75.5 אגורות, ובסך הכל קיבלו תמורה של 13.4 מיליון שקל. את המניות רכשו האדלסבורגים בינואר 2016 במחיר של 69.5 אגורות ובתמורה כוללת של 12.4 מיליון שקל, כך שעל הסאגה הזו הם רושמים רווח של מיליון שקל — תשואה של 8% בשנה.

מניית לוזון קבוצה אמנם זינקה ב־300% במהלך 12 החודשים האחרונים, אחרי שלוזון רכש את השליטה מקבוצת גזית גלוב בינואר 2016 והחזיר אותה לרווחיות, אך האחים אדלסבורג רכשו את המניות מעט לפני לוזון, כשהיא נסחרה בשווי של 160 מיליון שקל (היום היא נסחרת בשווי של 185 מיליון שקל).

הסכסוך החל בתקופת גזית גלוב

כניסת משפחת אדלסבורג לחברה, שנקראה אז דורי קבוצה, לא היתה מקרית. בינה לבין גזית גלוב היה סכסוך משפטי על רקע אחזקתם המשותפת בתחנת הכוח הפרטית דוראד — מאבק שנמשך עד היום, אלא שכעת הוא מתנהל מול עמוס לוזון ולא מול גזית גלוב. בתחילת 2016 ניסתה גזית גלוב פעם אחר פעם למחוק את דורי קבוצה מהמסחר אך נתקלה בהתנגדות בעלי המניות.

בהצעה האחרונה שלה נראה היה שהמשימה תושלם בהצלחה, אבל אז הגיחו האדלסבורגים ורכשו באישון לילה את המניות של בית ההשקעות פסגות (7.6%), כדי לטרפד את הצעת הרכש ולהפעיל לחץ על גזית גלוב בכל הקשור לסכסוך בדוראד. כתוצאה מכך החליט בעל השליטה בגזית גלוב, חיים כצמן, להיפטר מהאחזקה הזו בכל מחיר, וכך נולדה העסקה שבמסגרתה רכש לוזון את השליטה בחברה תמורת 10.7 מיליון שקל בלבד — מהלך שהפיל את המניה בעשרות אחוזים וגם את ההשקעה של האדלסבורגים.

אורי אדלסבורג מנהל את הצד התפעולי ואת הפיתוח העסקי של אדלטק ונחשב לדמות הדומיננטית מבין שני האחים, ואילו אחיו הצעיר רוני אחראי לצד הפיננסי. כל מניות אדלטק מוחזקות בידי האב, יוסף אדלסבורג, שהקים את החברה ב־1989 והפך אותה לאחת מחברות האנרגיה החשובות בישראל.

מטעם משפחת אדלסבורג לא נמסרה תגובה לדברים.

עמוס לוזון , צילום: אוראל כהן עמוס לוזון | צילום: אוראל כהן עמוס לוזון , צילום: אוראל כהן

תגיות