אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סירים של אחרים: טרנד הבשלנים שמגיעים אלינו הביתה תופס תאוצה צילום: עמית שעל

סירים של אחרים: טרנד הבשלנים שמגיעים אלינו הביתה תופס תאוצה

מיכאל, תום ואמבר הם טבחים בלי מסעדה ואת האוכל שלהם הם מכינים ישירות במטבח של הסועד. הלקוחות : טיפוסים עסוקים, אנשים עם בעיות בריאות שמצריכות תזונה מיוחדת או כאלה שסתם נמאס להם מהטעם של האוכל של עצמם

05.03.2017, 08:27 | רעות ברנע

טרנד הבשלנים שמארחים בביתם הולך ותופס תאוצה לאחרונה, הודות למיזמי ארוחות משותפות כמו EatWith. במקביל, מתרבים הבשלנים ששולחים את מאכליהם הביתיים ללקוחות הביתה באמצעות אתרים כמו יאמי. זה רק הגיוני שתצמח במקביל המגמה שתשלים את התמונה: בשלנים שמגיעים אלינו הביתה ומבשלים על פי הבקשות והצרכים שלנו, במטבח שלנו, עם הכלים שלנו והמצרכים שלנו. לא מדובר בשפים פרטיים לאלפיון, אלא בטבחים שמגיעים לבית הלקוח מדי פעם ומבשלים כמות גדולה בבת אחת.

"האנשים שאני מגיע לבשל עבורם הם אנשים שאין להם זמן לבשל, אפילו בעלי מסעדות", מספר השף מיכאל נרקיס, המכונה "שף לבית", "אחרים לא יודעים לבשל מספיק טוב ויש גם כאלה שפשוט נמאס להם מאותו האוכל".

 , צילום: אוראל כהן צילום: אוראל כהן  , צילום: אוראל כהן

התהליך אצל נרקיס פשוט: באמצעות אתר אינטרנט בוחר הלקוח שמונה מנות מתוך היצע של יותר מ־150 מנות. ישנו פירוט של מרכיבי המנה ורוב המנות גם מצולמות. בין המנות הפופולריות אפשר למצוא למשל עלי מנגולד ממולאים בבשר ואורז, תבשיל פרגיות בקארי וחלב קוקוס או חריימה טופו פיקנטי.

ברגע שהלקוח מסיים את ההזמנה, הוא מקבל ישירות למייל רשימה מפורטת של מצרכים שעליו לקנות לטובת אותן המנות, הכל מסודר על פי קטגוריות — ירקות, מוצרים יבשים וכו'. הכמויות מפורטות גם כן וגם אמצעי הבישול הדרושים. אחרי הקניות נרקיס מגיע במועד שתואם ומבשל במשך 4–3 שעות. המחיר לכל ביקור כזה הוא 400 שקל.

אמבר רוגע, בעלת "Sun Kissed Food — תזונה לגוף ולנפש", אוהבת לבשל בבתי הלקוחות. "מסעדה או קייטרינג לא מתאימים לי", היא מספרת. "יש לי רקע רב בתחום של תזונה אלטרנטיבית, רפואות מזרחיות, רגישויות, אלרגיות, בריאות. לכן טבעי לי לבשל בצורה אישית. התחלתי כשראיתי מודעה של מישהי שחיפשה את השירות הזה ולא היתה בטוחה למי לפנות".

"אני עורכת פגישת היכרות מעמיקה, שואלת ושומעת על המלצות תזונה ובודקת את המטבח", מספרת רוגע על התהליך. "כבר בפגישה הראשונה אני מביאה דוגמאות לכמה מנות. לכל אחד אני מרכיבה תפריט אישי מדי שבוע. אחרי זמן מה אני כבר יודעת מה להציע ומה אין טעם להציע, כי זה לא יתקבל. אבל אני כן אוהבת לפתוח לאנשים את הראש. נגיד במנות שבדרך כלל הולכות עם רוטב עגבניות, אני מעדיפה להציע רוטב דלעת".

 , צילום: אוראל כהן, ענת גזית צילום: אוראל כהן, ענת גזית  , צילום: אוראל כהן, ענת גזית

 

עם הילדים במטבח

 

השירות שמעניקה רוגע גמיש יחסית, ובמקרים מסוימים היא מביאה גם את המצרכים בעצמה. היא עובדת באזור המרכז, והתשלום עבור השירות הוא מ־400 שקל לסשן (לא כולל מצרכים). התפריט הוא צמחוני־טבעוני. "זה מתאים גם למי שהוא לא צמחוני או טבעוני. אפשר לאכול בחוץ דגים ובשר", היא אומרת. "אחד הדברים שאני הכי מקפידה עליהם הוא לבשל הכל מאפס. לא משתמשת בשום דבר מוכן או מעובד, בישול מאוד נקי. בין המנות המבוקשות אפשר למצוא מרק פטריות וחלב אורז, או קציצות תירס ובצל ירוק".

מאתגר לבשל במטבח של מישהו אחר?

"זה מאתגר אבל אני בהחלט מסוגלת לעמוד בזה. טיילתי במשך עשר שנים, הכרתי המון מטבחים ופיתחתי את היכולת להגיע למקום ולהתחיל לבשל בריכוז רב, גם כשילדים נכנסים למטבח והלקוחות מנהלים שיחות. זו חוויה נעימה גם מבחינת הלקוח — הקשר שנוצר דרך הבטן הוא קשר שיש בו הרבה קרבה".

"יותר כיף לאכול מסירים מאשר מכלי פלסטיק", מוסיפה תום בעבור, שהפכה את הבישול בבית לעסק בשם "תום מטבח משמח". כיום היא מפעילה מבשלות באזור המרכז, השרון, עמק חפר והשפלה. "הרעיון עלה כשהייתי בחופשת לידה לפני שנתיים", מספרת בעבור. "עד הלידה בישלתי בעצמי עבור לקוחות בבתים שלהם, ורציתי לאפשר להם להמשיך לקבל את השירות. היום יש לי שבע מבשלות שעובדות ברחבי הארץ. הן מקבלות ממני הכשרה ואני אחראית גם על המתכונים והשיווק. התפריט שלי הוא צמחוני־טבעוני, והדגש הוא על בישול ביתי, טעים, שמבוסס ברובו על ירקות. בין המנות היותר פופולריות אפשר למצוא קארי ירקות כתומים, קציצות בטטה ושקדים, סלט כרובית צלויה ברוטב חרדל ולזניה עם קרם קשיו".

 , צילום: עמית שעל, שרון הורביץ צילום: עמית שעל, שרון הורביץ  , צילום: עמית שעל, שרון הורביץ

ארבע מנות לארבעה ימים

 

את השירות שהיא מציעה היא מגדירה כ"ליווי בתהליכי שינוי לתזונה בריאה". "בדרך כלל מדובר באנשים שאין להם זמן לבשל או שיש להם בעיה בריאותית והם צריכים תפריט מאד מסוים", היא מספרת. "הלקוחות ממלאים שאלון מפורט, שכולל פירוט של מה בדיוק יש במטבח מבחינת אמצעים, ויחד עם המבשלת אני מרכיבה תפריט עבור אותו הלקוח. המבשלת מציעה מגוון של מנות מתוך התפריט ללקוח והוא בוחר מה הוא רוצה".

מאותו רגע הופכת המבשלת למעין "שגרירת בריאות" של הבית. "הם מיידעים אותנו בכל בעיה, מרמת הילד החולה", מספרת בעבור. סשן בישול סטנדרטי אורך כשעתיים, שבהן המבשלות מספיקות להכין ארבע מנות גדולות, שמספיקות למשפחה עם שני ילדים לארבעה ימים בערך.

תגיות