אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"אנחנו מחפשים להשקיע בחברות שנוכל לרכוש"

"אנחנו מחפשים להשקיע בחברות שנוכל לרכוש"

מיכאל דולבק, מנהל ההשקעות של GE וג'ונתן פוליצר מנהל ההשקעות הישראלי של ענקית התעשייה, מאמינים שכבר השנה, החברה תבצע 2-3 השקעות וכן תגביר את המעורבות שלה בשוק המקומי

05.03.2017, 15:34 | מאיר אורבך

שנת 2015 היתה השנה של הקרנות תאגידיות, קרנות הון הסיכון השייכות לחברות הענק. אחת הקרנות הבולטות בישראל היא הקרן של התאגיד התעשייתי GE. בראיון "לכלכליסט" מספרים מייקל דולבק, מנהל השקעות התוכנה של התאגיד וג'ונתן פוליצר שמנהל את ההשקעות בישראל מה הם מחפשים בארץ ועל מה הם חושבים כאשר הם משקיעים בחברה.

קראו עוד בכלכליסט

לאחרונה ביצעה GE רכישה קטנה מאוד בישראל כאשר רכשה את חברת Nurego שמפתחת כלי מוניטיזציה לחברות שמפתחות יישומי IoT לתעשיה. החיבור ל-GE היה בזכות הראל קודש, לשעבר בכיר באמדוקס, שעבר ל-GE והיה ממייסדי נורגו. נורגו כבר שותפה פעילה של GE במערכת Predix שהיא סביבת הפיתוח של החברה. הרכישה אינה רכישה מהותית לענקית התעשייתית ואינה קשורה לפעילות של גוף ההשקעות אלא לפעילות של GE דיגיטל. ההערכות הן ש-GE רכשה את נורגו בכדי לחזק את היכולות של סביבת הפיתוח שלה.

מיכאל דולבק מנהל השקעות התוכנה ב-GE העולמית מיכאל דולבק מנהל השקעות התוכנה ב-GE העולמית מיכאל דולבק מנהל השקעות התוכנה ב-GE העולמית

"אנחנו משקיעים בשנה כ-250 מיליון דולר בחברות סטארט-אפ בכל העולם, כאשר ישראל היא המדינה בעדיפות עליונה אצלנו מחוץ לארצות הברית. התחלנו להשקיע בישראל לפני כ-6 שנים ויש לנו היום 13 חברות פורטפוליו פעילות והיו לנו גם כמה אקזיטים מוצלחים", אומר ג'ונתן פוליצר. "כיום אנחנו מחפשים אחר השקעות חדשות בישראל ואני מאמין שנעשה השנה 2-3 השקעות בארץ עם כוונה להגביר את הפעילות שלנו פה". אחת הפעילויות החדשות של GE בישראל הוא מיזם I3. המיזם שבו שותף הקונצרן ביחד עם 7 חברות להשקעות בתחום ה-IoT. שאר החברות במיזם כוללות את קרן הון הסיכון פיטנגו, מיקרוסופט, קוואלקום, טאטא ההודית, HNA הסינית ורמות חברת מסחור הידע של אוניברסיטת תל אביב.

 "טווח ההשקעות שלנו בשונה מקרנות הוא מאוד רחב. אנחנו לרוב אוהבים להיכנס בשלבים מתקדמים של החברה כלומר לפחות סיבוב ההשקעה הראשון. אנחנו משקיעים בין מיליון לחמישה עשר מיליון דולר בסיבוב", אומר פוליצר. דולבק מציין שבעמק הסיליקון החברה אף נכנסת בשלבים מוקדמים יותר של השקעה ואפילו בשלבי סיד. "קרנות הון הסיכון תאגידיות שונות מקרנות הון הסיכון והוא האינטרס הנוסף מעבר לרווחים פיננסים", דולבק מסביר ל"כלכליסט". "אנחנו מתמקדים בהחזרים כספיים אבל אנחנו מתמקדים גם בתחומים שמעניינים אותנו ב-GE . החברה עוברת כיום תהליך של שינוי דיגיטלי עם הרבה השקעות מצידנו. בתחום התעשייתי דיגיטלי עשינו 24 השקעות והיינו הכי פעילים בתחום. אנחנו חשים שזהו תחום חדש לגמרי ולכן אנחנו מתחברים ליזמים ומנסים להאיץ פעולות, להשקיע בה ולעזור גם להם להצליח".

GE היא תאגיד תעשייתי ענק שפועל בכ-180 מדינות ושוויו בבורסה של ניו יורק עומד על כ-269 מיליארד דולר והוא מעסיק כ-333 אלף עובדים ברחבי העולם. בשל גודלו מגוון התחומים שבהם הארגון מתעניין להשקיע רבים מאוד. "אנחנו מחפשים כיום השקעות גם בסייבר לתעשיה, מערכות שיוצרות חיבור בין התעשיה לבין ה-IoT, חיבור בין טכנולוגיות ענן לבין התעשיה מאוד מעניין אותנו", אומר פוליצר. "תחומים נוספים שמעניינים אותנו הם אנרגיה, חיישנים, ניתוח נתונים, רובוטים ולוגיסטיקה. בעיקר חשוב לנו חברות אשר יכולות לקחת טכנולוגיות שנראות שאינן קשורות אחת לשניה ויחברו אותן לצרכים שלנו".

ג ג'ונתן פוליצר מנהל השקעות התוכנה של GE בישראל ג

דולבק, שעיקר פעילותו היא בעמק הסיליקון, מאוד נלהב מהנסיון הרב שאיתו מגיעים יזמי ההייטק הישראלים. "זה מאוד ייחודי העניין בתחום התוכנות התעשייתיות אצל הישראלים. הדרך שבה הם יוצרים חברות והמעבר שלהם לעולם הדיגיטל התעשייתי והסייבר מאוד ייחודי ושונה מצפון אמריקה. שם יש מעט מאוד אנשים עם ניסיון בתחום התעשייתי ושמיישמים אותו להקמת חברה."

אחת החששות או התקוות של חברות אשר מקבלות השקעה ממשקיע אסטרטגי, היא האם הוא רק משקיע או גם מחפש כאן רכישה. ב-GE התשובה היא מאוד ברורה. "חלק תמידי מהדיון שלנו הוא לא רק השקעה אלא גם יחסים. אלה יכולים להיות מסחריים או שותפות אסטרטגית או גם רכישה של חברה. רכשנו 5 חברות שהשקענו בהן לפני כן. כשאנחנו משקיעים בחברה אנחנו חושבים גם על הרכישה שלה. ישנן חברות שאנחנו רוצים ללמוד מהן או להתחבר אליהן ואי אפשר לדעת מראש לאן זה יוביל. אנחנו משקיעים עם מחשבה אסטרטגית ורוכשים אותה כשהיא הופכת להיות כזו", אומר דולבק. "יש לנו גם מקרה הפוך שבו השקענו בסולאראדג' הישראלית ורשמנו שם אקזיט מצויין אבל לא רכשנו את החברה".

תגיות