אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המנהל המיוחד: דיסקונט לא מאפשר לפישמן להעביר 15 אלף שקל בחודש לקופת פשיטת הרגל צילום: נמרוד גליקמן

המנהל המיוחד: דיסקונט לא מאפשר לפישמן להעביר 15 אלף שקל בחודש לקופת פשיטת הרגל

עו"ד יוסי בנקל מבקש מבית המשפט המחוזי להורות לבנק לאפשר לאיש העסקים להמשיך ולהעביר את התשלום החודשי. לטענתו, דיסקונט קיזז את יתרת הכסף בחשבונו בשל חובותיו לבנק

05.03.2017, 16:10 | נעמי צורף
המנהל המיוחד לנכסיו של איש העסקים אליעזר פישמן פנה הבוקר (א') לבית המשפט המחוזי בתל אביב בבקשה להוציא צו שיורה לבנק דיסקונט לאפשר לפישמן להמשיך ולהעביר את התשלום החודשי, על סך 15 אלף שקל, לקופת פשיטת הרגל. מהבקשה עולה כי הבנק לא איפשר לפישמן להעביר את התשלום החודשי החודש, כיוון שהחליט לקזז את יתרת הכסף בחשבונו עם חובותיו לבנק.

קראו עוד בכלכליסט

במסגרת החלטת בית המשפט בחודש דצמבר האחרון, נקבע כי פישמן יפקיד בקופה 15 אלף שקל ב-1 בכל חודש. אולם, על פי הבקשה שהגיש עו"ד יוסי בנקל, התשלום החודשי הופקד בהתאם להחלטה בחודשים ינואר ופברואר 2017, אך בתחילת חודש מרץ פנה אליו בא כוחו של פישמן והודיע לו כי "יתרת הזכות בחשבונו של פישמן קוזזה בשל חובותיו לבנק וזאת מכוח ערבותו של פישמן".

אליעזר פישמן, צילום: יאיר שגיא אליעזר פישמן | צילום: יאיר שגיא אליעזר פישמן, צילום: יאיר שגיא

יחד עם זאת, נכתב כי הבנק הסכים "לשחרר" את דמי קצבת הזקנה של פישמן, על סך 2,358 שקל אשר הועברו לקופת פשיטת הרגל והיתרה שולמה באמצעות שיק מחשבונה של רעייתו, טובה. "אלא", כותב עו"ד בנקל בבקשתו, "שבמלוא הכבוד הראוי להצעה זו מטעם ראיית החייב לשלם לעת-עתה את הסכום שהושת על החייב עצמו, הרי שהמנהל המיוחד לא יכול להפקיד את הכספים בקופת פשיטת הרגל באורח שמהווה השלמה דה-פקטו מטעמו עם צעד בלתי ראוי שביצע הבנק שעניינו קיזוז מאוחר לצו הכינוס". עו"ד בנקל טוען כי פעולת הבנק לא מתיישבת עם דיני חדלות הפירעון וגם לא עם החלטת בית המשפט.

"אין ולא תיתכן מחלוקת כי מהלך הקיזוז בפועל בוצע חודשים לאחר מתן צו הכינוס ולאחר שכבר הועברו כספים מהחשבון לטובת המנהל המיוחד בהתאם להחלטת בית המשפט", כותב עו"ד בנקל. ומדגיש כי גם אם הבנק חושב שהחלטת בית המשפט מקפחת את זכויותיו, היה עליו להגיש ערעור על ההחלטה לבית המשפט העליון.

עו"ד בנקל מסכם וכותב, כי "הדין העצמי שנקט הבנק בענייננו חמור במיוחד נוכח העובדה שהבנק יודע היטב כי נכון לעת הזו קופת פשיטת הרגל ריקה". לטענת עו"ד בנקל, מצבה של הקופה אינו מאפשר לו לבצע את כל הבדיקות הנדרשות מעצם תפקידו. "אין אלא לתמוה על מה שנראה כניסיון לכאורה 'לוודא' כי הקופה תוותר ריקה, על כל המשתמע מכך".

תגיות