אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פתיחת שבוע במט"ח: הדולר ירד ב-0.4%, היורו עלה ב-0.3% צילום: בלומברג

פתיחת שבוע במט"ח: הדולר ירד ב-0.4%, היורו עלה ב-0.3%

שערו היציג של הדולר נקבע על 3.679 שקלים. היורו עלה ב-0.3% והשער היציג נקבע על 3.897 שקלים; פריקו: "מי שקורא להפסיק את רכישות המט"ח נוהג בחוסר באחריות קיצוני ומסכן את המשק"

06.03.2017, 15:52 | מיקי גרינפלד

לאחר הטלטלה של השבוע שעבר, השקל נסחר היום (ב') במגמה מעורבת. הדולר נחלש ב-0.4% מול המטבע הישראלי וצמד המטבעות נסחר ברמת 3.679 שקלים לדולר. היורו עלה ב-0.3% ל-3.897 שקלים. בשווקים העולמיים נחלש היורו ב-0.3% מול מקבילו האמריקאי ל-1.059 דולר, הדולר נחלש במקביל ב-0.1% מול הין ל-113.8 ין.

קראו עוד בכלכליסט

ההתחזקות המהירה של השקל בשבוע שעבר הובילה להתערבות חדה מצד בנק ישראל, שרכש מט"ח בהיקפים חריגים והוביל לשינוי מהיר במגמה בחלקו השני של השבוע. הבנק אף העביר מסרים באמצעות בכיריו, לפיהם הוא צפוי להמשיך להתערב בשוק על פי הצורך, וללא קשר לייתרות המט"ח שברשותו.

הנהלת משרד האוצר תתכנס בבוקר במטרה למצוא פתרונות להשפעות התחזקות השקל על היצואנים בישראל. לדיון, שיזם שר האוצר משה כחלון, הוזמנו נשיא התאחדות התעשיינים שרגא ברוש וצמרת האוצר, ביניהם סגן השר איציק כהן, מנכ"ל המשרד שי באב"ד, הממונה על התקציבים אמיר לוי, החשב הכללי רוני חזקיהו, הממונה על רשות שוק ההון דורית סלינגר, מנהל רשות המסים משה אשר, ראש מטה הדיור אביגדור יצחקי והכלכלן הראשי יואל נוה.

 

יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים מימון והשקעות התייחס להצהרות הנשמעות בימים האחרונים ומבקרות את התערבות בנק ישראל בשוק המט"ח: "עלות רכישת המט"ח למשק היא מזערית לעומת הנזק ארוך הטווח למשק. מי שקורא להפסיק את רכישות המט"ח נוהג בחוסר באחריות קיצוני ומסכן את המשק".  

 

בשווקים העולמיים ממתינים להחלטת הריבית של הפד, שייתכנס לישיבתו המוניטרית בשבוע הבא (ההחלטה תתפרסם ברביעי הבא, ה-15 במרץ). בסוף השבוע אמרה יו"ר הפד ג'נט ילן בנאום בשיקגו כי האפשרות להעלאת ריבית בישיבה של מרץ היא בהחלט סבירה.

הריבית בארה"ב עומדת כיום על 0.5%-0.75% ועל פי תחזית הפד היא צפויה לעלות 3 פעמים במהלך 2017. עד לאחרונה הכלכלנים צפו שהעלאה ראשונה תתבצע בישיבה של חודש יוני, אולם לנוכח ההתבטאויות האחרונות של אנשי הנהגת הפד - הסיכוי שמעניקים עתה להעלאת ריבית בישיבה הקרובה זינקו לכ-90%.

"לאחר נאום הנגידה האמריקאית ההסתברות לעליית ריבית בפגישה הקרובה הפכה לכמעט וודאית. הסיכון לעליית התשואות מעבר לרמות הנוכחיות נובע מעלייה אפשרית ואף צפויה של תחזיות הצמיחה ותחזיות הריבית לעתיד, בעיקר לשנים 2018-19", אומר בעניין זה אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי במיטב דש.  

 

 , צילום: בלומברג צילום: בלומברג  , צילום: בלומברג

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
בחו"ל דואגים ליצוא שלהם ומורידים את ערך המטבע
רק פה לא דואגים ויש ליצנים שמשחקים במט"ח ומעלים באופן קבוע עד מתי... ואיזה מוצר ראיתם שירד במחיר בגלל שמחיר היבוא ירד...הכל הולך לתוספת רווחים ליבואנים.אל תרמו את עצמכם.שקל חזק רק עוזר לפרטיים שקונים בדולרים ומוכרים בשקלים.זה לא עוזר לבן אדם ברחוב....
תסתכל על שאר העולם  |  06.03.17
2.
הפסיקו להתערב במסחר . די לקנות דולרים ללא סוף.
אם נידרש יש להבטיח שער דולר יציב ליצואנים נניח 3.8 ,ובזה נגמר הסיפור . הרי כל ילד יודע שכדי לשמור על הדולרים שנירכשו בשער אסטרונומי זה עולה המון , הרבה יותר יקר מלשלם ליצואנים את ההפרש ולהבטיח תעסוקה בארץ . אני מתפלא על שר האוצר כחלון שמוקף במטומטמים ויועצי אחיטופל.
חיים  |  06.03.17
1.
ונראה כאילו גם היום בנק ישראל התערב בדולר.
אולי לא מדברים על זה, אבל איך שזה נראה גם היום הייתה רכישת דולרים ע"י בנק ישראל. פשוט מדינה של ליצנים. תנו לשקל להתחזק ותתחילו לדאוג לאינטרס המדיני והאזרחי במקום לדאוג לאינטרס של מספר מצומצם של משפחות שיגרמו למדינה בסופו של דבר לפשוט רגל. יש ליצואנים בעיה ? שיחפשו איך להתייעל כמו כל חבר אחרת בעולם, גם אם זה אומר בהגבלת משכורות הבכירים או ע"י פתיחת מפעלים בסין. אף אזרח במדינת ישראל לא צריך לסבדסד טייקונים. הגיעה הזמן לשנות את המדיניות האפלה הזאת.
ככה נראה  |  06.03.17