אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דג'לדטי מחפש כסף בכיס של ארקין: תובע בטענה שנישל בעלי מניות בסיקאם רגע לפני האקזיט

דג'לדטי מחפש כסף בכיס של ארקין: תובע בטענה שנישל בעלי מניות בסיקאם רגע לפני האקזיט

גפן השקעות, עליה השתלט נסים דג'לדטי שהורשע בעבירות מרמה בעצמו, טוענת שמורי ארקין ושותפיו רימו אותה וגרמו לה להיפטר מאחזקה בחברת הביומד סיקאם בנזיד עדשים ערב מכירתה למרק ב־625 מיליון דולר. ארקין: "טענות קונספירציה הזויות"

07.03.2017, 07:42 | נעמי צורף

בעלי מניות מיעוט לשעבר בחברת הביומד סיקאם הגישו לבית המשפט המחוזי בתל אביב תביעה בסכום של כ־60 מיליון שקל כנגד בעלי השליטה ודירקטורים בחברה. על פי התביעה, קרן אורבימד, קרן פונטיפקס והשותף בה רן נוסבאום, מורי ארקין ונציגו פנחס אורבך רימו את בעלי מניות המיעוט וגרמו להם להיפטר ממניותיהם בחברה ב"נזיד עדשים" תוך הסתרת משא ומתן מתקדם לרכישת סיקאם על ידי ענקית התרופות Merck, שיצא לפועל פחות משנה לאחר מכירת המניות.

קראו עוד בכלכליסט

התובעות, החברות גפן השקעות ביומד והחברה־הבת שלה מיט"ב מרכז יזמות טכנולוגיות, מיוצגות על ידי עוה"ד גיא גיסין, יואל פרייליך וגדי קיי. בעל השליטה בגפן השקעות (באמצעות דולומיט אחזקות) כיום הוא ניסים דג'לדטי שיחד עם גדי טפר רכש את השליטה מירון ייני ויוסי גורביץ' ביוני 2015. דג'לדטי הורשע לפני שנה כי השתלט עם שותפים על נכסיו של האוליגרך הרוסי אלכסיי זכרנקו שנעלם ברוסיה, ונידון ל־30 חודשי מאסר בפועל שאותם טרם ריצה מאחר שהוא ממתין לערעור. בנוסף הורשע דג'לדטי בעבירות של קבלת דבר במרמה, שימוש במסמך מזויף ובהטרדת עד.

סיקאם, שהוקמה ב־2010, היא חברה בתחום הביומד שעסקה בפיתוח נוגדן לטיפול בסוגים שונים של סרטן. ב־2011 החזיקה גפן השקעות ב־67% ממניות סיקאם, אך היא הלכה ודוללה. ב־2012 התקיים סבב השקעה בהיקף של כ־5 מיליון דולר, בעקבותיו ירדה אחזקתה של גפן ל־22% מאחר שלא השתתפה בגיוס ודוללה.

כתב התביעה מתאר סיפור על אודות תחבולה מתוכננת לכאורה לנישול שותפים כדי לעשות רווח על גבם. בתביעה נטען כי ארקין ושאר השותפים מנו מידע מהותי מהתבועות, יצרו בפניהן מצגי שווא בדבר הפוטנציאל העסקי של סיקאם והציגו תמונה מטרידה בדבר צורכי הגיוס שלה במטרה ליצור לחץ מדומה אצל התובעות כי הן צפויות להידרש להזרים לסיקאם כספים בהיקף אדיר אם ירצו לשמור על זכויותיהן בה. "במקום לנהוג כפי המצופה משותף אסטרטגי, הנתבעים החליטו לעשות שימוש חסר תום לב בידע העודף שהיה להם תוך שהם ממדרים את התובעות ונציגיהן בדירקטוריון סיקאם", נטען בתביעה, בה מתואר כיצד הפעילו הנתבעים "מכבש לחצים" כדי לגרום לתובעים למכור את מניותיהם. לתובעות, נטען, עמדו אז שתי ברירות: הראשונה, הזרמה מיידית של כספים רבים שאם לא כן, וככל שלא יעמדו בדרישות הזמת ההון, תדוללנה החזקותיהן. השנייה היתה מכירת מניותיהן "בלית ברירה ובמחיר זניח".

ואכן, באוגוסט 2014, ניאותו גפן ומיט"ב למכור את אחזקותיהן בסיקאם לשותפים תמורת 780 אלף דולר בלבד. ביולי 2015 הן טוענות שהופתעו לגלות כי סיקאם נמכרה באקזיט מרהיב למרק ב־95 מיליון דולר במזומן, ולפי שווי שיכול להגיע ל־625 מיליון דולר בכפוף לעמידה ביעדים לטענתם, שווי המניות שהיו בידיהן עשוי היה להגיע ל־100 מילין דולר. לטענת התובעות, ממידע שהצטבר בדיעבד, בין היתר באמצעות שימוש בחוקרים פרטיים והקלטות, עולה כי המגעים מול מרק התקיימו לאורך שנתיים לפחות, כבר מתחילת 2013 והוסתרו מהן במכוון.

מורי ארקין איש עסקים מורי ארקין איש עסקים מורי ארקין איש עסקים

על פי התביעה מדובר ב"במקרה הטוב בהטעיה ובמקרה הגרוע בתרמית מתוכננת מראש של הנתבעים או מי מהם לגזול מהתובעות את זכויותיהן תוך ניצול של המידע העודף שהיה לנתבעים או למי מהם ביחס לפוטנציאל העסקי של החברה ובאשר לשווי של מניות שהחזיקו התובעות בה".

הטענות האלה נשלחו כבר בנובמבר לחברה. הנתבעים ענו באמצעות עורכי דין כי "הטענות מופרכות מכל היבט שהוא, והן נדחות על הסף. הנתבעים רכשו את המניות על פי רצונן של גפן ומיטב ועפ"י בקשתן, לאחר שהעריכו עצמאית את כדאיות המכירה וכן ויתרו על כל טענה ביחס לעיסקה זו. המו"מ למכירת מניות גפן החל במרץ 2014, כשהן למוכרים והן לקונים היה ברור כי קיים סיכוי שסיקאם תימכר. מדובר בטענות קונספירציה הזויות".

תגיות