אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שפל של 24 שנים: הליש"ט איבדה 0.7% והשער היציג נקבע על 4.48 שקלים צילום: גטי אימג'ס

שפל של 24 שנים: הליש"ט איבדה 0.7% והשער היציג נקבע על 4.48 שקלים

הדולר נחלש ב-0.1% ושערו היציג נקבע על 3.67 שקלים - שפל של שנתיים וחצי. היורו ירד ב-0.3% והיציג נקבע על 3.88 שקלים ליורו - שפל של 15 שנים; FXCM: "השיח בישראל על חוזקו של השקל רק מדרבן את הספקולנטים"

07.03.2017, 15:44 | אמיר רוזנבאום

השקל המשיך היום (ג') את מסע ההתחזקות של מול המטבעות המובילים בעולם. הדולר נחלש ב-0.1% ושערו היציג נקבע על 3.67 שקלים - שפל של שנתיים וחצי. היורו ירד ב-0.3% והיציג נקבע על 3.88 שקלים ליורו - שפל של 15 שנים. הליש"ט איבדה 0.7% מערכה והיציג נקבע על 4.48 שקלים לליש"ט - שפל של 24 שנים.

קראו עוד בכלכליסט

ברקע למסחר, בנק ישראל פרסם כי יתרות המט"ח הרקיעו ל-102 מיליארד דולר בחודש שעבר וצפויות להמשיך לגדול לאחר שרק במרץ רכש הבנק יותר מחצי מיליארד דולר במטרה למתן מעט את התחזקות השקל מול הדולר והיורו.

עפר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר בהראל, סבור שלמרות התערבות בנק ישראל בשבוע האחרון, הגורמים המבניים ממשיכים לתמוך בהתחזקות מתונה של השקל: "בעתיד הקרוב לא צפוי שינוי בגורמים הבסיסיים שתמכו וממשיכים לתמוך בהתחזקות השקל. מנגד, המשך הפעילות המוגברת של בנק ישראל (במידה ואכן תימשך) ועליית הריבית הקרובה בארה"ב (המייקרת את עלויות הגידור למוסדיים) צפויים למתן את התחזקות השקל".

הבנק האמריקאי, סיטי, פרסם אתמול סקירה נרחבת ובו אמר כי מדינת ישראל צפויה להיכנס למדד האג"ח העולמי שלו. קליין אומר שאם אכן הדבר ייקרה (ומדובר בטווח זמן של מספר חודשים – ולא ימים) נראה השקעה זרה גדולה יחסית באגרות חוב נומינאליות של מדינת ישראל. לדבר 3 משמעויות:

הראשונה, תמיכה בעקומי האג"ח הישראליים והמשך פתיחת הפער מול עקום האג"ח האמריקאי. (בנוסף לגורמים המקומיים, כמו נתוני התוצר הטובים וההנחה שלנו שהריבית אצלנו תישאר ללא שינוי גם כשהריבית בארה"ב תעלה).

השניה, לחץ להמשך ייסוף השקל (נוסף על הגורמים המבניים שתומכים בשקל). והשלישית היא המשך ירידת עקום הציפיות לאינפלציה (כתוצאה מכך שככל הנראה רק העקום השקלי ייכלל במדד ולא העקום הצמוד, וכמובן כתוצאה מהתחזקות השקל).

הדולר-שקל מצוי במצב של מכירת יתר

במחלקת המחקר של FXCM ישראל אומרים הבוקר כי "השיח בישראל על חוזקו היחסי של השקל רק מדרבן את הספקולנטים להמשיך ולדחוף את שער החליפין מטה".

לדבריהם, "הדולר-שקל מצוי במצב של מכירת יתר ואם הדולר ימשיך להתחזק בעולם ייתכן ונראה היפוך גם בשוק המקומי. בעולם, הדולר התחזק על רקע דוח הזמנות מוצרי קיימא, שהצביע על גידול גבוה מהמצופה של 2%, והן על רקע חולשתו של היורו, שמצוי תחת לחץ כבד לקראת הבחירות בצרפת, חרף הסקרים האחרונים שמלמדים כי סיכוייה של מועמדת הימין הקיצוני מרי לה פן לזכות בבחירות אינם גבוהים. בהמשך השבוע, הדולר ייסחר על פי טיב נתוני המקרו, בשבוע עמוס בנתונים כלכליים, ובראש ובראשונה דוח התעסוקה ביום שישי, כאשר נתון טוב, בעיקר מעל 200 אלף, יגביר את ההערכות כי הפד יקדים ויבצע העלאת ריבית כבר בישיבתו בהמשך החודש".

שר האוצר משה כחלון כינס אתמול בלשכתו דיון מיוחד על השפעת התחזקות השקל מול הדולר והיורו. השר אמר כי השקל חזק הוא לא משבר, הוא תוצאה של כלכלה חזקה: "הכלכלה הישראלית סיימה את אחת השנים הטובות בתולדותיה והתחזקות השקל היא תוצאה ישירה של נתוני המשק החזקים. עם זאת, לא ניתן להתעלם מהפגיעה ביצוא ולצד הפעילות מוניטרית שמבצע בנק ישראל בטווח הזמן הקצר, עלינו להיכנס מתחת לאלונקה להתוות מדיניות לחיזוק התעשייה והגדלת הפריון לטווח הזמן הארוך. ממשלת ישראל לא תפקיר את היצואנים".

ליש"ט, צילום: בלומברג ליש"ט | צילום: בלומברג ליש"ט, צילום: בלומברג

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
מדיניות אינטרסנטית של תאבי בצע.
הגיע הזמן לשנות מדיניות ולתת לכלכלת ישראל להתחזק, דבר שרק יעזור לאזרחים. אם כל המאמצים של בנק ישראל לעזור ליצואנים יהיה זול יותר אם הממשלה תסבסד חלק מההפסדים של היצואנים. עדיף לראות 10 מפעלים שיעזבו לסין או לכל מקום אחר, מאשר 60,000 עסקים קטנים שנסגרים כל שנה. ככה אולי נפסיד 500 מקומות עבודה בכל מפעל שזה 5000 מקומות עבודה לעומת, עובד אחד מינימום בכל עסק קטן שזה שווה ל-60,000 מקומות עבודה. נראה שמי שמנהל את הכלכלה שלנו קורא הכל הפוך.
אמיתי  |  07.03.17