אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ה-OECD: הכלכלה העולמית תצמח בשנה הבאה ב-3.5%; חשש מאי יציבות פוליטית צילום: בלומברג

ה-OECD: הכלכלה העולמית תצמח בשנה הבאה ב-3.5%; חשש מאי יציבות פוליטית

הארגון לשיתוף פעולה ופיתוח כלכלי מזהיר כי ההתאוששות המתונה הזו עלולה להיות בסכנה. "האמון מתגבר אך הצריכה, השקעות, המסחר ופריון העבודה נותרו חלשים", נאמר בסקירה של ה-OECD

07.03.2017, 13:25 | שירות כלכליסט
הכלכלה העולמית צפויה לצמוח בכ-3.5% ב-2018, זאת לעומת צמיחה של 3% ב-2016, אך גם ההתאוששות המתונה הזו עלולה להיות בסכנה, כך מזהיר הארגון לשיתוף פעולה ופיתוח כלכלי ה-OECD.

על פי דו"ח התחזית הכלכלית שפרסם הארגון, האמון מתגבר אך הצריכה, השקעות, המסחר ופריון העבודה נותרו חלשים. "תנודתיות פוטנציאלית בשווקים, פגיעות פיננסית וחוסר ודאות פוליטי, עלולים לפגוע בהתאוששות המתונה", מסכמים בדו"ח.

עמנואל מקרו, מועמד לנשיאות צרפת, צילום: איי אף פי עמנואל מקרו, מועמד לנשיאות צרפת | צילום: איי אף פי עמנואל מקרו, מועמד לנשיאות צרפת, צילום: איי אף פי

התחזית הנוכחית נותרה כמעט ללא שינוי לעומת הדו"ח הקודם שפורסם בנובמבר, כשהתחזית של ארה"ב וגוש היורו הורדו בשיעור קל. אז הערכה היתה כי הצמיחה השנה תהיה בשיעור של 3.3% וב-2018 תהיה בשיעור של 3.6%.

ב-OECD הביעו דאגה בעיקר בשל חוסר היציבות הפוליטי באירופה והתמיכה במפלגות אנטי ממסדיות. "חוסר הוודאות במדינות רבות לגבי צעדי מדיניות עתידיים והכיוון של הפוליטיקה הוא גבוה במיוחד", נכתב בדו"ח. "במדינות רבות הוקמו ממשלות חדשות, ובאחרות צפויות בחירות או שיש בהן ממשלות מיעוט. באופן כללי,

הירידה באמון בממשלות הלאומיות ובמערכת הפוליטית במדינות רבות עלולה להקשות על ממשלות רבות לשמור על המדיניות הנחוצה כדי להשיג צמיחה חזקה וכוללנית".

באירופה לבדה מתוכננות בחירות השנה בכמה מהכלכלות הגדולות ביותר, ביניהן הולנד כבר בשבוע הבא, גרמניה, צרפת וייתכן שגם באיטליה.

יתרה מכך, ב-OECD מזהירים כי עליית הריבית על ידי הבנקים המרכזים עלולה להגביר את התנודתיות בשערי המט"ח ולהוביל לטלטלות פיננסיות.

חשש נוסף נוגע להתחזקות התמיכה במדיניות פרוטקציוניזם. כך למשל בארה"ב הממשל החדש פועל לביטול הסכמי סחר במטרה להגן על העבודות בבית. "נסיגה מפתיחות המסחר הקיימת עלולה לעלות ביוקר, כי אחוז ניכר מהמשרות במדינות רבות קשור להשתתפות ברשתות מסחר עולמיות. עלייה בחסמי הסחר בכלכלות הכגולות כמו אירופה, ארה"ב וסין...תשפיע לשלילה על המסחר והתמ"ג, בייחוד במדינות שמטילות את חסמי המסחר החדשים", סיכמו בדו"ח.

תגיות