אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מהפכת המזון של ישראל מתחילה בגליל

מדינת ישראל עתידה להשקיע 15 מיליון שקלים כשלב ראשון בהקמת המכון הלאומי לחדשנות ומחקר במזון, שיוקם בגליל. הסטודנטים בחוג למדעי המזון במכללה האקדמית תל- חי יהיו העתודה המחקרית של המרכז ויובילו את תעשיית המזון בישראל בשנים הקרובות

09.03.2017, 09:22 | בשיתוף המכללה האקדמית תל-חי
אפילו ליצמן יודע את זה: המפתח לחיים בריאים נמצא בתזונה שלנו. העיסוק בתחום התזונה הפך להיות אחד התחומים הבולטים ביותר בעולם הרפואה בשל ההבנה כי הבריאות שלנו מושפעת בראש ובראשונה ממה שאנחנו אוכלים ושותים. במקביל חברות המזון הגדולות שהשקיעו מיליונים בקמפיינים שעסקו בעונג מהמזון עוברים בהמוניהם לקמפיינים שמדגישים את ההשקעה שלהם בייצור מזון בריא יותר ובתרומה שלו לחיינו ולבריאותנו.

העיסוק בתחום המזון והשפעתו על בריאותנו הפך לא רק לנושא ראשי בהתבטאויותיו של שר הבריאות אלא גם להחלטת ממשלה, לפיה יוקם מכון לאומי לחדשנות ומחקר בתחומי המזון והתזונה. להקמת המרכז ולתפעולו הוקדש תקציב של 15 מיליון שקלים והוא יוקם בגליל. מטרתו תהיה להפוך למוקד מחקר וחדשנות בקנה מידה בינלאומי שיהפוך את היתרון הישראלי ביזמות, מחקר ופיתוח לחדשנות בינלאומית בתחום.

הביקוש למקצוענים בתחום המזון במגמת עליה

המרכז החדש, כמו גם מחלקות המחקר, הפיתוח והתזונה בחברות המזון הגדולות, מייצרות ביקוש הולך וגובר לעובדים בעלי השכלה אקדמאית רלוונטית במדעי המזון. אותם עובדים אמונים על פיתוח מוצרים חדשים, שיפור המוצרים הקיימים וכמובן, פיקוח ובקרה על שרשרת הייצור.

במקביל לכל אלה, סטארט אפים רבים מתעסקים בסוגיות של ניהול תזונה, פיקוח על אורח חיים בריא ואף מציאת פתרונות למצוקת מזון באמצעים כמו הדפסת תלת ממד ועוד.

עם זאת, בוגרי האוניברסיטאות מגלים כי תכניות הלימודים המסורתיות והמיושנות לעיתים אינן מספקות לאותן חברות, המבקשות עובדים המכירים את מהפרקטיקות והטכנולוגיות העדכניות ושבמסגרת לימודיהם שולבו מסגרות להתנסות פרקטית בתחומי הלימודים.

הלשון האלקטרונית היחידה במזרח התיכון מחכה בתל חי

אחד המוסדות המובילים בארץ בלימודי מדעי המזון הוא המכללה האקדמית תל-חי, שם הסטודנטים בחוג למדעי המזון זוכים לתכנית לימודים מקיפה ועדכנית המאפשרת השתלבות מהירה ומבטיחה בתעשיית המזון ובחקר המזון בארץ. בתכנית זו נכללים קורסים רבים ומגוונים, החל ממדעים מדויקים וכלה במקצועות ממוקדים כמו טכנולוגיה ואנליזה של מזון, לימוד של ענפי מזון ספציפיים כמו ענף החלב, האפייה ואפילו משקאות אלכוהוליים ועוד.

היתרון המהותי של הלימודים בחוג למדעי המזון בתל-חי, מתבטא בשילוב בין לימודים תיאורטיים מקיפים ומעמיקים, לצד מעבדות יישומיות המעניקות לסטודנט הזדמנות להתנסות כבר במהלך הלימודים באתגרים שממתינים להם במקום העבודה. הסטודנטים מתנסים במעבדות של המכללה בציוד ומכשור טכנולוגיים מובילים, בניהם ב"לשון האלקטרונית" היחידה במזרח התיכון. הלשון האלקטרונית מצליחה לחקות את אחד האיברים המורכבים בגוף האדם, לספק מידע על טעמים, לדווח על מידת טריות המזון ולהתריע בפני מזון מקולקל.

במקביל לתכנית הלימודים האקדמית, מתקיימים סיורים ומפגשים עם תעשיית המזון בישראל. במהלך שנת הלימודים מבקרים הסטודנטים בחברות כמו אסם, עלית, תנובה ועוד חברות ענק, כמו גם בחברות קטנות ובסטארט אפים בתחום המזון, כדי לקבל תמונה מלאה על התעשייה, על המגמות בה ועל המשימות מולם ניצבים העובדים.

בנוסף הסטודנטים יכולים להשתלב במחקר אקדמי פורץ דרך בתחומי המזון ולהיות חלק ממציאת פתרונות למזונות העתיד. המחקר מבוצע כחלק מפרויקט גמר תחת הנחייתו של חבר סגל מהחוג. בהמשך יש אפשרות לסטודנט להמשיך לתואר שני עם תזה בתחום המזון בתל-חי .

רוצים לפתח יוגורט שאינו מחמיץ?

כהוכחה לחשיבות ההתנסות המעשית בחוג למדעי המזון בתל-חי, ניתן לציין את הסדנא לפיתוח מוצר – קורס ייחודי למכללה, המתקיים בשנה השלישית ללימודים ובמסגרתו מביא הסטודנט את כל מה שלמד לידי ביטוי. בקורס מתבקש הסטודנט לפתח מוצר חדש לחלוטין ולהציגו במסגרת הכנס השנתי לחדשנות בעולם המזון. המוצרים החדשים נבחנים ומוערכים בכנס לא רק על ידי הסגל האקדמי אלא גם על ידי בכירים בתעשייה מהארץ ואנשי אקדמיה רבים. בכנס שהתקיים בשנה שעברה הוצגו כ- 20 מוצרים, בניהם: סושי במנת קרב , מנה חמה בריאותית ואיכותית, חטיף מועשר בחלבון , שייק מ 7 ירקות וקרקר עשוי מקמח טף האתיופי ועוד.

יתר על כן, הסטודנטים המעוניינים להשתלב בתחום המחקר יכולים לבחור להשתתף בפרויקט גמר מחקרי, המתקיים בין השנה השנייה והשלישית ללימודים. במסגרת פרויקט הגמר, הסטודנט מצטרף למחקר המתבצע במעבדת המחקר החדשה של תל חי ובמעבדות חיצוניות נוספות וצובר ניסיון מעשי יקר ערך.

לימודים + קריירה + משפחה = הצלחה

מכללת תל-חי הפכה לאבן שואבת עבור צעירים המחפשים לימודים אקדמאים באווירה גלילית, המשלבים קשר חזק עם הקהילה המקומית, סגנון חיים כפרי וקידום הקריירה כבר בשלב הלימודים.

כל אלה באים לידי ביטוי גם בחוג למדעי המזון. הסטודנטים בחוג נהנים מאפשרות להתחיל בהתמחות שלהם (סטאג') כבר בתקופת הלימודים בקרב חברות המזון באזור הגליל. (כידוע, כמעט כל חברות המזון המובילות בישראל, בניהן תנובה, שטראוס עלית, אסם, יוניליבר ועוד נמצאות בצפון). אפשרות זו מעניקה לסטודנטים שני יתרונות חשובים: הראשון הוא קבלת נקודות אקדמאיות בתמורה להתמחות והשני, יכולת להתחיל ולבסס את הקריירה בתחום באחת מהחברות המובילות בישראל. כך שעם תום הלימודים, הסטודנטים יוצאים לשוק העבודה כאשר הם מצוידים בכמה יתרונות מהותיים, ביחד לחבריהם שלמדו במוסדות אחרים:

1. מסלול לימודים הכולל לימודים תיאורטיים לצד תרגול במעבדות המובילות בארץ, המשלבות את הטכנולוגיות המתקדמות והמובילות בעולם.

2. שילוב התנסות בפיתוח מוצרים ובמחקר בתחום המזון כחלק בלתי נפרד מהלימודים.

3. ניסיון בשוק העבודה עוד במהלך הלימודים.

כל אלה הופכים את הבוגרים של חוג מדעי המזון בתל-חי למבוקשים בתחום.  

לקבלת מידע נוסף
*
*
* שדה חובה
שלחו
תודה,
הפרטים נשלחו והתקבלו במערכת

תגיות