אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חוקרים ב-MIT פיתחו רובוט שקורא מחשבות צילום: MIT

חוקרים ב-MIT פיתחו רובוט שקורא מחשבות

המערכת הרובוטית שפותחה באוניברסיטה מחוברת לחיישנים שמנטרים את הפעילות המוחית של המפעיל, מזהה בזמן אמת מתי הוא חושב שביצעה טעות ומתקנת אותה

10.03.2017, 16:53 | נמרוד צוק
זרועות רובוטיות שנשלטות בכוח המחשבה כבר קיימות ומסייעות לקטועי ידיים לתפקד, אבל עתה הצליח צוות חוקרים מ-MIT למצוא דרך חדשה לחבר בין בני אדם לרובוטים באמצעות קריאת גלי מוח: מערכת שיודעת לגלות מתי האדם שמחובר אליה חושב שהרובוט שמולו ביצע טעות ולתקן אותה אוטומטית.

קראו עוד בכלכליסט

המערכת, שפותחה במעבדות CSAIL באוניברסיטה, מורכבת מרובוט תעשייתי בעל שתי זרועות מסוג בקסטר של חברת Rethink רובוטיקה, מכובע EEG המכיל חיישנים שמנטרים את הפעילות המוחית של המפעיל וממערכת בינה מלאכותית שיודעת לזהות בזמן אמת את דפוסי גלי המוח האופיינים למצב של זיהוי טעויות. בסרטון ההדגמה של הטכנולוגיה ניתן לראות את הרובוט ממיין ערימת עצמים לשתי קופסאות עליהן נכתב "פחיות צבע" ו"סלילי חוט" באמצעות הראיה הממוחשבת שלו, ומשנה את בחירתו באמצע הדרך כאשר הוא עומד לשים את אחד העצמים בכלי הלא נכון.

 

מערכות קודמות שסיפקו ממשקי משתמש מבוססי חישה מוחית (שמשמשים, לדוגמה, להזנת תווים או שליטה ברחפן) סובלות בדרך כלל ממהירות תגובה איטית והן דורשות תהליך לימוד של המשתמש לפני שיוכלו לתפקד בצורה סבירה. המערכת שפיתחו ב-MIT מצליחה לנתח את האותות המוחיים תוך 10 מילי-שניות וללא צורך בלימוד המשתמש.

מטרת המחקר היתה לבחון כיצד ניתן לתכנן רובוטים שיהיו "המשך טבעי יותר של בני אדם". לדברי מנהלת המעבדה דניאלה רוס, שפיקחה על המחקר, "גישה כזו, שמאפשרת לעבוד יחד עם רובוט מבלי ללחוץ על שום כפתור או להגיד לו מלה, תאפשר לשפר את הפיקוח על רובוטים תעשייתיים, מכוניות אוטונומיות וטכנולוגיות דומות".

תגיות