אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנכ"ל בורסת ת"א עמל על הכוורת שלו: בכירה שלישית עוזבת צילום: אוראל כהן

מנכ"ל בורסת ת"א עמל על הכוורת שלו: בכירה שלישית עוזבת

איה אשבל תעזוב את תפקידה כיועצת המשפטית שנה וחצי לאחר מינויה, מירב לשם תחליפה. מאז מינויו של בן זאב בנובמבר 2016 עזבו גם המשנה למנכ"ל גל לנדאו־יערי וסמנכ"ל השיווק יגאל ברקת

08.03.2017, 07:38 | גולן חזני

מסע הנקיון של איתי בן זאב בהנהלת בורסת תל אביב נמשך ול"כלכליסט" נודע כי אחרי המשנה למנכ"ל וסמנכ"ל השיווק עוזבת גם איה אשבל, היועצת המשפטית של בורסת תל אביב. 

קראו עוד בכלכליסט

זמני הפך קבוע

אשבל מונתה לתפקיד לפני שנה וחצי בלבד, בספטמבר 2015, על ידי המנכ"ל הקודם יוסי ביינארט שגייס אותה ממשרד הרצוג־פוקס־נאמן במקומה של חגית נאמן. בן זאב מינה את מירב לשם ששימשה עד היום מנהלת יחידה ומקורבת לועד העובדים של הבורסה להחליף את אשבל. לשם שימשה כממלאת מקום במשך כמה חודשים בתפקיד היועצת המשפטית בין עזיבתה של נאמן למינויה של אשבל.

נראה כי בן זאב בונה כוורת משלו בהנהלת הבורסה, כשלפני שבועיים ביצע חילוף תפקידים לעדי ברקן ששימשה כמנהלת מחלקת המסלקות והעברה לתפקיד קצינת ציות — תפקיד שהיה חסר בבורסה עד היום. במקומה מונתה אורלי גרינפלד שעזבה את הבורסה ב־2014 היתה הבכירה הראשונה לעזוב בתקופת ביינארט, ועברה לשמש כמנהלת הסיכונים של רכבת ישראל. בן זאב החזיר את גרינפלד לאחר שנפגש עימה בהמלצת בכירים בבורסה.

בין הבכירים בבורסת ת"א קיימת תחושה של חוסר ודאות לאור הצעדים של בן זאב, הצעדים הארגוניים והשינויים בהרכב ההנהלה שאותם הוא מוביל. כך למשל, לא ברור מעמדו של סמנכ"ל הכספים דוד דרעי וישנן הערכות כי גם הוא עשוי לעזוב.

בן זאב מונה לתפקיד המנכ"ל בנובמבר 2016 ונכנס פורמלית לתפקידו ב־1 בינואר 2017. יוסי ביינארט, המנכ"ל הקודם, חלה ופרש בספטמבר, ועל התפקיד ניטש מאבק בין מספר מועמדים, כשברקע גם ביקורת על תפקודו של אמנון נויבך, יו"ר הבורסה. בן זאב צבר יתרון ברור על המועמדים האחרים כבר מתחילת התהליך לאור הנסיון שלו כאחראי על 500 עובדים בחטיבת לאומי שוקי הון בבנק לאומי אותה ניהול, וכן לאור ההיכרות שלו עם הבורסה כדירקטור מטעם לאומי.

שורת עזיבות

שבועיים לאחר מינויו הפורמלי, עזבו את הבורסה המשנה למנכ"ל גל לנדאו־יערי, וסמנכ"ל השיווק יגאל ברקת. לנדאו־יערי עזבה שלושה חודשים לאחר שהתפטרה לראשונה ושוכנעה על ידי הדירקטוריון לחזור בה. לנדאו־יערי היתה אשת אמון של ביינארט, ואחראית על הניהול השוטף של הבורסה. היא נחשבה כדמות דומיננטית אך שנויה במחלוקת בעיקר על רקע מערכת יחסים עכורה בינה לבין ועד העובדים. לנדאו־יערי היתה מסוכסכת עם יו"ר הבורסה נויבך וזכתה לגיבוי הדירקטוריון.

ברקת, סמנכ"ל השיווק של הבורסה ומינוי נוסף של ביינארט, עזב גם הוא באותו יום במפתיע. ברקת היה נושא תוכנו של מכתב חריף ששיגר הוועד לדירקטוריון הבורסה שבו הוטחה ביקורת על התנהלותו מול העובדים. גם לנדאו־יערי זכתה למכתב משלה שבו רמזו העובדים כי היא מקלה עם חברי בורסה מסויימים ועם חברות נסחרות בניגוד לכללי הבורסה.

בן זאב משתף פעולה בצורה הדוקה עם הועד בדומה לאסתר לבנון שכיהנה לפני ביינארט. לפני כחודש הנהלת הבורסה הגיעה להסכם קיבוצי חדש עם ועד העובדים לאחר מאבק של שנתיים, שעיקרו הורדת התוספת האוטומטית לשכר השנתי ל־3.5% בשנה, והתחייבות ההנהלה שלא לפטר עובדים במשך חמש שנים.

מהבורסה נמסר בתגובה כי "עם השלמת הליך החקיקה הנוגע לשינוי המבני, בחרה היועצת המשפטית לסיים את תפקידה, לפנות לאתגרים חדשים ואנו מודים לה על תרומתה לבורסה. לתפקיד נבחרה מירב לשם אשר צמחה במחלקה המשפטית של הבורסה, כיהנה כסגנית מנהלת המחלקה והוכיחה לאורך השנים יכולות מקצועיות ואישיות גבוהות".

איתי בן זאב מנכ"ל הבורסה
איתי בן זאב מנכ"ל הבורסה צילום: בלומברג, אוראל כהן

תגיות