אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רו"ח ראם עמינח פורש מהשותפות בפירמת רואי החשבון שהקים צילום: אוראל כהן

בלעדי לכלכליסט

רו"ח ראם עמינח פורש מהשותפות בפירמת רואי החשבון שהקים

טלטלה בחברת רואי החשבון שטיינמץ־עמינח, עם פרישתו אתמול של המייסד ראם עמינח, שמכר את חלקו לשותפים. "החלטתי להמשיך הלאה. החברה תמשיך להיות הבית השני שלי, ואמשיך ללוותה בתחומי הטכנולוגיה", כתב לעובדים

09.03.2017, 09:03 | גולן חזני

רו״ח ראם עמינח פורש מהשותפות במשרד רואי החשבון שטיינמץ־עמינח לאחר 30 שנה, ומוכר את חלקו לשותפים האחרים.

ל"כלכליסט" נודע כי עמינח ימשיך להעניק ייעוץ חיצוני לפירמה. ככל הידוע מתכוון עמינח להפסיק לעסוק במקצוע ראיית החשבון ולהתמקד בייעוץ לחברות וכהונה כדירקטור בחברות אחרות.

עמינח (55) ושותפו קובי שטיינמץ הקימו את פירמת ראיית החשבון בשנת 1987. החברה גדלה במשך השנים והיא מדורגת כיום במקום השישי בישראל, כשהיא מעסיקה כ־300 עובדים.

ראם עמינח , צילום: אוראל כהן ראם עמינח | צילום: אוראל כהן ראם עמינח , צילום: אוראל כהן

עמינח, בעלה של רקפת רוסק־עמינח מנכ"לית בנק לאומי הודיע אתמול לעובדי החברה על פרישתו. ״אחרי 30 שנה כרואה חשבון החלטתי להמשיך הלאה. שטיינמץ־עמינח אותה הקמתי יחד עם חברי קובי שטיינמץ ונושאת את שמי, תמשיך להיות הבית השני שלי ואמשיך ללוותה בתחומי הטכנולוגיה ובנושאים אחרים שבהם אוכל לתרום", כתב במכתב לעובדים.

בין השנים 2011 עד 2014 נטל עמינח פסק זמן מעבודתו במשרד ושימש בדרגת תת אלוף כיועץ הכספי לרמטכ"ל, ראש המערך התקציבי של צה"ל, ראש אגף התקציבים של משרד הביטחון וחבר בפורום מטכ"ל. בתפקיד זה חלש על התקציב הגדול ביותר של מדינת ישראל, תקציב משרד הביטחון בהיקף של כ־55 מיליארד שקל, בעיצומה של סערה ציבורית ולחץ על קיצוץ התקציב ושכרם של אנשי הקבע. הוא היה בתפקידים אלה שהגיע מחוץ למערכת הצבאית, אבל את דרגתו קיבל עוד קודם במהלך שירותו במילואים.

למרות המוניטין שצבר המשרד, הוא היה מעורב לפני שנה בשתי פרשות שהעיבו על מוניטין זה. פרשת ענבל אור ופרשת אורן קובי, שניהם בתחום הנדל"ן. בפרשת ענבל אור ספג המשרד ביקורת קשה מפי שופט המחוזי בתל אביב, איתן אורנשטיין, ומפי הנאמן של חברת אור סיטי נדל"ן, עו"ד איתן ארז.

בין היתר נגעה הביקורת לסיווגה של זכות תביעה (שלא הוגשה) בדו"חות הכספיים של החברה כנכס בשווי 11 מיליון שקל. בפרשת אורן קובי הגיש המשרד דו"ח כספי לחברת "אדמה" (א.ר. לוג'יסטיק), שבו סווגו באופן שגוי כ־20 מיליון שקל - סכום המעילה לכאורה של בעל השליטה אורן קובי בכספי חשבונות הנאמנות של לקוחות החברה. הסכום סווג כרווח על בסיס חשבוניות שסיפק קובי לרואי החשבון. בתגובה לביקורת אמרו בפירמה שהם אלה שהציפו את הבעיה באדמה.

תגיות