אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שותף המיעוט של ארנה בקניון בנהריה: אסור למכור את הנכס צילום: גיל נחושתן

בלעדי לכלכליסט

שותף המיעוט של ארנה בקניון בנהריה: אסור למכור את הנכס

הרצל ציוני, המחזיק ב־4% ממניות הקניון בנהריה, טוען כי יש לו זכות סירוב וכי הסכם השותפות אוסר על ארנה גרופ למכור אותו עד שנת 2020. גם לגבי הנכס השני — סטאר סנטר באשדוד — צץ שותף מיעוט המתנגד למכירה: חברת הביטוח הפניקס

12.03.2017, 08:29 | גולן חזני

המהלכים של ארנה גרופ למכירת שני נכסיה — קניונים באשדוד (96%) ובנהריה (75%) — ממשיכים להסתבך. כעת מתברר כי לחברה שבשליטת מרכוס וובר (61%) שותף המחזיק ב־4% ממניות הקניון בנהריה — הרצל ציוני — הטוען כי יש לו זכות סירוב, וכי על פי הסכם השותפות, אסור למכור את הקניון.

קראו עוד בכלכליסט

ל"כלכליסט" נודע כי בשבוע שעבר שלח ציוני מכתב לאס.אל.אס. מפרשים, החברה־הבת של ארנה המחזיקה בקניון, באמצעות עו"ד שי אולשביצקי, וכן לחברת ריט 1, שמבקשת לרכוש את שני הקניונים. במכתב ציין ציוני כי בידיו זכות סירוב לרכישת מניות ארנה גרופ. בנוסף טען כי בהסכם בעלי המניות מולו נכלל איסור הדדי על מכירת הקניון חמש שנים מיום פתיחתו לקהל. הקניון נפתח ב־2015, ולכן לטענתו אסור למכור אותו עד 2020. ציוני, תושב נהריה, היה זה שאיתר ב־2009 את הקרקע בשטח 24 דונם בעיר והביא אותה בפני ג'קי בן זקן, בעל השליטה הקודם במנופים פיננסים (היום ארנה גרופ).

קניון ארנה בנהריה, צילום:  גיל נחושתן קניון ארנה בנהריה | צילום: גיל נחושתן קניון ארנה בנהריה, צילום:  גיל נחושתן

ארנה גרופ לא דיווחה בשבוע שעבר על הפנייה של ציוני. במכתב תשובה היא דחתה את טענותיו כי היא פועלת בניגוד להסכם והאשימה אותו בניסיון סחיטה.

גם באשדוד יש בעיות

 

גם בסטאר סנטר באשדוד, שבו מחזיקה ארנה גרופ באמצעות החברה־הבת ASTC, ישנו שותף מיעוט. מדובר בחברת הפניקס המסוכסכת עם ארנה גרופ, וגם לה זכות סירוב. עוד בתהליך למכירת שני הקניונים לוובר, בעסקת בעלי עניין שלא הבשילה, הודיעה חברת הביטוח לארנה כי עליה לפרסם את זכות הסירוב שלה על הנכס.

בהפניקס טוענים לניהול לקוי של הנכס שהביא לירידה חדה בשוויו. בדצמבר טענה הפניקס, בראשות האחראי תחום הנדל"ן בה אמיר גל, כי דובר על רכישת אחזקות ארנה בחברות־הבנות שמחזיקות בשני הקניונים. בארנה טענו אז שנעשים מהלכים למכירת ASTC ולא למכירת סטאר סנטר ישירות, ולכן לא נדרשת הסכמת הפניקס.

ארנה זקוקה לתמורת המכירה בין היתר כדי לפרוע חובות לבנקים, אולם השותפים, גם בנהריה וגם באשדוד, עשויים לטרפד את המכירה. אולשביצקי הבהיר לארנה כי ינקוט צעדים משפטיים לעצירתה.

ריט 1 טרם קיבלה בלעדיות

 

כפי שנחשף ב"כלכליסט" בשבוע שעבר, על רכישת הקניונים מתמודדים קרן ריט 1, שהציעה תמורתם 805 מיליון שקל, ורבוע כחול נדל"ן שבשליטת מוטי בן־משה, שהציעה 840 מיליון שקל.

בשבוע שעבר אישר דירקטוריון ארנה את ההתקדמות במגעים עם ריט 1. בדיווח לבורסה בעקבות הפרסום ב"כלכליסט" מסרה הקרן כי בימים הקרובים תחתום על הסכם עם ארנה המעניק לה בלעדיות במשא ומתן, בכפוף לבדיקות נאותות. אולם, על רקע ביקורת קשה על העדפת ההצעה הנמוכה יותר, החליטו וובר ודירקטוריון ארנה למנות את הדח"צים דורון קופמן ודן לוין לנהל את הליך מכירת הקניונים. בשלב זה לא נחתם הסכם בלעדיות עם ריט 1, ונראה כי צפויה בחינה מחודשת של העניין. מניית ארנה זינקה ביומיים האחרונים בכ־50%, לאחר שצנחה ב־97% בחמש שנים.

מארנה גרופ סירבו להגיב.

תגיות