אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנצ'סטר סיטי שוב מרמה את הפייר פליי הפיננסי? צילום: גטי אימג'ס

מנצ'סטר סיטי שוב מרמה את הפייר פליי הפיננסי?

מנצ'סטר סיטי מרוויחה מיליוני ליש"ט מעסקאות למכירות זכויות דימוי, זאת על אף שלפני שלוש שנים הודיעה הקבוצה שהיא מוותרת על מקור ההכנסה הזה כדי לעמוד בחוקי הפייר פליי הפיננסי של אופ"א

12.03.2017, 14:53 | שירות כלכליסט
מנצ'סטר סיטי מרוויחה מיליוני ליש"ט מעסקאות למכירות זכויות דימוי, זאת על אף שלפני שלוש שנים הודיעה הקבוצה שהיא מוותרת על מקור ההכנסה הזה כדי לעמוד בחוקי הפייר פליי הפיננסי של אופ"א, כך על פי דיווח באינדיפנדנט הבריטי.

קראו עוד בכלכליסט

חוקי הפייר פליי הפיננסי מחייבים את המועדונים להוכיח שכל ההכנסות שלהם "אמיתיים" ושלא מדובר בהכנסות "מלאכותיות" ממוטבים או חברות קשורות., צילום: גטי אימג חוקי הפייר פליי הפיננסי מחייבים את המועדונים להוכיח שכל ההכנסות שלהם "אמיתיים" ושלא מדובר בהכנסות "מלאכותיות" ממוטבים או חברות קשורות. | צילום: גטי אימג'ס חוקי הפייר פליי הפיננסי מחייבים את המועדונים להוכיח שכל ההכנסות שלהם "אמיתיים" ושלא מדובר בהכנסות "מלאכותיות" ממוטבים או חברות קשורות., צילום: גטי אימג

הקבוצה מכרה את זכויות הדימוי של השחקנים לצד שלישי עבור תשלום חד פעמי של 24.5 מיליון ליש"ט, שעל הנייר עזר לה לדווח על תוצאות פיננסיות עבור עונת 2012-13 שעמדו ברף המקובל של הפסדים לפי החוקים.

הקבוצה לא הסכימה לחשוף את שם החברה שרכשה את הזכויות, אך באינדיפנדנט מדווחים שמדובר בפורדהם ספורטס אימג' רייטס. לפי דיווח ברשם החברות הבריטי, לחברה יש קשרים הדוקים עם הקבוצה. היועץ המשפטי הבכיר של סיטי, סימון קליף והדירקטור החיצוני ג'ון מקבת', רשומים גם כדירקטורים בחברה.

באופ"א בחנו לעומק את ההכנסה של סיטי מהמכירה. הקבוצה הרוויחה 22 מיליון ליש"ט נוספים ממכירת המיתוג, הכדורגל ותחומי מומחיות אחרים לקבוצת הנשים שלהם ולקבוצה בניו יורק.

46.5 מיליון ליש"ט שהקבוצה הרוויחה משתי העסקאות הללו אפשרה לה לרשום תוצאות פיננסיות שאמורות היו להתאים לחוקי הפייר פליי. אולם, באופ"א האשימו את הקבוצה בניפוח מלאכותי של ההכנסות, והתעקשו שלא יוכלו לדווח על מכירת הזכויות בצורה חד פעמית. בהתאם, נמצא שהם הפרו את החוקים.

בסיטי זעמו על ההחלטה של אופ"א, והיא נחשבת עד היום לאחת הסיבות בגללן האוהדים מחרימים את ההמנון של ליגת האלופות. הקבוצה התעקשה שהמכירה של זכויות הדימוי לחברה אנונימית היא עסקה אמיתית שמבוססת על היגיון ניהולי.

על פי הדיווח באנדיפנדנט, פורדהאם לא מרוויחה יותר את הסכומים הגבוהים המתלווים לשחקנים שהמועדון רוכש כעת. ממנצ'סטר סיטי נמסר כי פורדהאם עדיין מחזיקה בזכויות הדימוי לחלק מהשחקנים, אך "בחרו לא לרכוש את זכויות הדימוי של שחקנים שנרכשו לאחרונה".

דמות מפתח ביצירת הכנסות מזכויות דימוי הוא איש הפיננסים הספרדי אסטב קלזאדה, שניהל את המו"מ על זכויות הדימוי של מספר שחקנים, ביניהם קווין דה ברוינה, ואין לו קשרים לפורדהאם. קלזאדה אמר לאתר שהוא מודע לקיומה של החברה, אך תמיד עבד עבור המועדון עצמו.

"אני תמיד עבדתי על הסכמים מסחריים עם המועדון", הוסיף. "אנחנו עוזרים למועדון להשיג עסקאות. הייתה חברה בשם פולדהאם, אבל איני מודע להסכם הבעלות".

חוקי הפייר פליי הפיננסי מחייבים את המועדונים להוכיח שכל ההכנסות שלהם "אמיתיים" ושלא מדובר בהכנסות "מלאכותיות" ממוטבים או חברות קשורות.

בנוסף לחוזי זכויות הדימוי והקניין הרוחני, העסקה כללה גם בונוס לניצחונות של מעל 5 מיליון ליש"ט שקיבלה סיטי מספונסרית מהמזה"ת עבור ההשתתפות בגביע האנגלי ב-2013, זאת על אף שהקבוצה הפסידה במשחק לוויגאן. לפי האינדיפנדנט, שני חוזים נוספים של הקבוצה עם שותפות מאיחוד האמירויות, עאבר ואטיסאלט (Etisalat) היו עבור מחיר הגבוה מהתעריפים בשוק.

לאחר שעל הקבוצה הוטלו עונשים של הקפאת שכר והגבלה של עד 49 מיליון ליש"ט להוצאות בחלון ההעברות של קיץ 2014, בסיטי הצליחו לעבור לרווחיות, הודות לעלייה בהכנסות המסחריות ומחוזי השידור.

תגיות