אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
משרד המשפטים יבדוק איך מומן היח"צ של האן צילום: נמרוד גליקמן

חשיפת כלכליסט

משרד המשפטים יבדוק איך מומן היח"צ של האן

השופט דוד מינץ ביקש בזמנו הסברים לדרישת הכנ"ר דוד האן למנות יועץ תקשורת לרשות השידור, אך בתגובת האן לא צוין שהיועץ מעניק לו שירותים נוספים. משרד המשפטים יבדוק כעת אילו שירותים סיפק בפועל היחצן משה גל

13.03.2017, 07:03 | ענת רואה

מנכ"לית משרד המשפטים אמי פלמור תבדוק אילו שירותים סיפק איש יחסי הציבור משה גל מחברת גילאב לכונס הנכסים הרשמי, פרופ' דוד האן - זאת בעקבות חשיפת "כלכליסט" מאתמול, שלפיה זה שנתיים וחצי שהיחצן ממומן מקופת הפירוק של רשות השידור, והוא מספק להאן שירותים נוספים מלבד סיוע בתיק הרשות.

קראו עוד בכלכליסט

בנוסף לכך נמסר אתמול ממשרד המשפטים כי מאחר שההתקשרות עם איש יחסי הציבור בוצעה במסגרת הפעלת סמכויותיו המשפטיות של האן כמפרק רשות השידור, לא התבקש ולא היה אמור להתבקש אישור ממנכ"לית המשרד, אלא רק לעדכן אותה באופן כללי. דברים אלו מחדדים את התמיהות בנוגע למינוי יועץ התקשורת, שכן סביר להניח שמנכ"לית המשרד היתה אמורה לקבל עדכון ואולי אף לתת אישור לשכירת שירותי ייעוץ תקשורת מצד בכיר במשרד, כגון הכונס הרשמי. העובדה שהמנכל"ית לא התבקשה לאשר את ההתקשרות מלמדת שמשרד המשפטים לא היה ער לעובדה שיועץ התקשורת מעניק לפרופ' האן שירותים שהם מעבר לתיק רשות השידור.

עוד מתברר כי שופט בית המשפט המחוזי בירושלים דוד מינץ, המטפל בפירוק רשות השידור, לא הסכים בזמנו לאשר אוטומטית את בקשת כונס הנכסים הרשמי, פרופ' דוד האן, להעסקת משרד יחסי ציבור על חשבון קופת הרשות, ודרש הבהרות מדוע נחוץ לו יועץ תקשורת - כך עולה מבדיקת מסמכי תיק רשות השידור.

הכנ"ר דוד האן. "זקוק ליועץ מקצועי בתחום", צילום: נמרוד גליקמן הכנ"ר דוד האן. "זקוק ליועץ מקצועי בתחום" | צילום: נמרוד גליקמן הכנ"ר דוד האן. "זקוק ליועץ מקצועי בתחום", צילום: נמרוד גליקמן

אתמול נחשף ב"כלכליסט" כי זה שנתיים וחצי שיועץ התקשורת של פרופ' האן ממומן מקופת הפירוק של רשות השידור. זאת כאשר לבית המשפט הוצג מצג שהיועץ נשכר רק לצורך הטיפול בענייני רשות השידור. בפועל היועץ הועסק בשירות האן גם בנושאים אחרים ופעל להגברת החשיפה של האן בכלי התקשורת.

השופט מינץ אישר את ההתקשרות עם יועץ התקשורת, אלא שטרם האישור הוא דרש הבהרות בנוגע לנחיצות העניין: "התקשיתי להבין מה נחיצות העסקת יועץ תקשורת. יובהר העניין, אדרש בשנית לבקשה".

במענה לבקשת ההבהרות הגיש האן בדצמבר 2014 שלושה עמודי נימוקים, ותיאר את כל ההיבטים התקשורתיים של רשות השידור, אך לא התייחס כלל לעובדה שהוא מקבל מהיועץ שירותי יח"צ נוספים. כמו כן לא הובאה התייחסות למשרדי יעוץ תקשורת נוספים שמועמדותם נבחנה לתפקיד. האן כתב כי לפי הבנתו "ניהול אחראי של גוף תקשורת ציבורי במצב של פירוק "מחייב ליווי וייעוץ של מומחה בתחום התקשורת".

לדבריו, הייעוץ חיוני מאחר שהוא לא ניהל קודם לכן גוף תקשורת, ויועץ תקשורת מיומן, המכיר היטב את שלל האינטרסים וההיבטים התקשורתיים, יוכל לסייע לו: "כידוע, במקומותינו גופי תקשורת גדולים נעזרים ביועצי תקשורת חיצוניים לצורך התנהלותם מול הציבור", והוא הוסיף כי גם הוא בתפקידו כמפרק מפעיל של רשות השידור "זקוק ליועץ מקצועי בתחום". האן גם טען כי "לשכת הכנ"ר מוצפת בחודשים האחרונים בעשרות פניות מצד כל אמצעי התקשורת", ואין בכוחו של הצוות המשפטי של הכנ"ר "לנהל שגרת יום הכוללת שיחות עם עשרות כתבים מכלי תקשורת שונים". לאחר שקיבל השופט מינץ את מסמך ההבהרות הוא הודיע כי הוא מאשר את ההתקשרות.

אגב, השופט מינץ נבחר לפני כשבועיים וחצי על ידי הוועדה למינוי שופטים לקידום לבית המשפט העליון, ועל מינויו הוסכם לאחר שהאן לא נבחר. כעת האן מועמד להיבחר לשופט מחוזי, וההערכות הן שהוא מיועד לכהן בבית המשפט המחוזי בירושלים, במקומו של מינץ.

השופט מינץ. "התקשיתי להבין מה נחיצות העסקת יועץ תקשורת" השופט מינץ. "התקשיתי להבין מה נחיצות העסקת יועץ תקשורת" השופט מינץ. "התקשיתי להבין מה נחיצות העסקת יועץ תקשורת"

מה מסתירים? הוטל איפול על שעות העבודה של יגאל ארנון

 

הוצאה כספית מעניינת נוספת בתיק רשות השידור היתה תשלום למשרד עורכי הדין יגאל ארנון לצורך "הסדרת פירוקה של הרשות". הבקשה לאשר העסקת שני שותפים מהמשרד, עו"ד דרור ויגדור ועו"ד אמנון לורך, הוגשה למינץ, ובה כתב האן שישולמו 500 שקל לשעת עבודה של ויגדור או לורך או שותף אחר, 400 שקל לשעת עבודה של עו"ד שכיר, ו־200 שקל לשעת עבודה של מתמחה, הכל לפני מע"מ. מינץ אישר את הבקשה.

מאז חלפו למעלה משנתיים וחצי, ונראה שהוטל איפול על השכר המשולם למשרד. "כלכליסט" פנה למשרדו של האן בבקשה לדעת כמה שעות עבודה הקדיש עד כה משרד ארנון ומה השכר ששולם לו, אך זה סירב למסור את הנתונים. הפנייה למשרד ארנון נענתה בתשובה: "איננו מתייחסים לעניינים שבין המשרד ללקוח". תשובה תמוהה מאחר שרשות השידור אינה לקוח פרטי של המשרד, אלא גוף ציבורי, כך שלא ניתן להטיל איפול על המידע הזה.

תגיות