אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כל קול קובע: חברות הביטוח הקטנות יזכו באיגוד למעמד זהה לגדולות צילום: תומריקו

בלעדי לכלכליסט

כל קול קובע: חברות הביטוח הקטנות יזכו באיגוד למעמד זהה לגדולות

בעקבות ביקורת שהעבירה רשות ההגבלים נגד איגוד חברות הביטוח, הוחלט שקולן של החברות הביטוח הקטנות בהצבעות יהיה זהה לזה של החברות הגדולות

14.03.2017, 07:41 | רחלי בינדמן

תשעה חודשים לאחר הביקורת שהטיחה רשות ההגבלים העסקיים באיגוד חברות הביטוח, שבראשו עומד עו"ד גיא רוטקופף, על התנהלותו, הסכים האיגוד לשנות את התקנון שלו. מעתה קולות חברות האיגוד יהיו שווים בהצבעות ולא תינתן עדיפות לחברות בעלות נתח שוק גדול יותר, כפי שהיה קיים עד כה.

קראו עוד בכלכליסט

יו"ר רשות ההגבלים העסקיים עו"ד מיכל הלפרין פנתה לאיגוד כבר ביוני 2016 לאחר שהתאחדות החברות לביטוח חיים הגישה עתירה לבג"ץ נגד רפורמת פנסיית ברירת המחדל.

ההחלטה להגיש את הבג"ץ ניתנה בתקופת קודמו של רוטקופף בתפקיד, מאיר שביט. בפנייה של הרשות לאיגוד נטען כי ממידע וממסמכים שהגיעו לידיה עולה כי העתירה לבג"ץ הוגשה חרף התנגדותן של חברות הביטוח הקטנות - פסגות, אלטשולר (שמאז עזבה את האיגוד), ביטוח ישיר, הכשרה ואיילון. ברשות התרעמו על כך שבעתירה לא נאמר שהיא משקפת רק את עמדתן של חמש החברות הגדולות - כלל, מגדל, הפניקס, הראל ומנורה , וכי האיגוד נמנע מלגלות שמחצית מחבריו תומכים ברפורמה.

בדיונים מול הרשות התברר כי על פי תקנון האיגוד, הרוב הדרוש באסיפה הכללית נקבע על בסיס נתח שוק, כך שמשקל החברות הגדולות באסיפה עומד על 90% לעומת 10% בלבד לקטנות. החברות הגדולות גם מממנות את רוב פעילות האיגוד, ומשלמות 4 מיליון שקל מתוך תקציב שנתי של 5 מיליון שקל. כעת סוכם עם הרשות, כאמור, כי מעתה ישונה תקנון האיגוד כך שלכל חבר יהיה קול אחד בהצבעה, וכי בעת כל פנייה לרשות שלטונית על האיגוד יהיה לדווח אם העמדה מוגשת פה אחד.

מיכל הלפרין, צילום: תומריקו מיכל הלפרין | צילום: תומריקו מיכל הלפרין, צילום: תומריקו

תגיות