אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אושר לשנייה ושלישית: נשים ששוהות במקלט יוכלו לקבל הבטחת הכנסה צילום: אלכס קולומויסקי

אושר לשנייה ושלישית: נשים ששוהות במקלט יוכלו לקבל הבטחת הכנסה

עד עכשיו נשים שהגיעו למקלטים יכלו לקבל את הקצבה רק אם היו זכאיות לה קודם לכן. זאת, למרות שלעיתים קרובות השהות במקלט עצמה גורמת להזדקקות. עלות ההצעה הוערכה על ידי האוצר בכ-5 מיליון שקל

16.03.2017, 13:06 | שחר אילן

הוועדה למעמד האישה ולשוויון מגדרי אישרה היום (חמישי) לקריאה שנייה ושלישית הצעת חוק שתאפשר לנשים השוהות במקלט לנשים מוכות להתחיל לקבל קצבת הבטחת הכנסה. את הצעות החוק הגישו יו"ר מרצ ח"כ זהבה גלאון, ח"כ עליזה לביא מיש עתיד וחברי כנסת נוספים. ההצעה צפויה להגיע למליאה לאישור סופי בשבוע הבא, שהוא השבוע האחרון של כנס החורף של הכנסת. עם זאת היא תכנס לתוקף רק בעוד שנה כך שלא מעט נשים עוד יעברו במקלטים בלי שיספיקו ליהנות ממנה.

עד עכשיו נשים שהגיעו למקלטים יכלו לקבל את הקצבה רק אם היו זכאיות לה קודם לכן. זאת, למרות שלעיתים קרובות השהות במקלט עצמה גורמת להזדקקות. עלות ההצעה הוערכה על ידי האוצר בכ-5 מיליון שקל.

ח"כ עליזה לביא ח"כ עליזה לביא ח"כ עליזה לביא

בדברי ההסבר להצעה נכתב: "נשים ששוהות במקלט לנשים מוכות נאלצות לעזוב את מקום מגוריהן ולעתים אף את מקום עבודתן, והדבר עלול להקשות עליהן לפרנס את עצמן או את ילדיהן בתקופה שבה הן שוהות במקלט. לעתים, בשל מצוקתן הכלכלית כאמור, נאלצות נשים אלה לעזוב את המקלט ולשוב להתגורר עם בן המשפחה הפוגע".

ח"כ זהבה גלאון, צילום: יריב כץ ח"כ זהבה גלאון | צילום: יריב כץ ח"כ זהבה גלאון, צילום: יריב כץ

על פי הצעת החוק אישה שעומדת בתנאים תוכל לקבל את הקצבה לאחר 30 יום במקלט. הבקשה שלה תבחן על פי הכנסתה במקלט וללא קשר להכנסת בעלה. יו"ר הוועדה, ח"כ עאידה תומא-סלימאן, אמרה שמדובר בהצעה חשובה שחברי הכנסת מנסים לקדם כבר זמן.

ח"כ לביא אמרה כי "השינוי יאפשר לנשים שעברו מסכת ייסורים להשתקם ולפתח עצמאות כלכלית. תפקידנו הוא לא להערים עליהן עוד קשיים וסייגים אלא לתמוך בהן ולמנוע את האסון הבא". לדבריה, "ההצעה פשוטה ליישום ועלותה נמוכה ביחס לתועלת שתסב לנשים והחיסכון למשק בטווח הארוך."

ח"כ גלאון ציינה כי "מי שמכיר את המקלטים ורואה את הנשים והילדים שמגיעים לשם, מבין מדוע הנשים האלה זקוקות לגמלה. הן נעקרות מהחיים שלהן, צריכים להיערך מחדש למציאות, הנשים סוחבות חובות שבעליהן השאירו, ולא יכולות ללכת לעבודה מחשש לחייהן".

יו"ר ויצו ישראל, גילה אשרת: "צר לנו שמשרד האוצר המונהג ע"י השר החברתי כחלון התנגד לחקיקה. נשים השוהות במקלט אינן יכולות להמשיך ולעבוד בתקופה זו והגמלה נועדה לפנותן גם לתהליך הטיפולי והמשפטי המורכב".

תגיות