אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גרמניה תנפה בקשות מקלט של פליטים ע"י מערכת זיהוי קול צילום: ארגון ישראייד israAID

גרמניה תנפה בקשות מקלט של פליטים ע"י מערכת זיהוי קול

כך הודיע המשרד הפדראלי להגירה של המדינה; המערכת תשמש לזיהוי המבטא של מבקשי מקלט על מנת לוודא שהמידע שהם מוסרים לגבי מוצאם תואם את הבקשה שהגישו

18.03.2017, 13:37 | רפאל קאהאן
גרמניה תתחיל לנפות בקשות של פליטים מבקשי מקלט על ידי שימוש במערכת זיהוי קול, כך הודיע המשרד הפדראלי להגירה של המדינה. על פי דיווח שפורסם באינטרנשונאל ביזנס טיימס הבריטי היום (שבת), המערכת תשמש לזיהוי המבטא של מבקשי מקלט על מנת לוודא שהמידע שהם מוסרים לגבי מוצאם תואם את הבקשה שהגישו.

קראו עוד בכלכליסט

על פי הרשויות בגרמניה, כ-60% ממבקשי המקלט לא נושאים עימם שום מסמך שיכול לאמת את טענותיהם, ועד כה השתמש המשרד בחוקרים על מנת לנסות ולאמת את המבטא. רוב מבקשי המקלט מגיעים למדינה מסוריה, מאפגניסטן ומעיראק.

פוסטר של הקנצלרית מרקל הקוראת לשילוב פליטים, צילום: אי פי איי פוסטר של הקנצלרית מרקל הקוראת לשילוב פליטים | צילום: אי פי איי פוסטר של הקנצלרית מרקל הקוראת לשילוב פליטים, צילום: אי פי איי

במשרד ההגירה עובדים כיום כ-80 בלשנים כשמנגד תלויות כ-430 אלף בקשות מקלט, ומקווים שם שהשימוש במערכת יסייע להקל על העומס שנוצר על עובדיו ולהאיץ את קצב הטיפול בבקשות. המערכת שצפויה להיכנס לשימוש בקרוב דומה מאוד לאלה שנמצאות כבר בשימוש של בנקים וחברות ביטוח.

המערכת מתבססת על הקלטה של מספר משפטים של מבקש המקלט. המבטא יסייע לוודא שהמבקש אכן מגיע מאיזור מלחמה. עם זאת מומחים רבים מסוייגים לגבי היעילות של המערכת. פרופסור מוניקה שמידט, מומחית לבלשנות ולשון מאוניברסיטת אסקס הסבירה שזיהוי מקור מבטא או דפוס דיבור הוא מטלה מסובכת מאוד.

"אני לא רואה כיצד תוכנה אוטומטית יכולה להבדיל בין ביטוי של מלה או משפט מסויים ולהחליט שמדובר בצורת התבטאות טבעית של האדם או פשוט תגובה מושכלת לשאלות החוקרים", הסבירה שמידט לעיתון הגרמני דויטשה וולה, "גם מכונות וגם בני אדם יכולים לטעות בקלות. אך לדעתי בני אדם לפחות מודעים לכך".

תגיות