אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אוניברסיטת חיפה מציעה: תואר ראשון בשנתיים בלבד צילום: שאטרסטוק

אוניברסיטת חיפה מציעה: תואר ראשון בשנתיים בלבד

לדברי האוניברסיטה, זו הפעם הראשונה שיוצע מסלול כזה באקדמיה הישראלית, כשיילמדו 6 סמסטרים כפי שנהוג בתואר הראשון הנלמד כיום, אלא שהם יהיו רצופים גם במהלך הקיץ

19.03.2017, 13:00 | ספי קרופסקי

אוניברסיטת חיפה מציעה לימודים לתואר ראשון שיימשכו כשנתיים, במקום שלוש שנים ומעלה כפי הנהוג היום. בהודעת האוניברסיטה נמסר כי זו הפעם הראשונה שיוצע מסלול כזה באקדמיה הישראלית, כשיילמדו 6 סמסטרים כפי שנהוג בתואר הראשון הנלמד כיום, אלא שהם יהיו רצופים גם במהלך הקיץ.

רקטור האוניברסיטה פרופ' גוסטבו מש מסר כי "המטרה המרכזית של המסלול של תואר ראשון בשנתיים היא לאפשר לסטודנטים שמעוניינים בכך לחסוך שנה, מבלי להתפשר לרגע על המצוינות האקדמית שלנו. זהו מסלול שמיועד לשאפתנים, לאנשים שמוכנים להשקיע בלימודים במשך שנתיים ללא הפסקה כדי להיות מוכנים לצאת לשוק העבודה או להמשיך ללימודי מחקר שנה לפני כולם".

פרופ פרופ' רון רובין, נשיא אוניברסיטת חיפה | צילום: רוני שיצר פרופ

המסלול החדש והאינטנסיבי יחל להילמד משנת הלימודים הקרובה, תשע"ח, והוא יוצע במגוון חוגים במדעי הרוח ומדעי החברה גם במסגרת מאמצי האוניברסיטה לחזק את תחומי הלימוד ההלו ולגרום להם להיות יותר אטרקטיביים עבור מועמדים ללימודים. באוניברסיטה מתכוונים להסתייע גם בקורסים טכנולוגיים (מוקים) עבור מסלול התואר המקוצר. "אנחנו נמצאים היום בשלב שבו אנחנו יודעים בצורה טובה מאוד איזה קורסים אפשר להעביר בצורה מתוקשבת ולא רק שהרמה שלהם לא נפגעת, אלא לעיתים אף עולה", הוסיף פרופ' מש בהודעה שנמסרה לעיתונות.

המאמצים של אוניברסיטת חיפה עולים בקנה אחד עם מדיניות המועצה להשכלה גבוהה (מל"ג) שאישרה בתחילת השנה תוכנית להרחבת היצע הקורסים המקוונים על חשבון לימודים פרונטליים במוסדות האקדמיים בישראל בהשקעה של 26 מיליון שקל. מדובר בחלק מתוכנית למידה דיגיטלית שהחלה בשנה שעברה, כשבתחילה אושר קול קורא ראשון לתשעה קורסים מקוונים באוניברסיטאות ובמכללות שונות. השבוע אושרו קולות קוראים נוספים שנועדו להרחיב את המגמה לעשרות קורסים נוספים, כשלכל מוסד אקדמי יתאפשר להגיש הצעה להמיר קורס הנלמד בו באופן פרונטלי־מסורתי למקוון.

במסגרת התוכנית, המל"ג תאפשר למוסדות להשתמש בשתי פלטפורמות מקוונות: אחת בינלאומית באמצעות אתר הלמידה edX - מוסד ללא רווח מייסודן של אוניברסיטאות הרווארד ו־MIT בארה"ב המתבססת על פלטפורמת "קוד פתוח"; ואחת מקומית באמצעות פלטפורמה הנקראת קמפוס שגם היא מבוססת על edX. בנוסף לסטודנטים, הקורסים המקוונים שיאושרו יהיו פתוחים גם לכל מי שיהיה מעוניין ללמוד אותם. לפי יו"ר הות"ת פרופ' יפה זילברשץ, התוכנית נוצרה מתוך כוונה "לשפר את איכות ההוראה ולהנגישה לרבדים רבים בארץ ובעולם".

  , צילום: שאטרסטוק צילום: שאטרסטוק   , צילום: שאטרסטוק

תגיות