אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יעקב בכרך מתמודד על רכישת נגב לאחר שגררה את החברה־האם להפסד צפוי של 280 מיליון שקל צילום: אוראל כהן

בלעדי לכלכליסט

יעקב בכרך מתמודד על רכישת נגב לאחר שגררה את החברה־האם להפסד צפוי של 280 מיליון שקל

בכרך, שקיים פגישות עם הבנקים הנושים של נגב קרמיקה, יתמודד מול הקרנות ויולה ואייפקס על רכישתה. נגב תספוג מחיקה של 130 מיליון שקל משווי מפעל האריחים החדש בירוחם

20.03.2017, 08:02 | גולן חזני

יעקב בכרך הוא המשקיע הפרטי שמתמודד על רכישת נגב קרמיקה מול הקרנות ויולה ואייפקס, כך נודע ל"כלכליסט". בכרך היה מנכ"ל פויכטונגר השקעות הבורסאית שהגיעה להקפאת הליכים ב־2002. כמה שנים לאחר מכן רכש בכרך את חברת האלקטרודות זיקה, שהגיעה להקפאת הליכים, ומכר אותה לאחר הליך הבראה ברווח נאה.

לדברי בכרך, שכבר קיים פגישות עם הבנקים הנושים של נגב, מצטרף אליו משקיע ברכישה. כרגע סיכוייו פחות גבוהים משל ויולה ואייפקס - קרנות עם כיסים עמוקים - וכן לעומת אלה של חברת אבן קיסר המתחרה, המתעניינת אף היא ברכישה. אולם בימים האחרונים הפך בכרך שחקן משמעותי בתהליך.

עובדים במפעל נגב קרמיקה, צילום: אוראל כהן עובדים במפעל נגב קרמיקה | צילום: אוראל כהן עובדים במפעל נגב קרמיקה, צילום: אוראל כהן

בינתיים המצב של נגב מחמיר: אתמול הציגה החברה־האם אפריקה תעשיות אזהרת רווח למשקיעים, שלפיה היא צפויה לסיים את 2016 בהפסד כבד של 300-280 מיליון שקל. זאת לאחר שאת שלושת הרבעונים הראשונים של 2016 היא חתמה בהפסד של 71 מיליון שקל.

אפריקה תעשיות הצביעה על הסיבה העיקרית להפסד צפוי של 229-209 מיליון שקל ברבעון הרביעי - מחיקה של 150-130 מיליון שקל משווי מפעל ייצור אריחי הפורצלן שהקימה נגב קרמיקה בירוחם בהשקעה של 400 מיליון שקל.

יתרת ההפסד ברבעון הרביעי, 79 מיליון שקל, נבעה ברובה מהפסד שרשמה נגב קרמיקה מפעילותה השוטפת. זאת לאחר שכבר הציגה הפסד של 80 מיליון שקל בשלושת הרבעונים הראשונים של 2016. הפחתת הערך של פעילות הייצור נבעה מהחלטתה של נגב קרמיקה להפחית את היקפי הייצור במפעל האריחים לרמת הביקוש למוצרים בשוק המקומי. אפריקה תעשיות הציגה בסוף ספטמבר הון עצמי חיובי של 89 מיליון שקל. לפיכך, ההפסד ברבעון הרביעי אמור לגרור אותה לגירעון של יותר מ־100 מיליון שקל בהון העצמי.

המכירות של נגב בקצב שנתי ירדו בחודשים האחרונים לשפל של 550 מיליון שקל, כך לדברי גורמים שבחנו את רכישתה. נגב, שמחזיקה ברשת חנויות עיצוב הבית ויה ארקדיה, מתמודדת עם שערוריות חשבונאיות מהעבר, שמונעות ממנה לשרת חוב של 600 מיליון שקל לבנקים. אלה מנסים למכור את פעילותה בתספורת של מחצית מהחוב במכרז שמובילה חברת הייעוץ הפיננסי גיזה־זינגר־אבן.

תגיות