אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נורבגיה היא המדינה המאושרת בעולם צילום: גטי אימג'ס

נורבגיה היא המדינה המאושרת בעולם

לפי הדו"ח השנתי שמפרסם האו"ם לציון יום האושר הבינלאומי, נורבגיה הדיחה את שכנתה דנמרק שאחזה בתואר אשתקד. ישראל שמרה על מקום 11, מיד אחרי שבדיה ושלושה מקומות מעל ארה"ב

20.03.2017, 16:43 | שירות כלכליסט
נורבגיה היא המדינה המאושרת בעולם, כך לפי הדו"ח השנתי שמפרסם האו"ם לציון יום האושר הבינלאומי, הנחגג ב-20 במרץ. היא הדיחה בכך את שכנתה דנמרק, שכיכבה בפסגת הרשימה בשנה שעברה.

דו"ח האושר העולמי (The World Happiness Report) מודד את ה"רווחה הסובייקטיבית" של תושבי המדינות. כלומר, עד כמה הם מאושרים ולמה.

דנמרק, איסלנד, שוויץ ופינלנד סוגרות את החמישייה הראשונה, זאת בעוד שהרפובליקה המרכז אפריקאית דורגה במקום ה-155 והאחרון. ישראל שמרה על מקומה מהשנה שעברה ודורגה במקום ה-11, מיד אחרי שבדיה ושלושה מקומות מעל ארה"ב. 

נורבגיה נורבגיה נורבגיה

הדירוג מתבסס בעיקרו על שאלה אחת עליה עונים מעל אלף אנשים ב-1556 המדינות: "דמיינו שיש לכם סולם, שהשלבים שלו ממוספרים מ-0 בתחתית ועד ל-10 בשלב העליון ביותר. השלב העליון מייצג את החיים הטובים ביותר שיכולים להיות לכם, ואילו השלב התחתון של הסולם מייצג את החיים הנוראיים ביותר שיכולים להיות לכם. באיזה שלב בסולם אתם חשים שאתם אישית עומדים כיום?"

התוצאה הממוצעת היא הניקוד שקיבלה כל מדינה, כשנורבגיה השיגה 7.54, והרפובליקה המרכז אפריקאית קיבלה ניקוד של 2.69 בלבד. הניקוד של ישראל היה 7.213. הדו"ח מתייחס גם לנתונים כמו חוזק כלכלי (הנמדד בתמ"ג לנפש), תמיכה חברתית, תוחלת חיים, אפשרויות בחירה, נדיבות ושחיתות בעת קביעת מידת האושר של כל מדינה.

הדו"ח מצביע על כך שמדדים פיננסיים לא בהכרח גורמים לאושר. כך למשל נורבגיה טיפסה השנה למקום הראשון, זאת על אף שהכלכלה של המדינה נפגעה מירידת מחירי הנפט. "הדו"ח הזה מוכיח שאושר הוא תוצאה של בניית יסודות חברתיים חזקים", הגיב ג'ונתן סאקס, שעומד בראש Sustainable Development Solutions Network, שחיברה את הדו"ח בשיתוף עם האו"ם. "הגיע הזמן לייצר אמון חברתי וחיים בריאים, ולא רובים וחומות".

10 המדינות המאושרות בעולם:

 

10. שבדיה (מקום בשנה שעברה: 10)

9. אוסטרליה (9)

8. ניו זילנד (8)

7. קנדה (6)

6. הולנד (7)

5. פינלנד (5)

4. שוויץ (2)

3. איסלנד (3)

2. דנמרק (1)

1. נורבגיה (4)

5. המדינות הכי פחות מאושרות:

 

151. רואנדה

152. סוריה

153. טנזניה

154. בורונדי

155. הרפובליקה המרכז אפריקאית

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
ציון האושר אינו מדד פשוט (תשובה לשאלה אחת)
כל הכבוד לעורך שנתן חשיפה תקשורתית לדו"ח הזה, שחתומים עליו כמה מבכירי החוקרים בתחומים הרלוונטיים. בניגוד לזלזול המקובל בישראל, אי אפשר לגמד את התוצאה באמירות כמו "או"מ שמום" או "תמ"ג זה מדד של עשירים". עם זאת, כדאי היה לצטט מספר משפטי מפתח מתוך הדו"ח (נכון, הוא ארוך וטרחני כמו החיים האמיתיים, כתוב בשפה מקצועית למי שמבין סטיסטיקה ואינו פופוליסט שקורא לכל משפט המכרסם בדעות הפוליטיות הפרטיות שלו "ספין") כדי שגם מקבלי החלטות בישראל יבינו את הקשר בין מדיניות לבין מה שהאזרחים מצפים מממשלתם.
יהודה אלידע  |  20.03.17
לכל התגובות