אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בעקבות מכירת FCR: גזית גלוב תוסיף 800 מיליון שקל להון העצמי

בעקבות מכירת FCR: גזית גלוב תוסיף 800 מיליון שקל להון העצמי

השינוי צפוי לבוא לידי ביטוי במאזן החברה ברבעון ראשון של 2017, ומנגד היא תרשום הפסד של 400 מיליון שקל בדוח רווח והפסד; שיעור המינוף של גזית צפוי לרדת מ-62% ל־55%

20.03.2017, 18:16 | אורן פרוינד

בעקבות מכירת המניות האחרונה של החברה הבת הקנדית FCR בהיקף של כחצי מיליארד שקל (185 מיליון דולר), הודיעה היום (ב') חברת גזית גלוב על אובדן שליטה בחברה הבת הקנדית ושינוי שיטה חשבונאית ברישום שלה בדוחותיה. בעקבות מכירת המניות שדווחה לראשונה לפני כשבועיים ותצא לפועל ביום רביעי הקרוב (22 במרץ), ירדה גזית גלוב לאחזקה של 32.7% בחברה ומשכך נאלצה לפי כללי החשבונאות לאבד את השליטה ולשנות שיטה חשבונאית.

קראו עוד בכלכליסט

גזית גלוב תפסיק אם כך החל מהרבעון הראשון של 2017 לאחד את חברת FCR בדוחות המאזניים שלה ותרשום אותה לפי שיטת השווי המאזני (שווי שוק). המשמעות בשורה התחתונה היא גידול של 800 מיליון שקל בהון העצמי שיבוא לידי ביטוי במאזן החברה ברבעון ראשון של 2017, ומנגד היא תרשום הפסד של 400 מיליון שקל בדוח רווח והפסד של הרבעון הראשון של 2017. ההפסד נובע כתוצאה מהפרש תרגום של מט"ח שנצברו בקרנות הון.

העלייה בהון העצמי נובעת מהשינוי בשיטה החשבונאית. לפי שיטת השווי המאזני, אחזקות של חברה בת רשומות לפי שווי השוק שלהן, שבמקרה של גזית גלוב והחברה הבת FCR, הוא גבוה יותר מהשווי בספרים בפער של 800 מיליון שקל ומכאן העלייה.

מכירת המניות של החברה הבת הייתה חלק ממהלך מימוש בהיקף של 1.2 מיליארד שקל. גזית מכרה כאמור 3.7% ממניות החברה־הבת FCR, שפועלת ונסחרת בקנדה תמורת 185 מיליון דולר קנדי (500 מיליון שקל), והעניקה לחתמים אופציה למכור 1.35 מיליון מניות נוספות. 

 

 חיים כצמן יו"ר גזית גלוב, צילום: נמרוד גליקמן חיים כצמן יו"ר גזית גלוב | צילום: נמרוד גליקמן  חיים כצמן יו"ר גזית גלוב, צילום: נמרוד גליקמן

אם האופציה תמומש, תכניס גזית גלוב לקופתה סכום כולל של 213 מיליון דולר קנדי (575 מיליון שקל). אחזקתה של החברה ב־FCR תרד לאחר המכירה ל־32.7%, ואם האופציות ימומשו במלואן ל־32.1%.

כמה שעות לאחר מכן מכרה גזית גלוב 1.6% מהמניות של החברה־הבת ריג'נסי - אותה חברה שלתוכה מיזגה לאחרונה את החברה־הבת אקוויטי וואן הפועלת בארה"ב. המניות נמכרו תמורת 192 מיליון דולר (710 מיליון שקל). גזית גלוב ירדה לאחר המכירה לאחזקה של 11.5% ונותרה בעלת המניות הגדולה בחברה.

שיעור המינוף של גזית גלוב עומד נכון לסוף הרבעון השלישי של 2016 על 62% (LTV), ולאחר המכירות האלה ירד ל־55%. בגזית גלוב מעוניינים להחזיק את הנכסים תחת החברה־האם ולא באמצעות החברות הציבוריות, וכפי שפורסם בשבוע שעבר ב"כלכליסט", מקים כצמן בימים אלה קרן נדל"ן בבעלות מלאה של גזית גלוב לרכישת מרכזים מסחריים בארה"ב. הקרן צפויה להתחיל לרכוש נכסים כבר בחודשים הקרובים, והיעד הוא להגיע לאחזקה בהיקף של מיליארדי דולרים.

תגיות