אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יום שלישי ברציפות: בנק ישראל רכש מאות מיליוני דולרים והקפיץ את הדולר ב-1.2% צילום: צביקה טישלר

יום שלישי ברציפות: בנק ישראל רכש מאות מיליוני דולרים והקפיץ את הדולר ב-1.2%

בשוק מעריכים כי הבנק מבצע הפעם את הרכישות באמצעות הבנקים הזרים. שערו היציג של הדולר נקבע על 3.656 שקלים. שערו היציג של היורו נקבע על 3.9438 שקלים, עלייה של 0.9%

22.03.2017, 15:39 | מיקי גרינפלד ואמיר רוזנבאום

יום שלישי ברציפות: בנק ישראל התערב היום (ד') במסחר ורכש מאות מיליוני דולרים - בהמשך להתערבויות של אתמול ושלשום. בתגובה לכך, שערו היציג של הדולר נקבע על 3.656 שקלים, עלייה של 1.2%. שערו היציג של היורו נקבע על 3.9438 שקלים, עלייה של 0.9%.

על פי ההערכות, בניגוד ליומיים האחרונים, שבהם רכש בנק ישראל את הדולרים באמצעות הבנקים המקומיים, הפעם הוא מבצע זאת באמצעות הבנקים הזרים. לירידה בשקל תורמים גם ביקושים גבוהים למט"ח מצד יבואנים המועניינים לנצל את שערו הנמוך של הדולר. 

קראו עוד בכלכליסט

בשוק המט"ח העולמי יורד היורו מול הדולר ב-0.3% ל-1.078 דולר, הליש"ט יורדת ב-0.2% ל-1.245 דולר. המטבע האמריקאי נחלש ב-0.4% מול מקבילו ביפן, ל-111.2 ין.  

שער הדולר-השקל בשלושת הימים האחרונים שער הדולר-השקל בשלושת הימים האחרונים שער הדולר-השקל בשלושת הימים האחרונים

נגידת בנק ישראל קרנית פלוג אמרה אתמול שהפסקה מוקדמת של הרכישות עלולה להביא לייסוף יתר ולפגיעה בלתי הפיכה או עם נזקים מתמשכים ליצואנים. עם זאת ציינה הנגידה, "המדיניות קונה זמן ליצואנים אך אינה יוכל לפתור בעיות מבניות. ברור שכוחות ייסוף היתר יגמרו באיזשהו שלב והלחצים הזמניים ייפסקו". פלוג אמרה את הדברים בישיבה של ועדת הכספים שהתכנסה לדון ביתרות מטבע החוץ הגדלות והולכות של בנק ישראל.

ב-FXCM ישראל מציינים הבוקר שהתערבות רצופה של בנק ישראל משדרת מסר תקיף לשוק: "בהתערבויות האחרונות של בנק ישראל לא ראינו המשכיות של השוק ובסופו של דבר המהלך לא הצליח להטות את המגמה, אך ייתכן כי התערבות נוספת זמן כה קצר לאחר ההתערבות הקודמת תאותת מסר תקיף יותר לשוק".

"גורם מרכזי להתפתחויות בשוק המטבעות העולמי הוא הירידות החזקות שנרשמו בשוק המניות האמריקאי. השאלה על הפרק כרגע היא האם הירידות יימשכו. עם אפקט טראמפ שעודד את השוק יתחיל להיעלם, הדולר יסבול, בעיקר מול הין אך גם מול יתר המטבעות העולמיים", אומר שין קאדוטה (Shin Kadota), אסטרטג בכיר בפעילות של ברקליס בטוקיו.

קרנית פלוג נגידת בנק ישראל, צילום: צביקה טישלר קרנית פלוג נגידת בנק ישראל | צילום: צביקה טישלר קרנית פלוג נגידת בנק ישראל, צילום: צביקה טישלר

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
להחליש את השקל והימנע מ"ניתוח" טכני
ניתוח טכני של #3 הוא מקושקש (כמו רוב הניתוחים הטכניים) כשהדולר ימשיך לעלות יסבירו לנו שזה לא ראש וכתפיים אלה טיפוס מעבר לרמה אל הגבעות החדשות.... ניתוח טכני הוא כמו אסטרולוגיה דולר חזק ושקל חלש הם יתרון גדול לכלכלה ולצרכנים הפרטיים. צריך להכריז תוכנית הרחבה משמעותית שתפיל את השקל לפני שהוא יפיל אותנו
חזי חזיון  |  22.03.17
2.
כמו כוסות רוח למת
רבותי, הדולר נמצא בצרות. אני לא מדבר ספציפית ביחס לשקל, אלא ברמה העולמית מול כלל המטבעות. לאחר תקופה ארוכה מאז קיץ 2014 שבה הדולר הפגין חוזקה לאחרונה הוא התחיל לגמגם, משלים בימים אלו תצורה טכנית של "ראש וכתפיים" שמשמעה שהוא בדרכו מטה. קרנית פלוג לא תוכל להושיע.
אורן  |  22.03.17