אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נאה המטבח בעיניכם? איך להחליט אם לעבוד בחברה רק לפי התבוננות במשרדים

נאה המטבח בעיניכם? איך להחליט אם לעבוד בחברה רק לפי התבוננות במשרדים

החל משולחן הקבלה, דרך השלטים במטבח ועד השירותים - סביבת העבודה יכולה ללמד מועמדים הרבה על התרבות הארגונית של המקום

22.03.2017, 21:40 | שירות כלכליסט

מכיוון שעוד לא הומצא מנהל גיוס שיודה שמדובר בחברה נוראית שדורשת מהעובדים לעבוד על כלות הנשמה, ההגעה לראיון עבודה מחייבת מועמדים לבצע גם עבודת בילוש מסוימת כדי שיוכלו לעמוד על טיב המקום.

קראו עוד בכלכליסט

האם כאשר הבוס מתייחס ל"צוות המחויב" הוא מתכוון שכולם חדורי התלהבות או דווקא שהם לעולם לא יוצאים מהמשרד לפני השעה עשר בלילה? האם החטיפים שמחלקים בחינם הם סימן לכבוד שמעניקים לעובדים או דרך לוודא שאין להם סיבה לקום מהשולחן? אולי מקום העבודה מציע מקומות מנוחה, איזורים לפעילות ספורטיבית, מטבח מצוייד ו'צ'ופרים' נוספים שמטרתם לוודא שהעובדים יוכלו 'לעבור לגור' במשרד.

כולם מנסים להבין דברים מסוג זה בזמן הראיון, אך לפי כתבה שפורסמה לאחרונה בקוורץ רבים מאיתנו מפספסים רמזים חשובים שיכולים לעזור לנו להבין מה מצפה לנו אם נתקבל לעבודה. הרמז הראשון יגיע כאשר יציעו לכם לשתות משהו. כאשר מציעים לכם, קבלו את ההצעה ובידקו מי מכין לכם את המשקה. אם הבוס או מנהל הגיוס מכין לכם בעצמו את המשקה במקום לבקש מפקידת הקבלה לעשות זאת זוהי אינדיקציה למקום עבודה פחות היררכי ופורמאלי.

הטענה היא שאפשר לגלות כמעט הכל מבדיקה של עיצוב המשרד, בעיקר לגבי התרבות הארגונית ומידת האושר של העובדים. צריך פשוט לדעת מה לחפש.

1. אזור הקבלה:

כשאתם ממתינים שיקראו לכם להיכנס לראיון, שימו לב כיצד העובדים מתייחסים לפקידת הקבלה. אם העובדים מברכים לשלום או עוצרים לדבר עם פקידת הקבלה, זה סימן לאווירה חמה, שבה כל העובדים זוכים לכבוד ללא קשר לדרג.

כשאתם ממתינים לראיון, שימו לב ליחס לפקידת הקבלה, צילום: שאטרסטוק כשאתם ממתינים לראיון, שימו לב ליחס לפקידת הקבלה | צילום: שאטרסטוק כשאתם ממתינים לראיון, שימו לב ליחס לפקידת הקבלה, צילום: שאטרסטוק

2. המטבח:

חפשו לראות אם תלויים במטבח שלטים נוזפים או אגרסיבים כמו: "אם אתם רעבים תביאו אוכל משל עצמכם, אל תגעו באוכל של אחרים!""פירוש הדבר שיש לקבוע באופן רשמי את חוקי המשרד, כי הם לא נקבעו באופן שאינו פורמאלי על ידי אינטראקציה בין העובדים.

אם אתם מבחינים במטבח נקי ומצוחצח שאלו לגבי מי אחראי על ניקיונו. סביבת עבודה שבה העובדים לוקחים חלק בשמירה על הניקיון סביבם היא סימן למעורבות ותחושת שייכות של העובדים. כמו כן, אם חשוב לכם שמקום העבודה יהיה בעל ערכים 'ירוקים' בידקו אם יש במטבח פחי מיחזור או כלים חד פעמיים.

משרדי גוגל בתל אביב. המטבח המשרדי יכול לספר לכם הרבה על החוקים במקום העבודה משרדי גוגל בתל אביב. המטבח המשרדי יכול לספר לכם הרבה על החוקים במקום העבודה משרדי גוגל בתל אביב. המטבח המשרדי יכול לספר לכם הרבה על החוקים במקום העבודה

 

3. אזורי העבודה האישיים:

האם העובדים תולים תמונות של המשפחה או מקשטים את השולחן שלהם? לדבריה של הפסיכולוגית הארגונית ליאנה דייבי,הוספת המגע האישי מצביעה על תחושת מעורבות מצד העובדים, ומראה כי ההנהלה מעודדת אותם להרגיש בנוח בעבודה, ולא להסתיר את האישיות והתחושות שלהם. זה מראה שהעובדים אוהבים את מקום העבודה ונשארים בו מספיק זמן כדי לרצות לעצב ולקשט את סביבת העבודה האישית שלהם.

כיצד נראים חללי העבודה במשרד? משרדי פייסבוק בתל אביב, צילום: איתי סיקולסקי כיצד נראים חללי העבודה במשרד? משרדי פייסבוק בתל אביב | צילום: איתי סיקולסקי כיצד נראים חללי העבודה במשרד? משרדי פייסבוק בתל אביב, צילום: איתי סיקולסקי

 

4. חדרי הישיבות:

בדיוק כפי שאפשר לנחש מה לימדו בשיעור הקודם בכיתה לפי מה שכתוב על הלוח, כך אפשר להבין מה הגישה של החברה לחדשנות על ידי הגנבת מבט ללוחות המחיקים שבחדרי הישיבות. אם הם מלאים ברעיונות שנכתבו לא מזמן, זו הוכחה לסביבה שמעודדת שיתופי פעולה. לעומת זאת, לוחות ריקים או כאלה שנראים שלא נמחקו חודשים מצביעים ככל הנראה על ההיפך.

חדר הישיבות קר? מה כתוב על הלוחות המחיקים?, צילום: שאטרסטוק חדר הישיבות קר? מה כתוב על הלוחות המחיקים? | צילום: שאטרסטוק חדר הישיבות קר? מה כתוב על הלוחות המחיקים?, צילום: שאטרסטוק

5. שירותים:

האם אתם נתקלים בשלטים שמזכירים לעובדים לשמור על ניקיון השירותים? אם כן, זה אומר שנאלצו לתלות שלטים כאלה בגלל מקרים חוזרים ונשנים. בנוסף, שירותים יכולים לעזור לגלות את הגישה של החברה לעובדות. מכונות לטמפונים מדגימות כבוד לבריאות הנשים, ותשומת לב לנקודת המבט של העובדות.

תגיות

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
ללכת עם התחושה ולשאול בראיונות דברים שמעניינים
כמובן בדרך המתאימה ובזמן המתאים, אך צריך לראות גם שהארגון מתאים לעובד ולא רק שהעובד מתאים לארגון. אם התחושה לא נעימה, לברר מדוע כמה שיותר מוקדם. אם המקום עצמו נמצא בתוך בניין עם כמה חברות עם שירותי משרד משותפים לא יהיה קל למדוד מטבח וכו' אך זה יחסית שולי לעומת הטיפ החשוב של אינטרקציה ותקשורת בין עובדים. אם זו לא מתקיימת, זו בעיה. אם מתאפשר לראות דברים שעלו בכתבה אז למה לא, אך תמיד בסוף התחושה האישית ולא לחץ מבחוץ היא זו שתקבע ובדרך כלל אורח לרגע רואה כל פגע (אם יש). בהצלחה.
אפי  |  01.04.17
5.
תקשיבו גם לסביבה.
אם ישנם צחוקים זה אומר שיש אווירה חיובית אם לא אז לא! כשהלכתי לראיונות השתדלתי לקבוע אותם בזמן ארוחת צהריים או בערב. בשעות הללו האווירה האמיתית במשרד מתבררת במלואה. מנהלים שיושבים עם העובדים לאכול. אנשים מסתובבים בגרביים. זה אומר הרבה על תחושת הביטחון של העובד. אם שומעים רק מזגנים ובשעת האוכל כולם עם צלחות מול המחשב...לא תודה.
מוטי  |  23.03.17
לכל התגובות