אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"בריטניה תיאלץ לשלם 50 מיליארד ליש"ט על עזיבת האיחוד האירופי" צילום: בלומברג

"בריטניה תיאלץ לשלם 50 מיליארד ליש"ט על עזיבת האיחוד האירופי"

כך אומר נשיא הנציבות האירופית ז'אן-קלוד יונקר; לדבריו, "אנחנו לא מפגינים גישה עוינת כלפי הברקזיט, אבל איני רוצה שמדינות אחרות ילכו בדרכה של בריטניה"

24.03.2017, 13:32 | שירות כלכליסט

בריטניה תצטרך לשלם כ-50 מיליארד ליש"ט (62 מיליארד דולר) על עזיבת האיחוד האירופי, כך הזהיר נשיא הנציבות האירופית, ז'אן-קלוד יונקר. הדברים נאמרו בעוד ראש ממשלת בריטניה תרזה מיי מתוכננת ביום רביעי להתניע רשמית את תהליך העזיבה.

קראו עוד בכלכליסט

בראיון שהעניק יונקר ל-BBC הוא הדגיש כי אין כוונה להעניש את בריטניה, אך על האיחוד האירופי לפעול כדי להניא מדינות אחרות מלעזוב את האיחוד. "נצטרך לחשב בצורה מדויקת את עלות המחויבויות הבריטיות, ואז הם יידרשו לשלם", אמר. כשנשאל האם החשבון יעמוד סביב 50 מיליארד ליש"ט (58 מיליארד יורו), ענה "בסביבות משהו כזה".

מוקדם יותר השבוע הודיע הדובר של מיי כי ב-29 במרץ היא תפעיל את סעיף 50 באמנת ליסבון, המתניע רשמית את תהליך העזיבה, שאמור להימשך שנתיים. חשבון היציאה של בריטניה צפוי להיות בין הנושאים הראשונים – והרגישים ביותר – שיעלו לדיון. השרים הבריטים כבר ציינו שלדעתם בריטניה אינה מחויבת לשלם סכום גבוה כל כך. אולם, הצהרתו הנוכחית של יונקר מהווה הצהרת כוונות ברורה מצד הנציבות.

ז ז'אן קלוד-יונקר | צילום: איי אף פי ז

"אנחנו לא מפגינים גישה עוינת כלפי הברקזיט, כי אני חושב, רוצה ומקווה שתהיה לנו מערכת יחסים ידידותית עם בריטניה בעשורים הבאים", הוסיף. "אבל איני רוצה שמדינות אחרות ילכו בדרכה. הרי אם אחרות יעזבו, נגיד שתיים, שלוש, ארבע או חמש, זה יהיה הסוף".

עם זאת, ליאם פוקס, אחד השרים הבכירים בממשלה הבריטית, הגדיר את הרעיון שבריטניה תידרש לשלם 60 מיליארד יורו לאיחוד כ"אבסורדי". יונקר סיכם בתגובה כי בעוד שהברקזיט הוא "כישלון וטרגדיה", האיחוד האירופי יגיב ב"נחישות" ולא יהיה "תמים" במו"מ. 

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
כל הקשקשנים שלא מבינים ...
מה בתכלס אומר הברקזיט : בריטניה מחויבת באלפי הסכמים עם האיחוד לטוב ולרע . מצד אחד החליטו לפרוש בשם הבדלנות ושליטה עצמאית על ההגירה וכד׳ ומצד שני רוצים לקבל הסכמי סחר ופטורים ממכס עם האיחוד. בקיצור ללכת בלי ולהרגיש עם האיחוד לא יתן לזה יד ולכן בריטניה תשלם והרבה והשפעות הברקזיט יורגשו בשטח שנים ארוכות
מיכה מיכאלי  |  24.03.17
4.
לא מפחידים _ונה ב_ין. שהצפרדע לא יפחיד ולא יאיים
האיחוד האירופי במוקדם או מאוחר יתפרק. אין משהו יותר חזק מההיסטוריה של עם ומלאומיותו, ובעיקר כאשר בעת הזו הדמוגרפיה מאיימת לאסלם את המדינות באירופה וכולם עוצמים עיניים.. מי שלא יתפכח ויחזור לעצמו ויישמור את גבולותיו מפוקחים ייכבש על ידי האיסלם.
רמץ  |  24.03.17
לכל התגובות