אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ועידת הצפון

מנכ"ל אינטל ישראל: "אי אפשר לבנות על צמיחה רק מתל אביב"

יניב גרטי, בוועידה לעסקים וצמיחה בצפון של "כלכליסט": אנו משוועים לכוח אדם מקצועי. יש לנו חוסר של 7,000 מהנדסים כשהאוניברסיטה מצליחה לייצר רק 4,500 בשנה". לדבריו, אי אפשר לקיים תעשייה חזקה במקום שהחברה אינה חזקה בו

28.03.2017, 11:39 | אורן פרוינד

יניב גרטי, מנכ"ל אינטל ישראל, התייחס היום להשקעות של אינטל העולמית בישראל ולעסקת הרכישה של חברת מובילאיי, בוועידה לעסקים וצמיחה בצפון של "כלכליסט" ופסגות. "עד היום השקענו בישראל 11 מיליארד דולר ולפני שבועיים נוספה השקעה נוספת של אינטל העולמית בהיקף של 15 מיליארד דולר עבור רכישת מוביליאיי. לפני חודשיים וחצי הייתה התחייבות נוספת להשקעה של 6 מיליארד דולר נוספים בשדרוג טכנולוגיה חדשה למפעל שיהיה אחד המתוחכמים בעולם. והמפעל הזה יושב בקריית גת".

גרטי ציין כי לפי ראות עיניהם הצמיחה של ישראל חייבת לצאת מתל אביב. "אני תל אביב. אני לא מזלזל בתל אביב אבל אי אפשר לבנות על כך שהצמיחה שלנו תגיע רק מתל אביב. חייבים צמיחה נוספת מאזורים נוספים. פלטפורמת הצמיחה במדינה עומדת על שלוש רגליים. תעשייה כלכלה וחברה. כל רגל חייבת להיות חזקה והן חייבות לעבוד יחדיו".

יניב גרטי מנכ״ל אינטל ישראל, צילום: עמית שעל יניב גרטי מנכ״ל אינטל ישראל | צילום: עמית שעל יניב גרטי מנכ״ל אינטל ישראל, צילום: עמית שעל

גרטי פירט על התרומה של אינטל לישראל ובפרט לאזורים הפריפריאליים בצפון ובדרום. "אנחנו מעסיקים בישראל מעל 10,200 עובדים שמתוכם 7,000 עובדים נמצאים בעולם הפיתוח והשאר בעולם הייצור. מעבר לזה אנחנו מסתכלים על מעגל נוסף של 30 אלף עובדים בתעסוקה עקיפה. אנחנו מעסיק ההייטק הגדול ביותר בצפון היום. כ- 80% מהמועסקים שלנו נמצאים מחוץ לחדרה וגדרה. אינטל ישראל ייצאה בשנה שעברה 3.35 מיליארד דולר. אנחנו מהווים היום 1% מהתמ"ג (תוצר מקומי גולמי) של ישראל ו-8% מייצוא ההייטק של ישראל. מדברים על חלומות וכיוונים ואנחנו מאמינים שבשלוש השנים האחרונות הבאנו את הדבר הזה למעשה. הערך המצטבר של היצוא שלנו עומד מעל 46 מיליארד דולר" אמר גרטי.

עוד אמר גרטי כי "90% מההשקעות שלנו מגיעות לעסקים קטנים ובינוניים. 65% מהרכש שלנו מופנה לספקים מהצפון והדרום. המשאב האנושי של ישראל הוא אחת הסיבות הגדולות שיש כושר תחרותי. אבל מדינות אחרות סוגרות את הפער. המודל מביא לצמיחה אדירה במשק. אי אפשר לקיים תעשייה חזקה במקום שהחברה אינה חזקה בו. ולכן ההשקעה בסביבה שאנו עובדים הם מנועי צמיחה והיכולת שלנו להשפיע על המקומות שאנו נמצאים בהם. למשל, 40% מהעובדים שלנו משקיעים ומתנדבים בקהילות. אנו משוועים לכוח אדם מקצועי ויש לנו חוסר של 7,000 מהנדסים כשהאוניברסיטה מצליחה לייצר רק 4,500 בשנה".

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה