אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נסטלה מפחיתה את כמות הסוכר בקיטקט - אבל מספר הקלוריות יירד ב-4 בלבד צילום: בלובמרג

נסטלה מפחיתה את כמות הסוכר בקיטקט - אבל מספר הקלוריות יירד ב-4 בלבד

החברה הודיעה כי תפחית 0.7 גרם סוכר לחטיף שיכיל "יותר חלב וקקאו". נציג הקמפיין נגד סוכר: "על הצרכנים להבין כי עדיין מדובר בממתק"

29.03.2017, 21:25 | שירות כלכליסט

אצבעות הוופל של קיטקט עוברות מהפכה, וכעת הן מגיעות למדפים עם פחות קלוריות. הגרסה החדשה של הממתק מכיל פחות סוכר ו"יותר חלב וקקאו", כחלק ממאמץ מקיף של היצרנית, נסטלה, להפוך את מוצריה לבריאים יותר.

עוד גישה במקום להפחית סוכר: חברות השוקולד בבריטניה יקטינו אריזות ב-20% מותגי השוקולד הפופולאריים בהם קיטקט, מארס ודיירי מילק, מצאו דרך לעמוד ביעדי הממשלה להפחתת צריכת הסוכר שירות כלכליסט, 4 תגובותלכתבה המלאה

הגרסה הנוכחית של הקיטקט מכיל 22 גרם סוכר, ואילו הגרסה "עם יותר חלב ויותר קקאו" מכילה 21.3 גרם סוכר – כלומר הפחתה של 0.7 גרם סוכר לחטיף (209 קלוריות בגרסה החדשה, לעומת 213 בישנה).

מהלך זה של נסטלה מגיע לאחר שנציגים של נסטלה, מארס, קאדבורי, וקלוגס אמרו אמנם שהחברות עדיין מחויבות לקיצוץ בכמות הסוכר במוצריהן, אולם לא ליעד של 20% עד ל-2020 שהציבה הממשלה. נסטלה שואפת לקצץ כ-10% מהסוכר במוצריה עד 2018.

אחת ממנהלי הקמפיין נגד סוכר מארגון "Action on Sugar" אמר כי "יש לברך את נסטלה על הצעד שהיא נוקטת. הקיטקט החדש יעמוד על המדף לצד הגרסה הישנה, כך שאנשים יוכלו לראות את האופציה הבריאה יותר. אולם על הצרכנים להבין כי עדיין מדובר בממתק".

קיטקט, צילום: בלובמרג קיטקט | צילום: בלובמרג קיטקט, צילום: בלובמרג

תגיות