אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כחלון מנסה לשכנע: "לא תהיה השפעה פוליטית על התאגיד החדש" צילום: מתן טורקיה

כחלון מנסה לשכנע: "לא תהיה השפעה פוליטית על התאגיד החדש"

שר האוצר מסר הודעה על מתווה הפשרה בנוגע לתאגיד השידור, וסירב לענות על שאלות העיתונאים; מנכ"ל משרדו, שי באב"ד, לא ידע לענות לגבי עתידם של עובדי התאגיד

30.03.2017, 16:56 | עמרי מילמן ואביב גוטר

"ההסכם מבטיח את חופש העיתונות, חופש הביטוי ושמירה תקציבית. כפי שהתחייבתי לא יבוזבזו כספי ציבור לשווא", כך אמר היום (ה') שר האוצר משה כחלון במסיבת העיתונאים להצגת מתווה הפשרה בסוגיית תאגיד השידור הציבורי. לדבריו, "לא תהיה השפעה פוליטית על התאגיד החדש". אולם לאחר שמסר את הודעתו, יצא שר האוצר מהחדר ולא ענה על שאלת העיתונאים. מנכ"ל משרדו שי באב"ד נותר בחדר, אך לא הצליח לתת תשובות לכל השאלות שהופנו אליו, כמו עתידם של עובדי התאגיד.

לדברי כחלון, "מאז שנכנסתי לתפקיד אני עומד כצוק איתן בשמירה על הדמוקרטיה, בית המשפט העליון ובאחריות לכספי ציבור. המאבק בימים האחרונים, היה מאבק על עקרונות, לא על אגו. אני שמח להציג היום את ההסכם שהצלחנו להגיע אליו יחד עם ראש הממשלה. הסכם שמבטיח את חופש העיתונות, חופש הביטוי, ושמירה תקציבית. כפי שהתחייבתי, לא יבוזבזו כספי ציבור לשווא. זה תפקידי, זו חובתי ואני ממלא אותה".

"גם בתאגיד שיקום הפוליטיקאים מורחקים בצורה חד משמעית. כל המערכת תיבחר כפי שנבחרה עד כה עם ועדת איתור, שופט וללא פוליטיקאים. שמרנו על היקפים חסרי תקדים בסכומים ליצירה הישראלית, להפקות המקור ולגופים האלה שכל כך חשובים לנו. אנחנו מתכוונים גם בהמשך הדרך לתגמל אותם אף יותר", הוסיף. 

 

קראו עוד בכלכליסט

באב"ד נעמד לצידו של כחלון 

 

כאמור, מוקדם יותר נודע כי כחלון וראש הממשלה נתניהו אימצו מתווה פשרה בנוגע לתאגיד ("כאן"), ולפיו תוקם חברת חדשות ואקטואליה חדשה שתהיה נפרדת מתאגיד השידור הציבורי. היא תכלול את עובדי החדשות של רשות השידור, כך שלמעשה מרבית עובדי החדשות בתאגיד הנוכחי יפוטרו. עוד סוכם כי ראשי התאגיד, והיו"ר גיל עומר והמנכ"ל אלדד קובלנץ, לא יפוטרו מתפקידיהם, אולם הם בפועל יעמדו בראש גוף שאין לו כל סמכות בתחום שידורי החדשות. האוצר הודיע כי הסדרי בחירת הנהלתו והמועצה שתפקח עליו יהיו במתכונת זהה להסדרים שקבועים היום בחוק בנוגע לתאגיד. בפועל עד שתקום מועצת חברת החדשות החדשה, הנהלת רשות השידור, שנחשבת נוחה לנתניהו, תישמר. החשש הוא שהסיכום הזמני הזה יישאר בפועל קבוע. הכפיפות הזו לנתניהו, על פי ההערכות, הביאה אותו לקבל את המתווה שמוצג כפשרה.

 

פתק שהכין מנכ"ל האוצר, לקראת פגישת המו"מ עם שלמה פילבר  בנושא התאגיד : על מה  אי אפשר לוותר ומה צריך להוסיף, באדיבות: Ynet פתק שהכין מנכ"ל האוצר, לקראת פגישת המו"מ עם שלמה פילבר בנושא התאגיד : על מה אי אפשר לוותר ומה צריך להוסיף | באדיבות: Ynet פתק שהכין מנכ"ל האוצר, לקראת פגישת המו"מ עם שלמה פילבר  בנושא התאגיד : על מה  אי אפשר לוותר ומה צריך להוסיף, באדיבות: Ynet

 

במסיבת עיתונאים שכינס כחלון ניסה להדוף מנכ"ל המשרד שי באב"ד את השאלות הקשות שהוטחו בו. באב"ד הדגיש כי מטרתו של האוצר בזמן המשא ומתן הייתה "שמירה על הקמת התאגיד, הרחקת פוליטיקאים מהמינויים, רשות השידור תיסגר וחוק התקשורת שהיה כל הזמן על הפרק, שהיה אמור לתת שליטה על כל אמצעי השליטה" יורד מהפרק. כן הזכיר כי "זו לא יוזמה של משרד האוצר, הוא לא יזם את החקיקה, אף אחד לא שיתף פעולה, יש ראש ממשלה ושר תקשורת במדינת ישראל שהחליט על מדיניות אחרת".

 

 

 

החשש כעת הוא כי הנהלת רשות השידור שנחשבת נוחה לנתניהו ואמורה לנהל זמנית את חברת החדשות החדשה שתקום בפועל תהפוך לקבועה. מי שאמור להחליף אותה הוא הנהלה שתמונה על ידי ועדת איתור. ועדה זו תמונה על ידי שופט בדימוס שרק הוא ימונה על ידי שר התקשורת, במטרה לשמור על ריחוק בין הנהלת הגוף לבין הפוליטיקאים. לשאלה כיצד יובטח כי ההנהלה הזמנית לא תהיה בפועל קבועה אמר באב"ד, כי על פי החוק שיקודם ההנהלה הזמנית תוכל לפעול חצי שנה לכל היותר - עד חודש נובמבר. עם זאת, החשש הוא שהמהלך יידחה מעבר לכך וההנהלה הזמנית תהפוך כאמור לקבועה. 

על פי הסיכום, תהיה עדיפות לקליטת עובדי רשות השידור בתאגיד החדשות החדש על פני עובדי התאגיד "כאן", לשאלה באיזה מובן תהיה עדיפות לעובדי רשות השידור בגוף החדש ענה באב"ד "אין עוד החלטה לגבי כמה אנשים ייקלטו. (הדבר) ייעשה על פי ותק ויילקחו בחשבון הכישורים, היכולות והמעמד. אנחנו לא רוצים להיות מעורבים בבחירת האנשים".

באב"ד הודה בחוסר הבהירות ששורר כעת גם בממשלה כשאמר "אנחנו בשלב זה לא יודעים אם הם (עובדי התאגיד, ע"מ) מפוטרים או לא". ובהמשך ציין כי "בעיית העובדים הייתה לפני, היא לא הייתה בעקבות ההסכם הזה". כעת סוגיית העובדים בתאגיד השידור החדש וברשות השידור נותרה פתוחה, עד שהנהלת חברת החדשות החדשה תקבל את ההחלטות על מינויים.

באב"ד וכחלון התעקשו כי המסגרת התקציבית תישמר במסגרת ההסכם "בשוטף". אולם כעת עולה השאלה כמה יעלו הפיצויים בעקבות ההסכמים החדשים, שלטענתו של באב"ד נעשו בתיאום עם יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן. 

משה כחלון, צילום: מוטי קמחי משה כחלון | צילום: מוטי קמחי משה כחלון, צילום: מוטי קמחי

במקביל למסיבת העיתונאים שכחלון ערך לצגת מתווה התאגיד החדש מפגינים עובדי התאגיד מחוץ לקרית הממשלה בתל אביב וחסמו את הכביש. מועצת התאגיד הביעה מוקדם יותר התנגדות נחרצת למתווה החדש.

יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן, שצפוי להוות גורם משמעותי בסוגיית הפיצויים לעובדים המפוטרים, התייחס לסוגיית רשות השידור והתאגיד ואמר כי: "המשחק הציני של הממשלה הוביל לשיסוי של עובדים בעובדים. לא הסכמתי להיות חלק מהמשחק הציני הזה ולא אסכים גם בעתיד. לא הסכמתי להיכנס לשאלת הפלטפורמה בעקביות מאז פרוץ המשבר, לאור השיקולים שעמדו מאחוריה. אני כן דאגתי ואמשיך לדאוג לעובדים בעקביות. כל מהלך שיקבע לא יושלם לפני שיהיה פתרון למקסימום עובדים אשר ימשיכו לעבוד, ומקסימום תנאי פרישה הולמים. הבהרתי זאת היום לשר האוצר וראש הממשלה, וכך אעשה".

תגיות