אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חרם חברתי: המפרסמים נגד גוגל צילום: SalamPix/ABACA

חרם חברתי: המפרסמים נגד גוגל

למפרסמים שמחרימים את גוגל לא באמת אכפת מתוכן שנאה, הם פשוט רוצים יותר שליטה ויכולת לבחור היכן הם יוצגו

31.03.2017, 20:25 | נמרוד צוק
1. שיבוץ לקוי. 250 מותגים, בהם כמה מהתאגידים הגדולים והעשירים על הפלנטה, כבר הצטרפו לחרם המפרסמים על גוגל, לאחר שזו שיבצה פרסומות על גבי סרטונים שהעלו גורמי ימין קיצוני ודאעש ליוטיוב. לפי הערכת אנליסטים בחברת נומורה איסטינט, גוגל כבר הפסידה 750 מיליון דולר בהכנסות רק מהסרת סרטוני פרסומת ביוטיוב, לא כולל המודעות ברשת הפרסום שלה.

קראו עוד בכלכליסט

2. סטנדרט כפול. תגובת גוגל למשיכת הפרסומות חושפת את צביעות החברה ואת הסטנדרטים הכפולים שלה. כשהתגלה בסוף השנה שעברה כי מנוע החיפוש של החברה מציג תכנים גזעניים, אנטישמיים ושקריים במיקום גבוה בתוצאות החיפוש ובכך תורם להפצת שנאה, הגיבה החברה במשיכת כתף והסבירה כי לא מתפקידה לצנזר את הרשת. אבל ברגע שהתכנים איימו לפגוע לה בכיס, החברה הגיבה מיידית ואגרסיבית, התנצלה בפומבי, שינתה את מדיניות הצמדת הפרסומות ושחררה כלים חדשים למפרסמים.

לא לפרסומות על תכנים של דאעש, אבל בחייאת, תן הנחה , צילום: SalamPix/ABACA לא לפרסומות על תכנים של דאעש, אבל בחייאת, תן הנחה | צילום: SalamPix/ABACA לא לפרסומות על תכנים של דאעש, אבל בחייאת, תן הנחה , צילום: SalamPix/ABACA

3. בעל המאה. כלל ידוע הוא שכשמקבלים משהו בחינם באינטרנט, פירוש הדבר הוא שהמשתמש הוא המוצר. חרם הפרסומות ממחיש את המשמעות המעשית של הכלל שכבר הפך לקלישאה. מבחינת גוגל, משתמשי הקצה אינם לקוחות אלא אמצעי, וצורכיהם — כמו שמירה על חופש הביטוי מחד ומניעת הפצת שנאה מאידך — לא באמת מעניינים אותה. מי שבאמת קובע את חוקי המשחק הם המפרסמים הגדולים.

4. הסיפור האמיתי. אך ייתכן שהחשש מקישור בין המותג לתוכני שנאה הוא בכלל לא הסיפור האמיתי. לפי העדכונים האחרונים בפרשה, מה שיגרום למפרסמים לרדת מהעץ ולבטל את החרם הוא לא הגנה טובה יותר מפני הצגת מודעות בסרטוני דעאש אלא הנחה משמעותית על פרסום במיקומי פרימיום. פרשנויות אחרות גורסות כי המפרסמים רואים בפרשה הנוכחית הזדמנות פז לכופף את ידה של גוגל ולהכריח אותה לתת להם יותר שליטה במיקום המודעות שלהם.

5. איפה שכואב. הלקח העיקרי מהסיפור עבור משתמשי האינטרנט הפרטיים, שאינם שולטים בתאגיד חזק, הוא שאם רוצים לשנות משהו באופן שבו חברה גדולה כמו גוגל מתנהלת, הדרך לעשות זאת היא לא לסמוך על טוב לבן של החברות, אלא לאיים על המפרסמים שלה בחרם צרכני. בדיוק כמו במקרה של קמפיין #DeleteUber.

תגיות