צילום: צביקה טישלר
נשיא התאחדות בוני הארץ: צריך להכריח ראשי ערים לאשר תוכניות של התחדשות עירונית
לדברי רוני בריק, "אלפי אנשים חיים בדירות מתפוררות, מטפסים 4 קומות ללא מעלית ומחכים שהממשלה תעשה משהו". לדברי מנהלת אגף התחדשות עירונית, הגורם המעכב הוא ש"לוקח 5-10 שנים להוציא היתרי בנייה"
02.04.2017, 12:04 | אמיתי גזית
"שנה של קיפאון בתחום ההתחדשות העירונית חלפה עלינו וכעת אנו ניצבים אל מול קיפאון חדש. אלפי יחידות דיור נותרות על הנייר, אלפי אנשים חיים בדירות מתפוררות, מטפסים 4 קומות ללא מעלית ומחכים שהממשלה תעשה משהו". כך אמר הבוקר נשיא התאחדות בוני הארץ, רוני בריק, ביום עיון מקצועי בנושא חוק הרשות להתחדשות עירונית וחוק המארגנים, שאירגנו התאחדות בוני הארץ ומשרד אגמון ושות' רוזנברג הכהן ושות'.
בריק הוסיף ואמר: "על אף החשיבות הגבוהה של פרויקטי התחדשות עירונית ולמרות כל מה שנעשה עד היום בעניין הזה - התוצאה היא שפרויקטים מעטים בלבד יצאו לפועל".
בהמשך דבריו תקף בריק ראשי ערים שמונעים פרויקטים של התחדשות עירונית. לדבריו: "אם יהיו ראשי ערים שלא יאפשרו בנייה גם לאחר קבלת תמיכה מהרשות להתחדשות עירונית, צריך להכריח אותם לאשר את הבנייה".
התחום הבולט ביותר שבו יהיה על הרשות לטפל הוא החסם המוניציפלי. ראשי ערים מתנהגים שנים כאילו אין כאן משבר דיור ומונעים בנייה".
עינת גנון, מנהלת אגף התחדשות עירונית, משרד הבינוי והשיכון, הציגה בכנס נתונים על פרויקטים בתחום ההתחדשות העירונית. לדבריה הצטברו במוסדות התכנון תוכניות פינוי בינוי מאושרות המאפשרות לבנות כ-50 אלף דירות חדשות, הבעיה היא "שלוקח 10-5 שנים להוציא היתרי בנייה". גנון הוסיפה כי ב-2016 היו בהליכי בנייה 8,000 דירות חדשות בבמסגרת פרויקטים של התתחדשות עירונית. לדבריה הכמות הזו גדולה מהיעד שהגדירה הממשלה. "אנחנו עומדים ביעדי הממשלה, אבל אני חייבת לומר בכנות שכאשר קבענו אותם ב-2013, קבענו יעדים מאוד זהירים, בין היתר בגלל שאנחנו כממשלה לא אחראים למימוש הפרויקטים, זו הייתה הפעם הראשונה שנקבעו יעדים בתחום ההתחדשות עירונית".
3 תגובות לכתיבת תגובה