אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
5 מיתוסים שצריך לנפץ על הסוללה של הסמארטפון צילום: שאטרסטוק

5 מיתוסים שצריך לנפץ על הסוללה של הסמארטפון

האם יש חשיבות למתי ולכמה זמן מטעינים את הסוללה, האם כדאי לתת לסוללה להתרוקן, מה ההבדל בין המטענים השונים והאם נכון לכבות בבת אחת את כל האפליקציות הפועלות ברקע?

03.04.2017, 16:58 | שירות כלכליסט

הסוללה המעניקה אנרגיה לטלפונים החכמים לנו לא השתנתה בהרבה בעשורים האחרונים, אולם עם הזמן התפתחו הרבה תיאוריות לגבי השימוש הנכון בהם.

כמה מתיאוריות שגויות אלו כה נפוצות עד כי הם כמעט מיתוסים וככאלה – הגיע הזמן לנפצן.

קראו עוד בכלכליסט

1. סוללות סמארטפון נועדו להחזיק לעד

 

לסוללות הליתיום-יון ברוב הסמארטפונים אין את הסוד לחיי נצח – בשימוש נכון עליהן להחזיק כ-80% מיכולת הטעינה המקורית למשך 300-500 סבבי הטענה מלאה. משתמשים כבדים יכולים לצפות לחיי סוללה של שנה בטרם תורגש היחלשות וביצועים ירודים. למשתמש ממוצע, זמן זה יכול להגיע עד שנתיים של שימוש.

באתר חברת אפל ישנם מספר עמודים המוקדשים לנושא שימור הסוללה ובה נאמר כי "הקיבולת של סוללות ליתיום-יון פוחתת במעט בכל טעינה". אולם כתוב גם כי ניתן להטעין סוללה במכשיר אפל בכל עת, מה שמחזק את המיתוס הבא:

הטענת סמארטפון, צילום: גטי אימג הטענת סמארטפון | צילום: גטי אימג'ס הטענת סמארטפון, צילום: גטי אימג

 

2. אין חשיבות למתי ולמשך כמה זמן מטעינים את הסוללה

 

אם סמארטפון שברשותכם לא בשימוש רב, או שאתם מאלו הרצים לרכוש מכשיר חדש כל פעם שיוצא אחד לשוק, אז אדרבא – טענו את מכשירכם כאוות נפשכם.

אולם אם אתם מבקשים להעניק לסוללה תוחלת חיים ארוכה ככל שניתן, "לעולם אל תתנו לא להתרוקן לחלוטין ולעולם אל תתנו לו להיטען ל-100%. החוק היסודי הוא להטעין כשהסוללה מגיעה ל-20% ולהטעין עד ל-80%", אומר קארל האו, אנליסט מובייל לשעבר.

אם תרצו, הדבר דומה לתזונה יומית – עדיף לאכול כמה ארוחות קלות ביום מאשר מעט ארוחות כבדות. ריקון מוחלט של הסוללה דרך קבע מאיץ את השחיקה של החומר הפנימי ובדומה לכך – גם טעינה ממושכת מידי.

3. אין לתת לסוללה להתרוקן עד לכיבוי המכשיר

 

כפי שנאמר בסעיף הקודם, אכן לא כדאי לעשות זאת דרך קבע. אולם אפשר לעיתים רחוקות לתת לנייד סבב ריקון וטעינה מלא. הדבר עוזר לרכיבי המחשב במכשיר לבסס את נקודות הטעינה הגבוהות והנמוכות של המכשיר ויאפשר למכשיר קריאה מדויקת יותר של מצב סוללה.

"אני נותן למכשיר להתרוקן ואז מטעין אותו לחלוטין כל שלושה חודשים" אומר סטיוארט תומסיאן, בעליו של שירות גדג'טים Enjoy בסן פרנסיסקו.

4. כל המטענים דומים

 

בכל הנוגע לטעינת המכשיר, לא מומלץ לקמץ במטענים, בכבלים ובמתאמים. כשחברה כמו סמסונג או אפל מייצרות סמארטפון, הן גם מייצרות את המטענים בהתאם למכשיר. מטענים מחברות אחרות ואמינות הם בסדר גמור, אולם רצוי להימנע ממטענים זולים משום שהם עלולים להזרים פחות מידי – או הרבה יותר גרוע – יותר מידי – חשמל למכשירכם ולהרוס אותו.

מעט מדי מתח במטענים גורם לטעינה איטית מאד של המכשיר, ומתח גבוה מידי עלול לגרום להתחממות המכשיר ואף להרס שלו.

5. אם הסוללה שלכם עומדת להתרוקן, יותר מדי אפליקציות פועלות ברקע

מאד מהנה לסגור בהינף אצבע בו-זמנית את כל האפליקציות הפועלות ברקע – קצת כמו לנקות במכה אחת את הבית.

סקוטי לובלס, יועץ מוסמך מטעם אפל מסביר: "אכן ניתן לסגור אפליקציות במהירות באמצעות קיצורים למיניהם כגון הקשה כפולה והזזת האצבע, אבל למעשה אם עושים זאת באופן קבוע הדבר למעשה מחליש את הסוללה". כמו כן סגירה מהירה מוחקת את האפליקציה מהזיכרון קצר-הטווח של המכשיר, כך שבפעם הבאה שתרצו לפתוח את האפליקציה – יהיה עליה להיטען מחדש מה שמחייב אנרגיה מהסוללה.

תגיות

23 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

22.
למספר 15- גם מתרגמים הם לא מחזיקים
מדובר בכתבה שתורגמה עם גוגל טרנסלייט, ופורסמה על ידי אלגוריתם. כפי שניתן להבחין- גם עורך לשוני לא נתן הצצה לפני הפרסום(יש עורך לשוני עדיין בידיעות? או שהחליפו אותו באיש מכירות לשיווק?) שום יצור אנושי בעל דופק לא היה מעורב בהבאת הכתבה הזו לפרסום. לצערנו, ניתן לטעון זאת לגבי המון כתבות המתפרסמות באתר הזה
הג'וקר  |  09.04.17
לכל התגובות