אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
התקנתם מערכת בטיחות ברכב? מבחן הרישוי יהיה מסובך יותר

בלעדי לכלכליסט

התקנתם מערכת בטיחות ברכב? מבחן הרישוי יהיה מסובך יותר

לפי תקנות שמגבש משרד התחבורה, בעלי רכבים שבהם מותקנות מערכות בטיחות יידרשו לאישור שנתי על תקינותן. הבעיה: מכוני הרישוי לא ערוכים לבדיקת המערכות

04.04.2017, 07:07 | תומר הדר

משרד התחבורה מגבש בימים אלה נוהל חדש לבדיקת תקינותן של מערכות בטיחות מצילות חיים ברכבים. לפי הנוהל המתגבש, כל בעל רכב שבו מותקנת מערכת מסוג זה יחויב לספק אישור שנתי על תקינותה כחלק ממבחן הרישוי השנתי של הרכבים.

מכיוון שהמכונים שבהם מתבצעים מבחני הרישוי אינם ערוכים לבצע את הבדיקות, בעלי הרכבים יחויבו ככל הנראה לספק אישור תקינות ממתקין מערכות, שיבדוק אם המערכת אכן פועלת בהתאם לדרישות היצרן. הנוהל החדש צפוי לגרום למבחן הרישוי להיות מורכב וארוך יותר — דבר שיפגע בבעלי רכבים שבהם מותקנות המערכות.

קראו עוד בכלכליסט

ישראל כץ. מחייב התקנה של המערכות, צילום: גדעון מרקוביץ ישראל כץ. מחייב התקנה של המערכות | צילום: גדעון מרקוביץ ישראל כץ. מחייב התקנה של המערכות, צילום: גדעון מרקוביץ

במהלך החודש שעבר, זמן קצר לאחר החתימה על העסקה למכירת מובילאיי לאינטל, הודיע שר התחבורה ישראל כץ כי מינואר הקרוב כל רכב חדש המיובא לארץ יחויב בהתקנה של מערכת בקרת סטיה מנתיב ומערכת שמירת מרחק מלפנים. לפי חוק, כאשר לפי תקנה מותקן אביזר בטיחות חובה במכונית, בניגוד לאביזר בטיחות שהתקנתו הא רשות בלבד, מדובר בחלק בלתי נפרד מן המכונית. כאשר מדובר במערכות בטיחות — חובה לבצע בחלק זה של הרכב בדיקה במהלך מבחן הרישוי השנתי כדי לוודא את תקינותו — בדיוק כפי שבדיקת תקינות מתבצעת בבלמי הרכב, במערכת התאורה שלו ובגלגליו.

אלא שמכוני הבדיקה בישראל כלל אינם מצוידים במערכות הנדרשות לביצוע הבדיקה. "כיצד אבדוק בעתיד האם מערכת ההתרעה עובדת? האם עליי לבצע נסיעת מבחן עם המכונית ולסטות מנתיב הנסיעה באופן מסוכן כדי שההתרעה תצפצף? האם עליי ליצור מצב בו איני שומר מרחק ממכונית אחרת? מדובר כאן בסכנה", הזהיר בעל מכון בדיקה בשיחה עם "כלכליסט".

כיום פועלות בישראל שלוש חברות אשר משווקות את מערכות הבטיחות שמשרד התחבורה ידרוש מינואר הקרוב: מובילאיי ואיוואקס הישראליות ו־MOVON הקוריאנית.

תגיות