אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ועידת האנרגיה

שי באב"ד: "הרפורמה בחברת החשמל לא צריכה להיעשות בכוח, לציבור קשה עם שביתות חשמל"

מנכ"ל משרד האוצר אמר בוועידה הלאומית לאנרגיה בשיתוף "כלכליסט", כי "המטרה היא לא לפרק את חברת החשמל אלא למקד את פעילותה בחלוקה ובהולכה, ועל הדרך לייעל אותה"

04.04.2017, 11:37 | ניר טל

"במסגרת הדיונים על הרפורמה בחברת החשמל, התחלנו במו"מ עם העובדים אך בחודשיים האחרונים נוצר קיפאון. לאחר הבחירות בהסתדרות נוכל להמשיך לשבת ולסדר את הדברים", כך אמר הבוקר (ג') מנכ"ל משרד האוצר שי באב"ד בוועידה הלאומית לאנרגיה של המכון הישראלי לאנרגיה וסביבה בשיתוף "כלכליסט".

"לפני כשנה לערך הטיל שר האוצר על סגן השר להקים צוו שיניע שוב את התהליך (הרפורמה בחברת חשמל) שעליו מדברים כבר עשרים שנה", המשיך באב"ד. "הכבוד הגדול נפל על מנכ"ל משרד האנרגיה שאול מרידור ועליי. התחלנו מהלך עם רשות החשמל לראות אם מצליחים להגיע למתווה מוסכם על הממשלה. אחרי מספר חודשים גיבשנו עמדה ממשלתית סגורה. בשלב הבא ישבנו עם החברה במטרה להגיע לעמדה משותפת ואז התחילו השיחות עם העובדים. חשוב להגיע להסכמות עם העובדים ולא בכוח, ובמיוחד לא בחברת חשמל. הציבור לא יכול לעמוד מול שביתות חשמל".

שי באב"ד בוועידה. "לא ללכת בכוח עם עובדי חברת החשמל", צילום: אוראל כהן שי באב"ד בוועידה. "לא ללכת בכוח עם עובדי חברת החשמל" | צילום: אוראל כהן שי באב"ד בוועידה. "לא ללכת בכוח עם עובדי חברת החשמל", צילום: אוראל כהן

באב"ד התייחס גם לקווים המנחים של הרפורמה המיועדת: "חילקנו את תחומי הפעילות של החברה לייצור, הולכה וחלוקה. הייצור הוא מקטע חשוב מאוד שבסופו של התהליך ייצא מידיה של החברה, כדי שתוכל להגדיל את השקעותיה ברשת חלוקה והולכה. חוב של למעלה מ-4 מיליארד שקל ודרך ההתנהלות הובילו לכך שבשנים האחרונות ההשקעה ברשת היה מינימלית, ורחוקה מאיך שהיינו רוצים לראות אותה. המטרה היא לא לפרק את חברת החשמל אלא למקד את פעילותה בעולם החלוקה וההולכה, ועל הדרך לייעל אותה. זו לא רפורמה פשוטה והיא אינה מתקבלת באהדה בחברה. אני מקווה שאחרי חודש מאי נשב יחד עם יו"ר או יו"רית ההסתדרות הנבחרת ועם הוועד ונקדם זאת. גם אם הרפורמה לא תצא לדרך, היא עובדת בפועל כי כ-40% מהחשמל לא נמצא ברשת".

בנושא סגירת מתקן האמוניה אמר באב"ד: "צריך לאפשר לו להמשיך לפעול. הוגשה בקשה להפעילו עד ה-1.6, וזה תלוי בהחלטתו של השר להגנת הסביבה. בטווח הארוך, שהוא החשוב ועליו דיברנו עם משרד הכלכלה, נשקלת האופציה להקים מפעל לייצור אמוניה במישור רותם. יש לזה היתכנות".

בשונה מעמדת מנכ"ל משרד רה"מ אלי גרונר, אמר באב"ד: "אני חולק עליו, הממשלה לא צריכה להקים מפעל עבור הסקטור הפרטי. שיבוא הסקטור הפרטי, ישקיע ויקים מפעל כי אנחנו לא נוכל לממן אותו. מה שכן, ניתן תמריצים רגילים שקיימים היום במסגרת חוק עידוד השקעות הון. יש כ-1,000 עובדים במפעל ויצוא האמוניה של חיפה כמיקלים וכיל עומד כ-700 מיליון דולר. זה לא קריטי למדינה אבל אנחנו רואים בזה חשיבות גדולה, ונפעל כדי שהמפעל יוקם מההשקעות של הסקטור הפרטי".

בסיום דבריו התייחס באב"ד לנושא תאגיד השידור ואמר: "אני מציע להמתין לתזכיר החוק שיופץ בסוף השבוע, ולאחריו כל השאלות והתהיות יתבהרו. התאגיד החדש יקום". 

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
גנב דעת!!!!
מתי פעם אחרונה הייתה שביתת חשמל? "היד על השאלטר" הורידה את השאלטר בפעם האחרונה בשנת 77' - לפני 40 שנה!!! אתם לא עושים רפורמה בחברת חשמל מהסיבה המאוד פשוטה שהיא מתקיימת בפועל - בחינם! 30% מיכולת הייצור נמצאת אצל יצרנים פרטיים! 50% מהייצור חשמל היומיומי מיוצר ע"י יצרנים פרטיים. מצבת כ"א בחח"י ירדה בשנתיים האחרונות בכ-1,000 עובדים כאשר העובדים הקיימים לא קיבלו כלום! אל תספר סיפורים, ועד העובדים מתכנן לרפורמה אבל אתם רוצים להוריד אותם על 4!
אחד שיודע  |  04.04.17
לכל התגובות