קונים ספר בישול של סלבריטאים? אל תאמינו לטיפים שלהם
מחקר חדש מצא שספרי בישול של גווינית' פלטרו, רייצ'ל ריי ואינה גרטן (המוכרת כ-Barefoot Contessa) כוללים עצות גרועות בכל הקשור להיגיינת האוכל, ומעלים את הסיכוי להרעלת מזון
אל תאמינו לכל מה שהמפורסמים אומרים, במיוחד אם הם מספקים עצות לגבי אוכל. מחקר חדש מצא שספרי בישול שמפרסמים סלבריטאים כמו גווינית' פלטרו, רייצ'ל ריי ואינה גרטן (המוכרת בשם Barefoot Contessa) כוללים עצות גרועות בכל הקשור להיגיינת האוכל, ומעלים את הסיכוי להרעלת מזון.
המחקר שנערך על ידי חוקרים מאוניברסיטת צפון קרולינה ופורסם בבריטיש פוד ג'ורנל, עבר על 1,497 מתכונים מ-29 ספרי בישול שברשימת רבי המכר של הניו יורק טיימס. מהממצאים עולה כי המתכונים לא כללו מידע מספק לגבי אופן ההכנה והבישול של חומרי גלם כמו בשר, עוף, פירות ים וביצים, וטמפרטורות הבישול שנכתבו לא היו מדויקות.
לפי המחקר, 89 בלבד מבין כל המתכונים שנבדקו סיפקו מידע מדויק לגבי הדרכים להפחתת הידבקות במחלות דרך האוכל. כך למשל, מתכון לעוף בגריל מספר הבישול של פלטרו It's All Good, מורה לקוראים לשטוף ולייבש את העוף לפני הבישול, הוראה שבמשרד לתקינות המזון בבריטניה מזהירים לא לעשות, שכן זה עלול להוביל להתפשטות של בקטריה הגורמת להרעלת מזון אצל אנשים.
"ספרי בישול אמנם לא נתפסים כמקור העיקרי לגבי מידע על בטיחות מזון, אך מכירות ספרי הבישול הן גבוהות, והם נועדו להיות חינוכיים", הגיב פרופסור בן צ'פמן, אחד ממחברי המחקר.
החוקרים בדקו בין השאר האם המתכונים כללו הוראות לאילו טמפרטורות לחמם את האוכל, והאם הטמפרטורה הזו נחשבת כ"בטוחה". הם מצאו כי 123 מתכונים בלבד (המייצגים 8% מכלל המתכונים שנבדקו) ציינו טמפרטורה ספציפית לבישול האוכל, אך לא כל הטמפרטורות שצוינו היו גבוהות מספיק כדי להפחית את הסיכוי להרעלת מזון. למעשה, 99.7% מהמתכונים סיפקו "מדדים סובייקטיביים" כדי לקבוע מתי המנה מוכנה, אך אף אחד מהמדדים לא סיפק מידע מהימן כיצד לדעת אם האוכל בושל עד לטמפרטורה בטוחה, שתבטיח הרג הבקטריות המסוכנות. "המדד השכיח ביותר היה זמן בישול, שהופיע ב-44% מהמתכונים, אך זמן בישול הוא מדד לא מהימן מכיוון שגורמים רבים יכולים להשפיע על הזמן שלוקח לבשל משהו, החל מגודל המנה שמבושלת, מה הייתה הטמפרטורה שלה לפני שנכנסה לתנור, הבדלים בתנורים וכן הלאה", הוסיפה קטרינה לווין, המחברת הראשית של המאמר.
3 תגובות לכתיבת תגובה