אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בעלי שכר נמוך מצטרפים לקרנות ברירת המחדל צילום: שאסטרסטוק

בעלי שכר נמוך מצטרפים לקרנות ברירת המחדל

הקרן של מיטב דש גייסה כבר יותר מ־13 אלף איש בעלי הכנסה ממוצעת של 3,974 שקל בחודש

05.04.2017, 08:19 | רחלי בינדמן

רפורמת פנסיית ברירת המחדל של משרד האוצר, שנועדה לספק דמי ניהול זולים לחוסכים בעלי הכנסה נמוכה, מראה סימני הצלחה ראשונים. קרוב ל־20 אלף איש כבר הפקידו כספים בקרנות ברירת המחדל של מיטב דש והלמן־אלדובי, כ־13 אלף מתוכם במיטב דש, שמשכה אליה בעלי שכר נמוך.

קראו עוד בכלכליסט

לפי נתונים שהגיעו לידי "כלכליסט", השכר הממוצע של החוסכים שהצטרפו לקרן ברירת המחדל של מיטב דש הוא 3,974 שקל בחודש. אותם חוסכים משלמים דמי ניהול של 0.01% על הסכום הצבור ו־1.31% על ההפקדות. יש לציין כי לא מדובר בהכרח במשכורת נטו של אותם חוסכים, אלא רק בשכר המובטח לצורכי פנסיה. בהתחשב בכך ששכר המינימום בישראל הוא 5,000 שקל בחודש, חלק מהמצטרפים לקרן של מיטב עובדים במשרה חלקית.

לשם השוואה, בקרן מבטחים של מנורה - קרן הפנסיה הגדולה בישראל - השכר הממוצע הוא 7,800 שקל בחודש. המצב דומה בשאר קרנות הפנסיה הגדולות: בכולן השכר הממוצע הוא בסביבות 7,000 שקל, גבוה ב־76% מהשכר הממוצע של המצטרפים לקרן פנסיית ברירת המחדל של מיטב־דש.

בעוד שנתוני מיטב דש מצביעים על הצלחה ביישום מטרות הרפורמה, נתוני קרן ברירת המחדל של הלמן־אלדובי מציירים תמונה שונה: השכר הממוצע של המצטרפים לקרן הוא 7,241 שקל בחודש, גבוה במעט מהממוצע של קרנות הפנסיה הגדולות. סיבה אפשרית לכך היא שהלמן־אלדובי עדיין בתהליכי גיוס חוסכים - הקרן גייסה עד כה רק 5,899 איש - וייתכן שעדיין לא מדובר בנתונים מייצגים. מעבר לכך, בהלמן מתחייבים לדמי ניהול נמוכים יותר של 0.001% מהסכום הצבור ו־1.49% מההפקדה וייתכן שחוסכים בעלי צבירות גבוהות בחרו בה מסיבה זו.

 

הנתונים של מיטב מהווים אינדיקציה לכך שרפורמת פנסיית ברירת המחדל מממשת את מטרתה: הוזלת דמי ניהול לחוסכים מהשכבות החלשות. הרפורמה נועדה להוריד את דמי הניהול עבור מי שעובדים אצל מעסיקים שאינם גדולים מספיק או ששכרם אינו גבוה מספיק כדי שיוכלו להשיג הטבות ולכן שילמו עד כה דמי ניהול גבוהים הקרובים לדמי הניהול המקסימליים: 0.5% מהסכום הצבור ו־6% מההפקדות החודשיות.

 

איתי ברדה, מנכ"ל הלמן אלדובי גמל ופנסיה: "קצב המצטרפים והמאפיינים שלהם הפתיעו לטובה את הנחות החברה, השכר הממוצע הינו גבוה יותר ואף צפוי לעלות בהמשך, עקב זכייתנו במכרזים של מעסיקים אסטרטגים. אנו רואים שהמצטרפים לרוב הינם עמיתים צעירים בעלי מודעות גבוהה יותר לחסכון הפנסיוני ולחשיבותו, אך אנו מזהים גם מגמה חדשה לאחרונה של מצטרפים מבוגרים יותר".

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
תגובה ל -2
איזה מחשבה לטווח רחוק יש במיטב דש ניראה לך? הם הרי מכרו את החברה לסינים או לפחות מקווים. לא מדובר פה במחיר הפסד קטן אלה בהפסד ענק. הם מנסים לנפח את הנכסים שלהם כדי לעשות אקסיט ועוד חשבו שהפנסיה תיהיה ״מוצר חדירה״ ואז הם יבואו לארגונים ויקחו את הגמל וההשתלמות. אבל אסטרטגיית חדירה כזאת סופה כמו תמיד לקרוס. בינתיים יש פדיונות ענק והלקוחות בורחים מהם בהיקפים של מיליארדים. הפניית הגב לסוכנים חוזרת אליהם כמו בומרנג לפרצוץ. הם יכולים להמשיך להאכיל את גברת בידמן בסיפורים על כמויות של מצטרפים כאשר
שן חולצת  |  06.04.17
2.
חישוב סנדלרים
עבור שכר ממוצע של 3,974 וד"נ 1.31% מהפקדה, הפקדה מלאה לתגמולים מזכה את מיטב דש בכ- 6.5 ש"ח בחודש, אולי קצת יותר אם מופקדים פיצויים. לגבי ד"נ מצבירה, בכלל הסכום מגיע לכמה אגורות. האם מיטב בכלל מכסים את עלות התפעול\ מרוויחים מלקוחות כאלה, או שהם מוכנים לספוג הפסד קטן בתקווה שמדובר בצעירים שישארו לקוחותיהם אל תוך התקדמותם בקריירה ומדרגות השכר? כמו כן מעניין מה תהיה ההשפעה של ריבוי בעלי שכר נמוך על המאזן האקטוארי.
אריק  |  05.04.17
1.
המהפך האמיתי - בדמי הניהול בשאר החברות
דמי הניהול בכל החברות נחתכו בחצי לעובד הבלתי מאוגד. היום כל אחד יכול לקבל 2.5 להפקדה ו 0.75 לחסיכון, ועם מיקוח אפילו לרדת מתחת לכך. דבר שהיה חלום לעובד הבלתי מאוגד לפני שנתיים. אין ספק שהמהלך חתך את דמי הניהול משמעותית. עם זאת, אם לא ייכנסו לפחות עוד 5 חברות חדשות, בתוכן גם מסלולים חדשניים (ניהול עצמי, אלגוטריידינג, התמקדות בנכסים לא-סחירים ועוד) - בתוך חמש שנים המצב יחזור כנראה לקדמותו...
שכיר  |  05.04.17