אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נחתם הסכם קיבוצי להסדרת זכויות המנופאים ומפעילי עגורן צריח צילום: עמית מגל

נחתם הסכם קיבוצי להסדרת זכויות המנופאים ומפעילי עגורן צריח

על פי ההסכם, שכרם ההתחלתי של המנופאים יעלה בעשרות אחוזים ויכלול תוספות ייחודיות לשכר. כמו כן יהיה שיפור בסביבת העבודה הפיזית של המנופאים, בדגש על שיפור הבטיחות

06.04.2017, 11:18 | אסנת ניר

הבוקר נחתם הסכם קיבוצי להסדרת זכויות המנופאים ומפעילי עגורן צריח. על פי ההסכם, שכרם ההתחלתי של המנופאים יעלה בעשרות אחוזים ויכלול תוספות ייחודיות לשכר. הצדדים הסכימו, כי מרגע כניסת ההסכם לתוקף שכר המינימום למנופאי יעמוד על 49 שקל לשעה, וכשנה וחצי ממועד כניסת ההסכם לתוקף, יעלה השכר ל-52 שקל לשעה. לכך תתווסף תוספת מאמץ בגין גובה ובידוד בסך 3.5 שקלים לשעה.

קראו עוד בכלכליסט

ההסכם להסדרת זכויות המנופאים בענף הבניין יצורף כנספח להסכם הענפי בענף הבנייה והתשתיות שנחתם ביוני 2015 והורחב על ידי צו הרחבה בנובמבר 2015.

כמו כן, העובדים יהיו זכאים לקרן השתלמות כאשר הפקדות המעביד יעמדו על 5% (2.5% מהעובד). ההסכם מסדיר תוספת סיכון מיוחדת בסך 4 שקלים לשעה בעת מצב מיוחד בעורף.

מנוף קרס על בית ברמת גן (ארכיון), צילום: מוטי קמחי מנוף קרס על בית ברמת גן (ארכיון) | צילום: מוטי קמחי מנוף קרס על בית ברמת גן (ארכיון), צילום: מוטי קמחי

אך הנושא המהותי ביותר עליו המנופאים מנהלים מאבקם ממושך כאשר רק לפני כחודשיים התמוטט מנוף וגרם נזק לבני אדם ולרכוש הוא בטיחותם.

לפני כחודשיים אף הוכרז סכסוך עבודה בענף הבניין להסדרת מכלול תנאי העסקתם של המנופאים, כאשר נושא הבטיחות של העובדים עומד בראשם. ההסתדרות מציינת כי סוגיה זו הוסדרה בהסכם וכי יהיה שיפור בסביבת העבודה הפיזית של המנופאים, בדגש על שיפור הבטיחות. ההסכם קובע כי הצדדים יפעלו במשותף כדי להכשיר עובדים מקומיים למקצועות האיתות והעניבנות, באמצעות קיום הכשרות מיוחדות. לצד אלה, ההסכם מבטיח פנייה משותפת של הצדדים לרשויות הרלוונטיות במטרה למנוע זיוף רישיונות מנופאי, ולשם הסדרת תחום חברות המנוף. הוא אף קובע תקן מינימלי לתנאים וציוד נדרש בתא המנוף, לצד תכניות עבודה בעניינים שונים, כגון: מתקני העלאת ציוד למנוף, ציוד מתאים לעבודה על מנופים בגובה רב ועוד.

יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן, אמר עם חתימת ההסכם כי: "זהו צעד ראשון בדרך ארוכה להסדרת הבטיחות בכל ענף הבנייה. ההסכם להסדרת זכויות המנופאים עליו חתמנו היום עושה צדק היסטורי עם קבוצה של עובדות ועובדים הממלאים תפקיד מאתגר, המהווה תפקיד מפתח גם בתחום הבטיחות באתרי בנייה, והם ראויים לתגמול שמכבד את עמלם. לצד שיפור משמעותי בשכר, ההסכם מעגן גם סוגיות משמעותיות נוספות שנועדו להבטיח תנאי בטיחות הולמים בסביבת העבודה הפיזית, תוך מתן מענה מקיף למאפיינים הייחודים של עבודת המנופאים".

נשיא התאחדות בוני הארץ, רוני בריק, מסר: "אנו שמחים מאוד על השלמת ההסכם שמבטיח תנאי עבודה ושכר ראויים למנופאיות והמנופאים".

"ההסכם חשוב לא רק מבחינת התנאים שנותן לנו אלא גם מבחינת זה שסוף סוף יש לנו הגדרת מקצוע", כך אמר לכלכליסט רועי ויינשטיין, דובר ארגון מפעילי עגורן צריח בישראל, "עד עכשיו היינו פועלי בניין שהרוויחו 30 שקל בשנה שזה מגוחך, עם דרגת הסיכון שמגיעה לנו. לראשונה יש לנו כלים מושחזים כדי להמשיך לטפל. עדיין חסרה התעניינות הציבור".

"אף אחד לא יכול לפתור למנופאים את הבעיות" מוסיף ויינשטיין, "אבל ארגון מפעילי העגורן צריח התחיל פעילות אכיפה בשנה האחרונה ויש לנו הצלחות. אמנם לא פותר את אחריות המדינה לאכיפה, אבל אנחנו לא נשב ונגיד אכלו לי שתו לי, ארגון עגורן צריח. ההסכם מאחד את המנופאים ויוצר רצפת בטון שממנה לא נרד. עכשיו אסור לנו לעבוד יותר מ-200-300 שעות בחודש. לפני כן היו לי חודשים של 400 שעות עבודה, משש וחצי בבוקר עד 12 בלילה".

תגיות