אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תזכיר החוק: הכנ"ר ימנה את המנהל הזמני של תאגיד החדשות החדש צילום: נמרוד גליקמן

תזכיר החוק: הכנ"ר ימנה את המנהל הזמני של תאגיד החדשות החדש

מינוי המנהל יהיה לשלושה חודשים עם אפשרות להארכה, אך לא ברור בשלב זה כיצד תבוצע; תפקידם ומקומם במערכת של כל 260 עובדי התאגיד יישמר עם המעבר לתאגיד החדשות החדש ולא ניתן יהיה לפטרם; במקביל, מספר העובדים מרשות השידור לתאגיד החדשות החדש ול"כאן" צפוי לגדול

06.04.2017, 17:56 | עמרי מילמן

תזכיר החוק של תאגיד השידור הציבורי ("כאן") שנרקם בימים אלו בין משרדי התקשורת, האוצר והמשפטים קובע כי כל 260 עובדי חטיבת החדשות של התאגיד הנוכחי יעברו לתאגיד החדשות החדש שיקום במקביל ל"כאן" במקום רשות השידור - זאת בעקבות הסיכום בין שר האוצר משה כחלון וראש הממשלה בנימין נתניהו. במקביל נקבע כי כונס הנכסים הרשמי (הכנ"ר), דוד האן, ימנה את המנהל הזמני של תאגיד החדשות החדש, וזאת למשך תקופה של שלושה חודשים עם אפשרות להארכה, אך לא ברור בשלב זה כיצד תבוצע.

התקן של חטיבת החדשות של התאגיד הנוכחי עומד על 260 עובדים, מהם כ-140 עובדים מהרשות והיתר עובדים חדשים, שמתוכם עד כה גויסו כבר 90 עובדים. על פי תזכיר החוק, תפקידם ומקומם במערכת של כל עובדי התאגיד יישמר עם המעבר לתאגיד החדשות החדש ולא ניתן יהיה לפטרם. גם מספר העובדים שיעברו מרשות השידור לתאגיד החדשות החדש ולתאגיד "כאן" אמור לגדול אולם לטענת גורמים בממשלה מספר העובדים הנוספים שייקלטו טרם הוחלט.

קראו עוד בכלכליסט

תזכיר החוק קובע כאמור כי המנהל הזמני של תאגיד החדשות החדש ימונה לשלושה חודשים בלבד על ידי האן, שמונה ב-2014 למפרק הרשות, אולם תהיה אפשרות להאריך את כהונתו. המינוי יידרש לעבור את אישור ועדת גילאור למינויים במגזר הציבורי. בשלב זה טרם נקבע מי ובאילו תנאים יוכל להאריך את כהונתו של המנהל הזמני. החשש שעולה מתזכיר החוק הוא כי בפועל מינוי המנהל הזמני יימרח עד כי הזמני יהפוך בפועל לקבוע. 

לעוסקים בניסוח תזכיר החוק ברור כי הסיכום בין כחלון לנתניהו הביא לכך שיהיו בפועל שני תאגידים שיוצרים כפילות בתפקידי מטה רבים כמו למשל חשבויות והנהלות. לכן ההערכות הן כי לא יצליחו לשמור על המסגרת התקציבית עליה התעקש כחלון במהלך המשא ומתן.

הפגנת עובדי התאגיד, צילום: אבי חי הפגנת עובדי התאגיד | צילום: אבי חי הפגנת עובדי התאגיד, צילום: אבי חי

 

מהפרטים שנחשפים מתזכיר החוק עולה כי המשמעות העיקרית של פשרת התאגיד היא פיטורי מנהל חטיבת החדשות של התאגיד הנוכחי - ברוך שי, והרחקת תחום החדשות מהיו"ר גיל עומר והמנכ"ל אלדד קובלנץ. 

 

ביום ראשון אמורים להתפרסם שני תזכירי החוק - האחד קובע כי תאגיד "כאן" יתחיל לפעול שבועיים אחרי התאריך הקבוע בחוק, כלומר באמצע מאי, והשני יפרט את פרטי ההסכם בין כחלון ונתניהו להקמת תאגיד החדשות החדש שיקלוט את עובדי חטיבת החדשות של תאגיד השידור הציבורי. היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט אישר כי תזכיר החוק הקובע את דחיית הקמת התאגיד יופץ רק לשבועיים להערות הציבור בעוד שתזכיר החוק השני, המפורט יותר, יופץ כמקובל לשלושה שבועות להערות הציבור. אולם הערכות בממשלה הן כי לא ניתן יהיה להקים את תאגיד החדשות החדש בתקופה של שבועיים (מרגע אישור החוק) ולכן בפועל תהיה דחייה נוספת.

תגיות