אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
איי.סי פאוור של עידן עופר רוכשת את זכויות הקמת תחנת הכוח "צומת אנרגיה" צילום: בלומברג

נחשף בכלכליסט

איי.סי פאוור של עידן עופר רוכשת את זכויות הקמת תחנת הכוח "צומת אנרגיה"

חברת רפק הודיעה על השלמת אופציית מכירת הזכויות להקמת התחנה לידי החברה שפועלת תחת קנון; האופציה תומחרה בכ-3 מיליון דולר והיא תקפה עד לסוף פברואר 2018

07.04.2017, 08:55 | ליאור גוטמן

חברת רפק דיווחה אתמול (ה') בלילה על השלמת האופציה למכירת הזכויות להקמת תחנת הכוח צומת אנרגיה לידי איי.סי פאוור (I C POWER). מדובר בתחנת כוח פרטית שעתידה לקום בסמוך לקריית גת בהספק כולל של כ-360 מגה וואט. איי.סי פאוור ישראל היא חברה בת של איי.סי פאוור שפועלת תחת קנון שבשליטת עידן עופר. לפי הדיווח האופציה לרכישה תומחרה בכ-3 מיליון דולר ותוקפה עד לסוף פברואר 2018.

קראו עוד בכלכליסט

העסקה בין הצדדים נחשפה ביוני האחרון ב"כלכליסט", השלמתה כפופה לקבלת האישורים הרגולטוריים הנדרשים, לרבות רשות החשמל או הממונה על ההגבלים העסקיים.

תחנת הכוח צומת אנרגיה מוחזקת על ידי רפק וקרן דנאהם והיא הייתה אמורה לקום זה מכבר אולם בעיות פיננסיות כמו גם עסקאות מכירת זכויות לשתי תחנות כוח נוספות בצפון בין רפק לקרן דנהאם עצמה עיכבו את תחילת הבניה.

איי.סי פאוור ישראל, שמנוהלת על ידי גיורא אלמוגי, פועלת בתחום החשמל כבר למעלה מעשור ולמעשה היא הייתה החברה הראשונה שהפעילה תחנת כוח פרטית גדולה מספיק לתחרות באספקת שירותים ללקוחות הגדולים של חברת החשמל. מדובר בתחנת הכוח OPC שהחלה לעבוד בנגב ביולי 2013 ולספק כ-440 מגה וואט ללקוחות מובחרים, בהם אינטל ובזן.

עידן עופר, צילום: בלומברג עידן עופר | צילום: בלומברג עידן עופר, צילום: בלומברג

היקף ההשקעה בתחנת הכוח החדשה צומת אנרגיה עשוי לנוע על בין 1.5 ל-2 מיליארד שקל. איי.סי פאוור בונה בימים אלו תחנת כוח שנייה במפעלי נייר חדרה ובהספק של כ-140 מגה וואט, אותה מממנים דיסקונט והראל.

במידה שאיי.סי פאוור תקבל את כלל האישורים הרגולטורים להקמת צומת אנרגיה היא תהפוך ליצרן החשמל הפרטי הגדול במדינה, עם הספק כללי של כ-940 מגה וואט. בנוסף, ביום ראשון האחרון אישרה הממשלה תוכנית לאומית להקמת תחנות כוח פרטיות ברחבי הארץ במסגרתה איי.סי פאוור ישראל זכתה באפשרות להקים שתי תחנות כוח חדשות גדולות (שאינן קשורות לעסקה המדווחת) ובהספק של כ-1,300 מגה וואט, אחת מתוכננת לקום באזור סדום והשנייה באזור עמק חפר.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
מהלא טוב לגרוע ביותר
המדינה מפרקת את חברת החשמל אך מעבירה את הכוח לידי אלו שכבר יש להם יותר מדי כוח... כל המהלכים שנעשים במשק האנרגיה מכוונים לכך ששוב פעם ידם של הטייקונים טמונה עמוק בצלחת. המונופול הקיים לא טוב אבל למה שוב פעם ה״תחרות״ המדומה היא בין אותן משפחות.. יכלו לחשוב על אלטרנטיבה ראויה יותר. כמו שאר ההפרטות שהחלו בשנות ה-80 גם זו הופכת מבישה
יוסי  |  07.04.17