אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בתי החולים הציבוריים יקבלו תמיכה של 120 מיליון שקל צילום: אלכס קולומויסקי

בתי החולים הציבוריים יקבלו תמיכה של 120 מיליון שקל

הסכום מהווה 60% מהתקציב שהוקצה השנה לבתי החולים הציבוריים שאינם בבעלות המדינה. הוחלט להעבירו מוקדם מהצפוי, משום שרבים מהם מתנהלים בגירעון כבד. החלוקה מסתמכת על מבחן תמיכה שפרסמו משרדי הבריאות והאוצר בשבוע שעבר

12.04.2017, 07:55 | ספי קרופסקי

בתי החולים הציבוריים שאינם שייכים למדינה קיבלו ערב החג "מתנה" של 120 מיליון שקל, כך נודע ל"כלכליסט". מדובר באספקת חמצן חשובה לבתי החולים שתמיד מתנהלים בגירעון, חלקם בגירעון כבד, ואינם נתמכים באופן בלעדי על ידי המדינה בדומה לבתי החולים הממשלתיים.

קראו עוד בכלכליסט

בסוף השבוע שעבר פרסמו משרדי הבריאות והאוצר מבחני תמיכה לפעילותם של בתי החולים הללו, כשבמסגרתם הם יקבלו את הסכום, כאמור 120 מיליון שקל המהווים כ־60% מסכום ההקצאה הכולל שיועבר השנה לבתי החולים הציבוריים שאינם ממשלתיים. אלא שהכסף צפוי לעבור מוקדם מהצפוי ובתשלום מרוכז בתקווה שייצב את מצבם של בתי החולים הללו, תוך מתן עדיפות לבתי חולים קטנים.

עם בתי החולים שייהנו מההקצאה נמנים בית החולים שערי צדק בירושלים שיקבל כעת כ־21 מיליון שקל, בתי החולים הנצרתיים שיקבלו כ־7.5 מיליון שקל ובית החולים לניאדו בנתניה שיקבל כ־7 מיליון שקל — כולם מוחזקים על ידי עמותות (מלכ"רים); וכן בית החולים מאיר בכפר סבא שיקבל כ־16 מיליון שקל, בית החולים העמק בעפולה שיקבל כ־11.5 מיליון שקל ובית החולים כרמל בחיפה שיקבל כ־11 מיליון שקל — כולם בבעלות שירותי בריאות כללית.

יעקב ליצמן, צילום: אלכס קולומויסקי יעקב ליצמן | צילום: אלכס קולומויסקי יעקב ליצמן, צילום: אלכס קולומויסקי

בישראל פועלים כיום שלושה סוגים של בתי חולים ציבוריים: בתי חולים ממשלתיים שבבעלות המדינה, בתי חולים שבבעלות שירותי בריאות כללית ובתי חולים שבבעלות עמותות שונות, כמו הדסה ולניאדו הנמצאים כעת בהליכי הבראה. השנה צפוי להצטרף לרשימה סוג נוסף של בית חולים, כשייחנך באשדוד ביוני בית חולים ציבורי ראשון בבעלות רשת אסותא, שעד כה הפעילה רק בתי חולים ומרכזים רפואיים פרטיים.

סוגי הבעלות השונים גורמים להיעדר אחידות בשיטות הניהול ובהקצאת המשאבים, כשהמדינה, דרך משרדי הבריאות והאוצר, משתדלת לאזן את מצבם של בתי החולים הממשלתיים ולעתים, כמו עכשיו, גם את מצבם של אלה שבבעלות כללית ועמותות, באמצעות מענקים חד־פעמיים וסובסידיות. משמעות הדבר היא שהמדינה בעיקר מכבה שריפות, אך פתרון מערכתי שיאזן את מצבם של המרכזים הרפואיים עדיין אין.

בתי החולים המנוהלים בידי עמותות נמצאים בתחתית שרשרת המזון של המרכזים הרפואיים בישראל מבחינה פיננסית, וזאת בעיקר כי בשונה משני המודלים האחרים — אין להם גורם ריכוזי וחזק שאחראי עליהם. לכן לא מפתיע שרבים מבתי החולים מהסוג הזה נמצאים או קרובים להימצא בהליך הבראה.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
יש המון כסף שהולך למקומות לא נכונים.
אנחנו האזרחים משלמים את מחיר הפוליטיקה. יש במדינה המון כסף. ויש הכנסה גבוהה מהצפוי ממיסים. ועכשיו יש גם הכנסה של 4 מליארד רק ממכירת מובילאיי. אז איך זה שהמדינה מוסיפה רק מאה ועשרים מליון. הרי זה רק ידגדג את מצבם של בתי החולים. אבל הממשלה תעשה מזה רעש גדול כדי להשתיק את העם. ומתברר שהם מצליחים.
mt  |  14.04.17
1.
הפליה בין בתי החולים
כל בתי החולים הממשלתיים בגרעון אדיר בהיקף של 1.4 מיליארד ש"ח בתקציב מאושר לשנת 2017.על כן על האוצר ומשרד הבריאות להבין שבכללי המשחק והפרופיל הכספי כלכלי אין אפשרות להתאזן יש להתיחס לבתי החולים הציבוריים כמו לממשלתיים. לשלוח חשבים מלווים אין בהם תועלת אין להם את היכולת המקצועית הנדרשת.לא לחינם רוטשטיין הראה לחשב המלווה את דלת היציאה.בתי החולים הממשלתיים בגרעון של 20-30 % והכיסוי הוא על ידי הממשלה.
אליהו  |  12.04.17