אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביהמ"ש העליון אישר לחיפה כימיקלים להזמין שתי אוניות אמוניה צילום: גיל נחושתן

ביהמ"ש העליון אישר לחיפה כימיקלים להזמין שתי אוניות אמוניה

ההחלטה ניתנה במסגרת ערעור שהגישה חיפה החברה על פסיקת ביהמ"ש המחוזי מהחודש שעבר שהורתה לסגור את מכל האמוניה בתחילת אפריל. עם זאת, הדבר תלוי בעמידה בתנאי המשרד להגנת הסביבה

13.04.2017, 20:48 | ליאור גוטמן

בית המשפט העליון התיר היום (הי) לחברת חיפה כימיקלים להזמין שתי אוניות חדשות נושאות מטען של אמוניה. עם זאת האישור תלוי בעמידה בתנאים של המשרד להגנת הסביבה.

קראו עוד בכלכליסט

בהחלטת השופטים חנן מלצר, נעם סולברג ואורי שהם נקבע ש"ינתן למבקשת היתר חד-פעמי להזמין אניה אחת או שתיים ליבוא אמוניה, ובלבד שהכמות הכוללת של האמוניה המיובאת על פי האמור כאן לא תעלה על 11, אלף טונה ובתנאי שיתקבל אישור נוסף של בית משפט זה להכנסת האוניה, או האוניות לנמל".

ההחלטה ניתנה במסגרת ערעור שהגישה חיפה כימיקלים על פסיקת ביהמ"ש המחוזי מהחודש שעבר שפסקה לסגור את המכל בתחילת אפריל. ב-29 במרץ השופט  שהם קיבל את בקשת חיפה כימיקלים והוציא צו לעיכוב פינוי מיכל האמוניה מחיפה.

מכל האמוניה בחיפה, צילום: גיל נחושתן מכל האמוניה בחיפה | צילום: גיל נחושתן מכל האמוניה בחיפה, צילום: גיל נחושתן

התנאים שעומדים טרם הכנסת האוניות הם אישור המשרד להגנת הסביבה, הצגת חלופות שונות למשק לרבות יבוא במכלים מיוחדים (איזוטנקים) או יבוא ישיר של חומצה חנקתית כתחליף כמו גם הגשת תוכנית מסודרת ותאריך יעד רשמי להשבתת המכל. החלופות יוגשו עד לסוף אפריל אז יחליט ביהמ"ש אם לאשר את כניסת האוניות לשטח ישראל.

עיריית חיפה מסרה בתגובה: "המאבק לא תם. נמשיך להילחם גם במי שאמור להגן על הסביבה ובמקום זאת שומר על בעלי ההון. אנחנו קוראים לממשלה להתעשת ולהתגייס מיידית לסילוק הפצצה המתקתקת הזו ממפרץ חיפה".

עמותת צלול הגיבה ואמרה כי "בית המשפט העליון שם סוף לסחטנות של חיפה כימיקלים וחשף את הזלזול וחוסר הרצינות שלה ושל המדינה בניהול מערך האמוניה במשק. עמותת צלול מצפה כי במידה ויהיו עיכובים נוספים בתהליך ריקון המכל מעבר ל-1 ביוני בית המשפט יטיל עונשים כבדים על כל חריגה ועיכוב".

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
מגיבים 3 ו-4 ("אזרח ותיק" ויואב) - זה לא הטילים ולא "כל העולם"
אזרח ותיק - איפה זה "בכל העולם" ? זה כמעט תמיד שייך לבעלי הון מהעולם המערבי ומאוכסן בעולם שלישי או עולם 2.5 או מקום מושחת אחר בו אפשר לקנות הסכמת שלטונות לסיכון תושבים. יואב - הטילים גם, אבל גם במקומות אחרים בעולם יכולות להיות תקלות שמביאות לפריצת ענן גז אמוניה. האמוניה מוחזקת כנוזל בקירור בטמפרטורה נמוכה מ מינוס 30 מעלות צלסיוס. כל תקלה בקירור מספיקה להפיכת הנוזל לגז שבכמות של אלפי ולעתים מעל 10,000 טון כנוזל, יפוצץ כל מיכל ויפרוץ לאויר ויקטול כל חי (כולל ג'וקים) בכל מקום אליו יגיע עם הרוח. להחזיק מיכל כזה באיזור מאוכלס "כי זה קרוב לים ואת האמוניה מביאים באניה", זה כמו לירות כל הזמן ולקוות שאף אחד לא יפגע. המיכל גם קצת זקן וקירבתו למרכזי אוכלוסיה ותעשייה שבהם מאות אלפי בני אדם, זה כמו שנסראללה אמר: אני לא צריך פצצה גרעינית. רעידת אדמה חזקה ב"שבר זבולון" מספיקה. לא צריך נסראללה בשביל זה. לפחות לדעתי, המיכל הוגדר "בטוח" ע"י גורמים שהשתלם להם (מאד, להערכתי) להגדירו כך.
שי לשר (Lasher)  |  29.05.17
5.
רק מחאה עממית תביא סוף לסאגה מיכל האמוניה
זה לא ייגמר, ״עד שזה ייגמר״.... זה לא יגמר באונייה אחת, אלה בעוד ועוד.... התאריכים יתמוססו, הדחיות תגענה שוב ושוב; זאת הרי המומחיות של עורכי הדין למסמס את ההחלטה על הסגירה. הבעיות הן: א. ממשלת ישראל מזגזגת, ומגבה את המחדלים דל עצמה. ב. הלחץ על יונה יהב הולך וגובר, והוא הרי ידוע כ״לחיץ״.... ג. נסאראלה מבין שחלון ההזדמנות שלו עלול להיסגר מבחינתו. ד. כעת כולם כבר יודעים מהן נקודות התורפה של המיכל ושל האנייה. ה. בעידן של טילים מונחי GPS לא צריך להיות אסטרטג , כדי להבין את גודל הסכנה!
עמית ליאון  |  16.04.17
לכל התגובות