אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כלכלת סין צמחה ב-6.9% ברבעון הראשון, ההשקעות בנדל"ן ניתרו ב-9.1% צילום: איי אף פי

כלכלת סין צמחה ב-6.9% ברבעון הראשון, ההשקעות בנדל"ן ניתרו ב-9.1%

הכלכלנים ציפו לצמיחה של 6.8%; הייצור התעשייתי זינק ב-7.6% במרץ, ייצור הפלדה - הגבוה אי-פעם

17.04.2017, 08:53 | שירות כלכליסט
כלכלת סין צמחה ב-6.9% ברבעון הראשון לעומת התקופה המקבילה אשתקד, על רקע גידול בהוצאות הממשלתיות על תשתיות ושוק הדיור הלוהט שעלול לצאת משליטה.

קראו עוד בכלכליסט

שיעור הצמיחה היה גבוה מעט מתחזיות האנליסטים, שציפו להתרחבות של 6.8%, שיעור זהה לזה שנרשם ברבעון הרביעי של השנה שעברה. הצמיחה ברבעון הראשון היא הגבוהה ביותר מאז הרבעון השלישי של 2015. בנוסף, נתונים שפורסמו עבור מרץ מצביעים על עלייה בשיעור גבוה מהצפוי בהשקעות, במכירות הקמעונאיות ובייצור.

הנתונים יצליחו אמנם להרגיע את השווקים, אך בו זמנית מוסיפים לחששות כי הממשלה בסין מסתמכת יותר מדי על תמריצים לעידוד הצמיחה, ומסתכנת בצבירת חובות גבוהים שעלולים לפגוע בצמיחה בהמשך.

נשיא סין שי ג נשיא סין שי ג'ינפינג | צילום: איי אף פי נשיא סין שי ג

במקביל, אנליסטים רבים מעריכים כי הצמיחה של הכלכלה השנייה בגודלה בעולם תואט בהמשך השנה לאחר שההשפעה של התמריצים תתפוגג והרשויות המקומיות יגבירו את המאמצים שלהן להורדת מחירי הדיור.

מהדו"ח עולה כי ההשקעות בנדל"ן זינקו ברבעון הראשון ב-9.1% לעומת הרבעון המקביל, על רקע האצה בהתחלות הבנייה, על אף המאמצים של הממשלה לצנן את השוק.

הממשלה הציבה יעד צמיחה של 6.5% עבור השנה הנוכחית, מעט נמוך יותר משיעור הצמיחה שנרשם ב-2016, 6.7%, שהיה הנמוך ביותר מזה 26 שנה.

בתוך כך, מדו"חות נפרדים שפורסמו עבור מרץ עולה כי הייצור במפעלים הוא הגבוה ביותר מאז דצמבר 2014, והחברות מגדילות את ההשקעות. הייצור התעשייתי טיפס בחודש שעבר ב-7.6%, כשייצור הפלדה היה הגבוה ביותר אי-פעם. במקביל, המכירות הקמעונאיות עלו ב-10.9% במרץ, זאת לאחר האטה שנרשמה בחודשיים הראשונים של השנה. 

הזדמנות להתרחבות

העלייה בצריכה הפרטית בסין מעניקה דחיפה למכירות הקמעונאיות, אך מנכ"ל מפעילת המסעדות הגדולה במדינה מאמין כי ההשקעה של הממשלה בתשתיות היא שמספקת לחברות את ההזדמנות הגדולה ביותר להתרחבות.

בראיון שהעניק מיקי פאנט, מנכ"ל יום צ'יינה (Yum China) ל-CNBC, הוא הסביר כי ההשקעה בתשתיות היא הסיבה העיקרית לתכניות החברה לפתוח השנה 600 סניפים חדשים במדינה. יום צ'יינה היא החברה האם של רשתות כמו קנטאקי פרייד צ'יקן ופיצה האט.

"מבחינתנו, מה שחשוב באמת הוא ההוצאות על תשתיות, כי בצורה כזו מוקמים קניונים חדשים, אזורי תעשייה חדשים, תחנות רכבת מהירה ושדות תעופה. ההוצאות על תשתיות בסין הן הגבוהות ביותר מכל מדינה בעולם", הסביר.

פאנט ציין לטובה גם את הרפורמה שביצעו הסינים במערכת המס בשנה שעברה, שלדבריו עוזרת לייצב את הצמיחה הכלכלית במדינה. "זה פישט עבורנו את הדברי בצורה משמעותית", הוסיף. :זה היה טוב מאד לתעשייה, כך שאני חושב שצעדים מסוג זה ימשיכו לתמרץ את הכלכלה והצרכנים. יש לנו 7,500 מסעדות בסין, אבל אני כל הזמן מזכיר לאנשים שיש לנו מספר כפול בארה"ב, והיא מדינה קטנה יותר מסים במונחים של מספר תושבים ותמ"ג עתידי".

תגיות