אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אושרה פשרת רב בריח: 2.3 מיליון שקל שיועברו לקופת הנושים צילום: אוראל כהן

אושרה פשרת רב בריח: 2.3 מיליון שקל שיועברו לקופת הנושים

המנהלים המיוחדים הגישו ב־2014 תביעה בסכום של 65 מיליון שקל. עפ"י הפשרה יזרים המייסד אברהם בחרי את הסכום לקופת הנושים והוא והחברות הקשורות אליו יוותרו על תביעה בת 27 מיליון שקל שהגישו נגד רב בריח

18.04.2017, 09:10 | ענת רואה

בהחלטות קצרצרות בנות מילים בודדות אישרו בימים האחרונים השופטים חאלד כבוב ואיתן אורנשטיין את הסדר הפשרה בתביעת הענק נגד מייסד רב בריח אברהם בחרי.

קראו עוד בכלכליסט

לפי ההסדר, התביעה שהגישו המנהלים המיוחדים עוה"ד רונן מטרי ודן פרידמן ב־2014 בסכום של 65 מיליון שקל, הסתיימה בפשרה במסגרתה יזרים בחרי לקופת הנושים 2.3 מיליון שקל והוא והחברות הקשורות אליו יוותרו על תביעה בת 27 מיליון שקל שהגישו נגד רב בריח. הליכי הפירוק נגד רב בריח מתנהלים מאז 2008, כשבינתיים נרכשה פעילות החברה בידי שמואל דורנשטיין, ללא קשר להליכי הפירוק של החברה בבעלות הישנה.

התביעה נגד בחרי ושתי חברות קשורות אליו, בחרי עסקים ומימון ובחרי אורי ניהול, התבססה על הטענה שבחרי היה "הרוח החיה" בריקון נכסי הקבוצה ואילו אחיו אורי שנקלע להליכי פשיטת רגל, שימש באופן פורמלי כמנהלה. באופן רשמי בחרי פרש מהקבוצה כמה שנים לפני הפירוק, כשהעביר את המושכות לאחיו.

אברהם בחרי, מייסד רב בריח, צילום: תומריקו אברהם בחרי, מייסד רב בריח | צילום: תומריקו אברהם בחרי, מייסד רב בריח, צילום: תומריקו

הפשרה שהושגה בתיווכו של עו"ד ליפא מאיר ששימש כמגשר, הועברה לאישורם של שני השופטים, אורנשטיין שדן בתיק הפירוק של רב בריח וכבוב שדן בתביעת המנהלים המיוחדים שהועברה לבירור נפרד. לפשרה ניתנה הסכמה מוקדמת של הנושים המובטחים, הבנקים. אורנשטיין הורה לקבל את עמדת הכונס הרשמי, וזה מסר תגובה קצרצרה בת שתי שורות בה נכתב כי לאור הנסיבות, הסכמות הצדדים ושיקול דעת המנהלים המיוחדים, הכנ"ר אינו מתנגד לאישורה של הפשרה.

מיד לאחר מכן מסר אורנשטיין החלטה ואישר את הפשרה, אף מבלי לקיים דיון בעניין. במקביל, התבקש אישורו של השופט כבוב שבפניו התבררה התביעה נגד בחרי עד שהועברה להליך גישור, כשהבקשה לכבוב כללה כבר את אישורי הכנ"ר והנשיא אורנשטיין וכן בקשה להורות על החזר האגרה ששולמה בתחילת ההליך. כבוב אישר ערב חג הפסח את ההסכם הגישור ונתן לו תוקף של פסק דין. את בחרי יצג עו"ד איתן ארז, ואת החברות הקשורות אליו עו"ד שאול קוטלר.

ומה המשמעות של הפשרה על הנושים הרגילים של רב בריח? אין משמעות. מתברר שהחובות שהותירה אחריה רב בריח הם כל כך גבוהים, שאפילו הנושים המובטחים, בנק לאומי והבנק הבינלאומי, לא קיבלו מלוא כספם, ולכן כל כספי הפשרה יוזרמו אליהם בלבד. סך החובות הכולל של רב בריח הסתכם בכ־220 מיליון שקל, מתוכם 66 מיליון לשני הבנקים לאומי ובינלאומי. ספקים ונושים רגילים נותרו עם חובות בהיקף 74 מיליון שקל.

ההחלטות הקצרות שאישרו את ההסדר לא כללו הנחיות לגבי שכר הטרחה של עוה"ד רנן גרשט ואופיר נאור, שניהלו את התביעה בשמם של המנהלים המיוחדים ודרשו לקבל 15% מסכום הפשרה. עצם אישור ההסדר מהווה אישור גם לשכר הטרחה, אולם קיימת עמימות לגבי הסכום מתוכו יגזר שכר הטרחה, האם מתוך הסכום שיכנס לקופה במזומן, ואז מדובר בשכר טרחה יחסית צנוע בהיקף כמה מאות אלפי שקלים, או שהתחשיב יתבצע לפי ההיקף המוצהר של הפשרה, כ30 מיליון שקל, כולל הסכום עליו נטען שבחרי והחברות "ויתרו". במצב כזה שכר הטרחה של הפרקליטים יהיה גבוה מהסכום שיקבלו הנושים (הבנקים). השכר צפוי להיות מוכרע בימים הקרובים בדיונים בין עורכי הדין לבין הבנקים, ולא תמסר על כך הודעה לבית המשפט, שכן הפשרה כבר אושרה.

תגיות