אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מצימר בגליל ועד במעדנייה שכונתית: הסיפור מאחורי 3 עסקים שבחרו לשלב מערכות חכמות לעסק צילום: shutterstock

מצימר בגליל ועד במעדנייה שכונתית: הסיפור מאחורי 3 עסקים שבחרו לשלב מערכות חכמות לעסק

ניהול עסק הוא כאב ראש לא קטן, עם זאת מערכות חכמות לניהול עסקים יכולות להפוך את המשימה לבטוחה, רווחית ויעילה יותר בכל עסק. הנה הסיפור של 3 עסקים שמצאו סוף סוף פתרון לבעיות

18.04.2017, 16:58 | בשיתוף בזק
ניהול עסק הוא עיסוק מורכב ויום יומי הטורד את מנוחתו של כל בעל עסק, 24/7. הנושאים שנמצאים תמיד בראש של בעל עסק כוללים את מצב המלאים, הלקוחות, הוצאות העסק, כח האדם, נושאי בטיחות ובטחון ועוד.

היום ניתן למצוא עשרות פתרונות שאמורים לאפשר לבעל העסק לשלוט יותר טוב על הנעשה בעסק שלו ולאפשר לו לנהל אותו ביעילות, אולם מרבית הפתרונות לא תמיד מתנקזים למערכת אחת, המאפשרת לו לקבל תמונת מצב מלאה של העסק, לקבל התראות בזמן אמתי ולטפל בהם ביעילות ובמהירות. בדקנו עם ארבעה עסקים כיצד השפיעה מערכת העסק החכם של בזק על הפעילות העסקית שלהם, והנה מה שהם מספרים

יש לך בעיה בעסק? לנו יש את הפתרון! מערכת עסק חכם של בזק עסקים החל מ- ₪99 לחודש לפרטים >>

המהפך בצימר של חיה ורון

חיה ורון, בעלי צימר יוקרתי באצבע הגליל, מספרים: "שהקמנו את הצימר חשבנו מה יגרום לנו לחוויית חופשה יוקרתית ומפנקת. לכן השקענו ב ה כ ל: החל מכלי האוכל, דרך הריהוט והטקסטיל וכלה באיבזור ובסטיילינג של הצימר. מקץ חמש שנות פעילות הגענו למסקנה שאחת ההוצאות הכבדות והמהותיות ביותר שלנו נובעת ממכת גניבות בצימר שלנו ובצימרים אחרים סביבנו. כמעט כל חודש נאלצנו להשקיע סכומים מהותיים בהשלמות של ציוד, החל ממגבות, ועד לטלוויזיות.

מכיוון שאנחנו מקפידים מאוד על פרטיות האורחים שלנו לא ניתן היה להתקין מצלמות בתוך הצימר ולכן נותרנו למעשה ללא מענה אפקטיבי להוצאה הזאת, עד שבזק הגיעו עם הפתרון שלהם".

לפני כחודשיים הותקנה מערכת גלאי נפח ותנועה המתחברת למערכת הניהול של בזק ומספקת התראות ישירות לניידים של חיה ורון. באמצעות המערכת יכולים עתה בעלי הצימר לקבל התראות מידיות על פתיחת חלון או דלת ועל תנועה חריגה בתוך הצימר. כך הם יכולים להגן מעתה על הצימר ועל הציוד בו ולהתעדכן מידית על כל כניסה של אורחים לא רצויים.

 , צילום: עמית שעל צילום: עמית שעל  , צילום: עמית שעל

כמה קר במקרר של הבשר?

מינימרקטים, מעדניות, אטליזים ושאר מקומות העוסקים במכירת מזון טרי מתמודדים יום יום עם סוגיות של בקרה על קירור במקררים על מנת לעמוד בסטנדרטים של משרד הבריאות וכדי לספק מוצרים טריים ובריאים ללקוחות. מקררים אלה צורכים כמויות אדירות של חשמל והטיפול בתקלות בהם מהווה אינטרס חיוני להצלחת העסק.

רשת מרכולים במרכז התמודדה בשנה האחרונה עם תקלות חוזרות ונשנות במערכת החשמל בעיר. תקלות אלה גרמו לפעולה בלתי רצופה ולקלקול של המוצרים שהוחזקו במקפיאים. יתר על כן, מכיוון שחלק מהמקררים נפתחו ונסגרו על ידי לקוחות, חלקם נשארו פתוחים בתום יום העסקים, מה שגרם לקפיצה בתצרוכת החשמל של העסק.

בעלי רשת המרכולים התקין מערכת שליטה ובקרה ברשת, יחד עם חיישנים שהותקנו בתוך המקררים, שתפקידם היה להתריע על עלייה בטמפרטורה בתוך המקררים, הנובעת מהפסקות חשמל. במקביל, הותקנו על דלתות המקררים חיישנים שהתריעו על דלתות שנותרו פתוחות בתום יום העבודה.

באמצעות המערכת בעל הרשת יכול להנחות את מנהלי הסניפים אילו מקררים נותרו פתוחים לקראת הסגירה ולוודא שהם טופלו. במקביל, המערכת המתריעה על עלייה בטמפרטורה בתוך המקרר יכולה להקפיץ הודעה על תקלה הנובעת מהפסקת חשמל.

את כל ההתראות מקבל בעל העסק ישירות לנייד שלו כך שהטיפול בתקלות מתבצע במידי.

מלבד החיסכון העצום הנובע משימור מצב הסחורה הטרייה במרכול, מעיד בעל העסק כי חשבונות החשמל של העסק התכווצו באלפי שקלים בחודש. זאת יחד עם העובדה כי הסחורה נשמרת בתנאים אופטמיליים, תורמת לחסכון מהותי של מאות אלפי שקלים בשנה.

השירות החדש של בזק עסקים שמאפשר לכל עסק להפוך לחכם בקלות ובעלות נמוכה, החל מ- ₪99 לחודש לפרטים >>

 

המנורה שהתייבשה

ומה עם המשרדים? מרבית בעלי המשרדים, המעסיקים עשרה עובדים ומעלה מכירים את התופעה – העובדים הולכים הביתה בערב אבל המחשבים והתאורה ממשיכים לפעול לבד. בחישוב מהיר ניתן להבין כי אם במהלך 12 שעות ביום נמצאים עובדים במשרד, הרי שב- 12 השעות הנוספות (שלא לדבר על סוף השבוע) התאורה, המיזוג ומערכת המחשוב עובדת ללא כל צורך ומעמיסה הוצאות חשמל מיותרות.

באמצעות התקנת חיישני תנועה ונפח, המחוברים למערכת החשמל בעסק, המערכת יודעת לגלות מתי התנועה מפסיקה בעסק. לאחר חצי שעה בה אין תנועה באף אחד מהחדרים, המערכת מפסיקה אוטומטית את המיזוג והתאורה, מבלי לפגוע במערכות אחרות שמחויבות לפעול סביב השעון.

במקרה בו התגלתה תנועה במשרד בשעות בלתי שגרתיות, המערכת תאיר את המשרד ותשלח הודעה מידית לבעל העסק, שיוכל לעקוב מי נכנס לעסק ולאיזה צורך.

כך בעל המשרד משיג שתי מטרות: הראשונה חסכון מהותי בהוצאות החשמל והשנייה, שליטה ובקרה על הנכנסים והיוצאים מהעסק בשעות חריגות.

שילוב מערכות חכמות לניהול העסק

לסיכום, מערכות העסק החכם של בזק מעניקות לבעלי העסקים בדיוק את אותו ראש שקט אותו הם מחפשים, תוך מתן מענה לשלושה צרכים עיקריים: אינטגרציה של כל הפתרונות במערכת המסוגלת להעניק תמונה ברורה וכוללת לבעל העסק, הזדמנות לייעול וחסכון בתפעולו ושמירה על אבטחת מידע והגנה בפני האקרים, תוכנות כופרה ועוד.

עם זאת, חשוב להדגיש כי מדובר בקצה הקרחון בכל הנוגע ליישום עסק חכם. בבזק אומרים כי בשנתיים הקרובות יוצגו ללקוחות העסקיים עוד אופציות רבות, המאפשרות שליטה ובקרה, שיווק ומכירות משופרים ועוד.

עסק חכם של בזק עסקים מהיום העסק שלך עובד בשבילך החל מ- ₪99 לחודש

 

תגיות